• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.12.2018

11:07

AZERBEJDŽAN ODLUČAN, NEĆE PRIZNATI KOSOVO: Vučić i Mustafajev o poseti predsednika Alijeva, investiranju u srpske banje, direktnom letu Beograd - Baku

Politika

AZERBEJDŽAN ODLUČAN, NEĆE PRIZNATI KOSOVO: Vučić i Mustafajev o poseti predsednika Alijeva, investiranju u srpske banje, direktnom letu Beograd - Baku

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahinom Mustafajevom, kopredsedavajućim Međuvladinoj komisiji za trgovinu i ekonomsku saradnju, koji je preneo da njegova zemlja čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova

 

Mustafajev je kopredsedavajući Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, čije se peto zasedanje održava u Beogradu,

Predsednik Vučić je rekao da se sa radošću seća svoje posete Azerbejdžanu u maju ove godine i poštovanja koje je tada ukazano Srbiji, kao i sadržajnih razgovora sa predsednikom Alijevom, izrazivši nadu da će imati priliku da mu sledeće godine uzvrati gostoprimstvo. 

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

I ovom prilikom on je izrazio veliku zahvalnost državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu. 

Ministar Mustafajev je rekao da Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Dvojica sagovornika istakli su značaj zasedanja Međuvladine komisije, jer ona može da utiče na strukturu ekonomske saradnje i trgovinske razmene, čiji obim za sada ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva. 

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno u oblasti infrastrukture. 

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Na sastanku je konstatovano da značajni potencijali za saradnju postoje i u poljoprivredi, energetskom sektoru i turizmu, s posebnim naglaskom na eventualna ulaganja azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja. Razmatrana je i mogućnost uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua, saopštila je Pres služba Predsednika.

I MADAGASKAR POVUKAO PRIZNANJE KOSOVA! Novi uspeh srpske diplomatije, SVET SHVATA DA JE BIO PREVAREN!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mileta kordic

pre 5 godina

Hvala predsednice sto skupljas ovakve prijatelje po svetu,koji su uz nas u ovim momentima.

borko

pre 5 godina

Svaka čast njima,druge veće zemlje treba da se ugledaju na njih.

Krle

pre 5 godina

Mnogim zemljama je slika o Srbiji bila nametnuta i iskrivljena, pre svega manjim zemljama od strane velikih sila, narocito od SAD, sad ali svest se promenila i neke zemlje nas sada cvrsto podrzavaju, veliko im Hvala na tome.

Pavlo

pre 5 godina

Hvala Azerbejdzanu na bezrezervnoj i bezuslovnoj podršci u borbi za KIM.

Mika

pre 5 godina

Bice sve manje drzava koje ce se odluciti da priznaju Kosovo, a opet bice sve vise koje ce to priznanje da povuku, samo napred. Kosovo je Srbija bilo uvek i tako ce i ostati.

Nikolina

pre 5 godina

Još jedna zemlja koja nas podržava po pitanju Kosova...

Sara

pre 5 godina

Mnogeim zemljama je slika o Srbiji bila nametnuta i iskrivljena, pre svega manjim zemljama od strane velikih sila, narocito od SAD,sad ali svest se promenila i neke zemlje nas sada cvrsto podrzavaju, veliko im Hvala na tome.

Daca

pre 5 godina

Podrška u najtežoj situaciji pokazuje ko su nam pravi prijatelji i na koga možemo da se oslonimo.

Zoran

pre 5 godina

Podrška Azerbejdžana po pitanju kosova i ekonomska saradnja naših dveju zemalja je pokazatelj dobrih međusobnih bilateralnih odnosa. To je put kojim Srbija treba da ide u budućnosti da bi osigurala svoj suverenitet.

Ljiljana

pre 5 godina

Svaka saradnja je dobro dosla, a narocito u sferi ekonomije.

Mile

pre 5 godina

Kosovo gubi,jos jedna drzava povlaci priznanje.

Nevena

pre 5 godina

Zahvalnost Azerbejdžanu na podršci koju nam pruža.

Lutak

pre 5 godina

Uvidja se rad i trud Srbije zato se priznanja i povlace

Kosovka devojka

pre 5 godina

Samo napred...ovo je odlicna vest...svetu je konacno jasno ko su i kavi su prevrtljivci Albanci i kakve katastrofe njihovi sebicni potezi mogu da izazovu

mika

pre 5 godina

Uvek dobro dođe podrška Srbiji,iz bilo kog kraja sveta.

Nale

pre 5 godina

Hvala Azerbejdzanu na odlucnosti i odluci da podrzi Srbiju.

Vesna

pre 5 godina

Vidi se da je Azejberdžan zemlja koja shvata i razume prave vrednosti. Pošten rad, ulaganja i razvijanje ekonomske saradnje je ono što sa normalnim zemljama i ljudima može da se uvek podiže na još viši i bolji nivo. Priznavanje lažne države Kosovo je za Azejberdžan neprihvatljivo, jer se jasno vidi da se tu radi o zloupotrebi, lažima i prevarama... Havala građanima i Vladi Azejberdžana!

Banjo

pre 5 godina

Niko vise nece podrzati kosovske albance, pokazali su se pred svima kakvi su i sta smeraju.

smokvica

pre 5 godina

Ekonomska saradnja nam je sve bolja I bolja

Maki

pre 5 godina

Sve su ovo zasluge predsednika Srbije, svaka mu čast.

Mina

pre 5 godina

Srbija i Azerbejdžan su pokazali medjusobno razumevanje i solidarnost, takvu saradnju treba negovati i unapredjivati u svakom pogledu.

UROS

pre 5 godina

Zahvaljujemo se na podrsci Azerbejdzana za integritet i suverenitet Srbije kao i protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo clanstvo. Srbija se dosta trudi, dosta zalaze, a posebno za mir i to prepoznaju mnoge zemlje u svetu

Iva

pre 5 godina

Nismo ni znali koliku ustvari podršku dobijamo i od drugih država.

Olja

pre 5 godina

U težnji da zaštitimo teritorijalni integritet i suverenitet svaka podrška je od značaja!

Marko Lučić

pre 5 godina

Tako to biva kada imate iskrenog prijatelja.

Konstantin

pre 5 godina

Azerbejdžan kao naš iskreni prijatelj prepoznao je da je Srbija nosilac stabilnosti u ovom regionu i nastaviće da nam pruža podršku.

Luka

pre 5 godina

Podrska Azerbejdžana u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane.

dusan

pre 5 godina

Jos jedna podrska koja nam mnogo znaci u ovoj situaciji u kojoj se sada nalazimo.

Milica Milicic

pre 5 godina

Cvrst stav Azerbejdzana o nepriznavanju Kosova, hvala im.

Sara

pre 5 godina

Azerbejdzan je jako uticajna zemlja, ekonomski jaka i sa velikim brojem stanovnika. Takodje vojno jaka. Povezivanje sa njima je veoma bitna stvar. Svaka podrska nam puno znaci.

Anci

pre 5 godina

Dobra vest za Srbiju i ljudski potez Azerbejdzana

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija