• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.12.2018

17:23

VEOMA SLOŽENA SITUACIJA! Stefanović: Da niko ni ne pokuša da iseli Srbe sa KiM!

Politika

VEOMA SLOŽENA SITUACIJA! Stefanović: Da niko ni ne pokuša da iseli Srbe sa KiM!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Lučanima da je situacija na Kosovu i Metohiji veoma složena i da Srbija neće dozvoliti da bilo ko, kršenjem ljudskih prava i sloboda i međunarodnih sporazuma, pokuša da iseli Srbe iz naše južne pokrajine

- Situacija je veoma složena. U prethodnom periodu imali smo različite poteze prištinskih organa, koji izazivaju zabrinutost kod Srba, jer im je ugrožena bezbednost - rekao je Stefanović novinarima na završetku posete opštini Lučani.

Stefanović je ukazao da Priština, mimo Briselskog sporazuma, najavljuje formiranje Vojske, za koje ne postoji nikakva saglasnost Srba. 

Najteža moguća posledica, te odluke, kako je rekao, bila bi angažovanje tih paravojnih formacija na severu Kosova i Metohije, što je apsolutno nedozvoljeno, jer su za to potrebna dva kumulativna uslova. 

- Briselskim sporazumom predviđeno je da je za to potrebna saglasnost NATO i saglasnost Srba. Svakako da saglasnosti Srba nema i takva vrsta najava uznemirava građana i čini da situacija bude napeta i da se faktički nestabilnost povećava ne samo na teritoriji naše južne pokrajine, već u celom regionu - rekao je on. 

Stefanović je ukazao da je situacija sa snabdevanjem građana na severu Kosova jako teška zbog uvođenja taksi, kojima je prekršen CEFTA sporazum. 

On je ponovio apel Evropskoj uniji i zemljama zapadne Evrope, koje imaju uticaja na Prištinu, da ne samo rečima, već i konkretnim delima olakšaju i omoguće da život Srba bude bezbedniji. 

- Mi ne smemo da dozvolimo da ostanemo nemi, moramo da budemo snažno uz svoj narod i ne smemo da dozvolimo da bilo ko kršenjem njihovih prava i sloboda i kršenjem međunarodnih sporazuma pokušava da ih iseli sa Kosova i Metohije. Naša zemlja ostaje posvećena toj borbi, niti ćemo da odustajemo, niti ćemo da popuštamo, niti ćemo da uzmičemo. Naš posao je da se borimo i tako ćemo i raditi - zaključio je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vedran

pre 5 godina

Nedamo svoj narod, a šiptari neka pokusaju bilo sta, ako smeju.

mica

pre 5 godina

Nećemo dozvoliti niti popustiti u našim odlukama prema Prištini tu smo da se borimo i da smo uz naš narod na Kosovu. Nećemo dozvoliti da isele naš narod.Jasna je poruka naših lidera.Oničvrsto stoje iza svojih reči i cela nacija je uz njih i podržavamo ih u tome.

Danko

pre 5 godina

Srbija želi da Srbi na KiM ostanu na svojim ognjištima.a

Biljana

pre 5 godina

Nasa zemlja ostaje posvecena ocuvanja bezbednosti Srba na KiM , niti cemo da odustajemo, niti cemo da popuctamo, niti cemo da uzmicemo.

Joka

pre 5 godina

Kosovo je srce I stub Srbije, zato Srbi treba da ostanu na svojim vekovnim ognjistima

Nenad

pre 5 godina

Niko nece i ne sme da dira Srbe... Zivela Srbija...

Tresimesi1

pre 5 godina

Situacija jeste još uvek ozbiljna,ali mislim da će šiptari da sagore u tim svojim željama.

bella

pre 5 godina

Očekujemo da se albanci urazume i puste ljude normalno da žive na KiM

Tina

pre 5 godina

Srbija neće dozvoliti iseljavanje Srba sa KiM kršenjem njihovih prava i slobode i međunarodnih sporazuma.

Sanja

pre 5 godina

Onaj ko bi udario na Srbe sa KiM gorko bi se kajao. Prosla su vremena kada su bile moguce Oluje I drugi pogromi srpskog naroda

Iva

pre 5 godina

Srbiju niko poniziti neće! Srbi ostaju na svom tlu!

Kosovka devojka

pre 5 godina

Iako Srbija vodi politiku mira I diplomatije kako bi se sacuvala stabilnost regiona I nastavio razvoj I napredak drzave....ni u kom slucaju nece dozvoliri da Srpske porodice budu isterane iz svojih domova...hvala bogu pa je situacija stabilna

Mašnica

pre 5 godina

Srbi uprkos svim nedacama ostaju na svojim vekovnim ognjistima.

Boban

pre 5 godina

Tako je ministre! Kosovo je naše vekovno ognjište, ne mrdamo nigde.

Rada

pre 5 godina

Jeste vrlo ozbiljna situacija i nadamo se da mozemo doci do resenja sto pre a da ne dodje do sukoba

AleksMache

pre 5 godina

Niko to neće smeti ni da pokuša pored ovako nikad jače Srbije!

bubica

pre 5 godina

Srbija neće da dozvoliti novi progon Srba sa Kosova!

bubica

pre 5 godina

Nikome se nece dozvoliti da muci i progoni srbe na kim i predaednik je tk jasno stavio do znanja. Svima.

Milan

pre 5 godina

Moramo naći načina da pomognemo našoj braći na Kosovu...

anci

pre 5 godina

Najače oružije albanskih političara sa KiM su njihova glupost i neobrazovanje

Laki

pre 5 godina

Briga o bezbednosti za svoj narod je uvek bio prioritet Srbije i odgovorne politike predsednika!!!

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija