• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

06.12.2018

23:12

ĐILAS I ŠOLAK BESNI: Propao plan dvojice tajkuna za preuzimanje medija IZGUBILI TV PRVA I O2 TV!

Politika

ĐILAS I ŠOLAK BESNI: Propao plan dvojice tajkuna za preuzimanje medija IZGUBILI TV PRVA I O2 TV!

Podeli vest

Vlasnik TV Kopernikus Srđan Milovanović od grčke 'Antena grupe' kupio TV Prva i O2 TV . Đilas i Šolak, besni što oni nisu uspeli da kupe ove televizije, pokrenuli juče histeričnu medijsku kampanju

Tajkuni Dragan Đilas i Dragan Šolak nisu uspeli da od grčke 'Antena grupe' otkupe TV Prva i O2 TV, a juče su za taj svoj tržišni neuspeh optužili državu i poveli histeričnu medijsku kampanju!

'Antena grupa' je dve televizije sa nacionalnom frekvencijom u paketu sa TV Prva u Crnoj Gori, više kablovskih kanala, radio-stanica i internet portala (vidite okvir), prodala za 180 miliona evra vlasniku TV Kopernikus Srđanu Milovanoviću. Ova vest razbesnela je Đilasa i Šolaka, koji su već neko vreme tajno pregovarali sa gazdom 'Antene', grčkim biznismenom Teom Kirijakuom, a o čemu je Informer u više navrata pisao. Pošto im je propao tajkunski plan, momentalno su optužili državu za malverzacije! Naravno, bez ikakvih dokaza.

Sve po zakonu

Grčka medijska kompanija juče ujutro je zvanično saopštila da je postigla dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100 procenata osnivačkih prava nad medijima u Srbiji i Crnoj Gori i da je vrednost akvizicije 180 miliona evra. Milovanović je prethodno 'Telekomu' prodao svoju drugu firmu, kablovskog operatera "Kopernikus tehnolodži", i taj novac je reinvestirao u kupovinu dveju televizija.

Vesić: Đilas oteo deo gradske garaže u Požarevačkoj ulici!

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas oteo deo gradske garaže u Požarevačkoj ulici, koju danas bespravno koristi.

- Đilasu nije bio dovoljan promet od 500 miliona evra dok je bio gradonačelnik, otimanje Pionirskog grada kako bi napravio kuću "Velikog brata", već je morao da 2008. otme i garažu koja pripada gradu kako bi tu parkirao svoja vozila - rekao je Vesić, dodajući da su stručne službe u 'Parking servisu' nedavno otkrile šta se desilo.

- Đilas je u delu stanarske garaže u Požarevačkoj ulici zazidao protivpožarni put, u kojem je parkirao četiri automobila, dva privatna i dva koja koristi njegovo obezbeđenje. A onda je sa druge strane, iz Sinđelićeve ulice, otvorio poseban izlaz da tu garažu koristi kao privatnu. Sve je uradio potpuno nezakonito... - istakao je Vesić.

- Kupovina televizija biće obavljena preko moje firme. Nikakvih promena u koncepciji televizija na početku neće biti, samo će na O2 TV biti mnogo više sporta. Mi sada čekamo odluku Komisije za zaštitu konkurencije. Naravno da može da se desi da odluka bude negativna, ali ja to ne očekujem, jer Prva i O2 zajedno nemaju 40 odsto učešća u tržištu - ističe Milovanović, koji naglašava da je više od dve decenije u medijskom biznisu:

- Nisam ja pao sa Marsa. Televizijom se bavim decenijama, i to veoma uspešno. Kupovina dve nacionalne televizije bio je sasvim logičan poslovni potez za mene. Očekujem veliki poslovni uspeh i profit, naravno...

Tajkuni Đilas i Šolak, uprkos svim ovim činjenicama, pokrenuli su neviđenu hajku protiv države i Milovanovića!?!

"'Telekomovim' parama, dakle, parama svih građana Srbije, eks-vlasnik Kopernikusa Srđan Milovanović kupio je Prvu i 02. Nešto mi se javlja da on ipak nije pravi vlasnik. A vama?", napisao je Đilas na Tviteru i tako bez dokaza optužio državu.

Šta je sve bilo u vlasništvu 'Antena grupe'

* Prva televizija
* O2 TV
* Prva TV Crna Gora
* Plej radio
* šest kablovskih kanala
* portali Prva.rs, O2tv.rs i b92.net

Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje, ocenjuje da je ovo još jedan dokaz da Đilasa i Šolaka, kao i kompletan Savez za Srbiju, zanimaju samo lični interesi.

- Njima je najmanje važno Kosovo i borba naroda za opstanak. Njima je samo važan kapital, koji treba umnožiti i preko njega politički diktirati život u Srbiji - naglašava Krlić.

Hoće kontrolu

Marko Matić, urednik antikorupcijske mreže "Antidot", smatra da je akvizicijom kablovskog operatera "Kopernikus" i kupovinom TV Prva i O2 osujećen Đilasov i Šolakov pakleni plan.

- Oni su hteli da unište 'Telekom Srbije' i pod kontrolu stave kompletno tržište telekomunikacija i gotovo sve elektronske medije u Srbiji. Tu nameru su jasno pokazali još prošlog leta, pokušavajući da kupe TV Pink, a još eksplicitnije tokom bezočne dvomesečne kampanje, koja je preko njihovih medija vođenja protiv 'Telekoma Srbije' - zaključuje Matić.

 

JE*EŠ KOSOVO, JE*EŠ DRŽAVU, ĐILASA ZANIMA SAMO NJEGOV BIZNIS I NJEGOV KEŠ! Nisu uspeli da otmu Prvu i O2TV pa sad vode hajku!

 

ĐILAS I ŠOLAK JOJ OBEĆALI UREDNIČKO MESTO NA TV PRVA I O2 TV, PA SAD VREĐA VLASNIKA KOPERNIKUSA ŠTO JE IZVISILA ZA POSAO!

 

(VIDEO) VUČIĆ O PRODAJI TV Prva i O2 TV: Šolak i Ðilas su hteli medijski monopol!

 

DOSIJE ANTIDOT: Kako su i zašto Šolak i Đilas napadali kompaniju Telekom Srbija!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Brana

pre 5 godina

Šta će njima televizije kada nemaju šta da kažu.

maja

pre 5 godina

pa ne moze vise da rade sta oni hoce i to nezakonite stvari

Kristina

pre 5 godina

Mora da se privikne na gubitke i neuspeh jer samo to mu sledi u buducnosti.

Vaso

pre 5 godina

Djilas nije vise na vlasti (sreca za Srbiju) i ne moze vise da sprovodi svoju kaubojstinu!

Zorica

pre 5 godina

Đilasu ništa ne ide od ruke. Jedan od ubedljivo najumišljenijih i najiritantnijih političara u Srbiji.

Nk

pre 5 godina

Propao im plan. Oni bi jos da kradu, malo.im bilo dok su bili na vlasti

Bojana

pre 5 godina

Jadni vi ovo vam nije uspelo da uzmete i upropastite.

šetač

pre 5 godina

Mislili su da imaju sve medije ali ih Milovanović preduhitrio, zato sad postaju vrlo nervozni, nadam se da neće biti i nepromišljeni u svojim daljim političkim delovanjima

MARA

pre 5 godina

Bogami ,nasa opozicija je bas skrenula s puta,pitanje je dokle ce ovako stici!!

Nikola

pre 5 godina

Navikli smo da su oni stalno besni,to nije ništa novo.

Miljana

pre 5 godina

Ovakvi ljudi ne bi trebalo ni u opoziciji da budu jer majmunima je mesto u zoo vrtu.

sasa

pre 5 godina

Nema vise nista na brzinu i na prevaru da se dobije...

sasa

pre 5 godina

Stari su to prevaranti ali ni mi nismo vise slepi da ne vidimo sta rade njih dvojica

Tasa

pre 5 godina

Proslo je vreme kada su oni mogli da ostvare svoje pokvarene planove.

Davor

pre 5 godina

Đilas ne može da prežali što nije uspeo za male pare da preuzme medije kao što je radio dok je bio na vlasti.

Maja

pre 5 godina

Ova dva tajkuna su besna jer nisu uspeli da napune svoje dzepove.Njihovo vreme je odavno proslo.

danica

pre 5 godina

Dosta su oni krali, nema im povratka nigde, mogu samo u zatvor.

Dina

pre 5 godina

Drago mi je što im se pakleni plan nije ostvario.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija