• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

09.12.2018

13:04 >> 13:31

(VIDEO) DIVLJACIMA KOJI VAS VREĐAJU NEĆEMO DOZVOLITI DA VLADAJU SRBIJOM! Vučić poslao jasnu poruku učesnicama skupa "Jake žene za jaku Srbiju"!

Politika

(VIDEO) DIVLJACIMA KOJI VAS VREĐAJU NEĆEMO DOZVOLITI DA VLADAJU SRBIJOM! Vučić poslao jasnu poruku učesnicama skupa "Jake žene za jaku Srbiju"!

Podeli vest

Srpska napredna stranka održava danas u velikoj dvorani Sava centra tribinu "Jake žene za jaku Srbiju". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se učesnicama skupa porukom da neće dozvoliti da Srbijom vladaju divljaci koji vređaju i maltretiraju žene

- Drage dame, posebno sam zahvalan Smilji Panić, majci pokojnog Ranka Panića. Pozdrav i za Milenu Ivanović koju vređaju na najstrašniji način. Zahvaljujem se svima vama zbog podrške koju pružate svojoj zemlji i našoj stranci - rekao je Vučić.

Predsednik SNS je istakao da ova stranka ima najveću procentualnu podršku žena od svih partija koje su postojale u Srbiji, ali i regionu.

- U istraživanjima, nijedna vlast u regionu, i nijedna vlast ranije nije imala toliku podršku žena. Beskrajno sam zahvalan znajući koliko je to važno. Žene nisu površne ni lakomislene i one uvek glasaju suštinu, za posvećenost i rad - kazao je Vučić.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Kako dodaje, prisutne žene su garancija bolje budućnosti.

- Žene traže stabilnost, mir i sigurnost. One ne vole razmetljivce već one koji ispunjavaju ono što kažu - rekao je Vučić.

On dodaje da onaj ko udara žene nije muškarac, nego nije ni čovek.

- Pre tog fizičkog nasilja, dolazi ono čak strašnije i bolnije, a to je verbalno nasilje. Sećam se da celu noć nisam spavao kada su me vređali, jer nisam znao šta sam uradio tim ljudima osim što sam se borio za dobro naše zemlje. Shvatio sam da će uvek biti onih koji su protiv svoje zemlje - naveo je Vučić.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Kako dodaje, ono što ne može da razume je ono što je izgovoreno Maji Gojković.

- Ikona tobožnje pristojnosti joj je rekao da je fuksa, lider, a onima koji su ćutali pitao sam zašto su ćutali, ili tek onako reagovali. Onda je ta njihova ikona, o kom ne mogu ni da kažem šta mislim, jer ovde ima dama, rekao da ne može da utvrdi da li je ona žensko... Protiv tih koji se za takvu Srbiju bore, pobeđivaćemo milion puta. Nećemo dozvoliti da takvi divljaci ovom zemljom upravljaju - istakao je Vučić.

On dodaje da je onda drugi lider, taj tobože sindikalni lider, premijerki rekao da joj je potreban afroamerikanac.

- Hoću da se zahvalim Ani Brnabić što je danas sa nama, ona nije član naše stranke - kazao je Vučić.

Tribini pored predsednika Srbije i SNS-a prisustvuje i premijerka Ana Brnabić.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

 

Direktorka Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić otvorila je tribini ocenom da to što šest od devet nacionalnih muzeja vode žene, uglavnom stranački neopredeljene, pokazuje koliki značaj vlada i predsednik Aleksandar Vučić pridaju učešću žena u javnom životu.Bojić je naglasila da su žene, pre svega, nečije ćerke, sestre, supruge i majke, koje, kaže, uzdižu Srbiju.

Daju nadu i rađaju potomstvo i krče put, ali, da se ne lažemo, svaka od nas koja se nalazi na nekim pozicijama u ovoj državi, ne bi imale takav vetar u leđa da nemamo snažnog lidera kao što je predsednk Vučića - rekla je Bojić.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Maja Gojković


Prema njenim rečima, samo tako jake ličnosti među pipadnicima jačeg pola, kakav je i Vučić, mogu da budu percipirane kao vođa nacije, što Vučić, kaže Bojić, svakako jeste, ali je, istakla je, svejedno okupio tim u kojem ima puno žena.

"Mislim da smo svojom ulogom u prethodnm godinama opravdale poverenje čitave nacije i onih koji su nas postavili na naša radna mesta. Ako Srbja ima prirodne lepote, onda su one najveće upravo u ovoj sali".

Bojić je podsetila da su žene na najvažnijim pozicijama u Srbiji - predsednika skupštine, vlade, na čelu ministarstavanih, na mestima državnih sekretara i dirktora mnogih institucija i preduzeća.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL


Kako je rekla, one daju novi život i novu energiju našoj državi.

Nadam se boljitku i želim da vam čestitam Novu godinu, da vam u sledećoj godini bude sve dobro i da se osećate dobro na svojim radnim mestima, da imate snažnu podršku - poručila je ona.

Bojić je rekla da su žene lepši pol kojem je potrebna podrška i istakla da upravo od SNS dobijaju tu podršku i da veruje da će ta stranka uvek stajati iza žena u Srbiji.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Maja Obradović

Potpredsednica SNS Marija Obradović rekla je danas da jučerašnja protestna šetnja nije bila građanski, već politički skup i poručila da su Dveri te koje uvode šablon nasilja, a da Dragan Ðilas sve to finansira.

"Ono juče nije bio građanski protest, to što vam govore je neodgovorno. Kad lažete svog birača, to je najopasnije, sečete granu na kojoj sedite. To je bio politički protest, nemojte da vas lažu. Ono nisu bili građani Srbije, oni su pokazali šta misle na izborima", rekla je Obradović na skupu "Jake žene, za jaku Srbiju". 

Prema njenim rečima, žena okupljenih u Sava centru ima duplo više nego što je juče bilo šetača, što je, kaže, pokazatelj koliko su njihove ideje i energija jaki.

Pozvala je žene, posebno članice SNS da kada se vrate u svoja mesta kažu kako stvari stoje, i dodala:

Nosili su parole '' Neonaci naprednjaci''. Ko je nacista, ja? Ana Brnabić, Maja Gokković? Mi to nismo zaslužile. Ne pozivam vas na konflikte, sukob, već da date dostojanstven, pristojan odgovor, da budete još ozbiljnije, postojanije, sa još boljim rezultatima - jer ih to najviše bolii", poručila je ona.

Politika je prostor na kojem se sukobljavaju ideje i politike i nekad je, kaže, teško biti solidaran. 

"Znam da vi znate šta je to solidarnost. Ali, u parlamentu nema političke solidarnosti. Molim poslanice i Maju Gojković koje su svaki dan izložene verbalnom nasilju da ustanu, da ih pozdravimo", rekla je ona praćena aplauzom, za koji je dodala da je podrška za sve ono što je Gojković preživela za svoja dva mandata.

Podsetila je na sve slučajeve nasilja iza koje, kaže, stoje Dveri i Boško Obradović, od upada u kancelariju Maje Gojković, ono što su njegovi saradnici govorili za Anu Brnabić, šta su preživele novinarke i zaposlena u RIK u noći izbora...

- Ja mislim da šablon nasilja uvode Dveri, a sve to finansira Ðialas. Mi moramo da budemo glasne i uporne na svakom mestu i da u svakom trenutku da ukazujemo na to - rekla je ona.

Prema njenim rečima, i nedavno održani marš žena u Kosovskoj Mitrovici je snažan simbol nepristajanja na nasilje, na nepravdu, pokušaj da nas slome.

Primetila je da i u svetu ima mnogo patnje, ne toliko zbog nasilja opakih ljudi, već zbog ćutanja dobrih ljudi.

-Razmišljajte o tome - zaključila je Obradović.



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
U pravu si

pre 5 godina

U pravu si. Dosta su zene bile dole. Treba vec jednom da se popnu gore. Da budu na vrhu. Ravnopravnost za sve.

Zoran

pre 5 godina

....slažem se u potpunosti, veoma je lepo da žene budu gore!

sto posto

pre 5 godina

si u pravu I ja vise volim kad je ona gore... duze traje!

Tea

pre 5 godina

Zene su nasa snaga I nasa buducnost...divno je videti da vlada I predsednik Srbije postuju I daju odgovarajucu vaznost zenama u nasem drustvu

Sofija

pre 5 godina

Opozicija vređa i maltretira žene. Vučić zajedno sa SNS-om čini sve da žene budu cenjene i poštovane.

debos

pre 5 godina

U zadnje vreme je jako mnogo nasilja nad ženama ....pod hitno zaštiti nežniji pol

Kristina

pre 5 godina

Hvala vlastima na podrsci lepseg , ali ne i slabijeg pola.

Savka

pre 5 godina

Svaka cast predsedniku na govoru i podrssci koju daje zenama.

Mila

pre 5 godina

Zene su nasa snaga I nasa buducnost...divno je videti da vlada I predsednik Srbije postuju I daju odgovarajucu vaznost zenama u nasem drustvu

Mishel

pre 5 godina

Predsednik i vlada Srbije, stite zenski rod! Sve pohvale!

Ljilja

pre 5 godina

Zene su nasa snaga i motivacija zivota.Hvala presedniku na podrsci velikoj.

Branislav

pre 5 godina

Divljaci ne smiju tući ni lidere opozicije. Niti neistomišljenike.

SANDRA

pre 5 godina

Hvala SNSu sto uvek pokazuje razumevanje i zastitu za sve zene,za razliku od nekih koji javno promovisu nasilje nad zenama.

draggana1

pre 5 godina

Svaka čast predsedniku na održanom govoru i podršci koju daje ženama.Stop nasilju nad ženama,žene su stub jedne države.

Andrijana

pre 5 godina

Nikada ni jedna žena ne treba da trpi nasilje i da bude ponižavana.

Nk

pre 5 godina

Ovaj skup danas je pokazao i dokazao da je Srbija ujedinjena da su zene odgovorne i vodeci stub drustva

Maja

pre 5 godina

Nikada ti divljaci koji ne znaju da postuju i cene zene nece doci na vlast u Srbiji

Marija

pre 5 godina

Ti koji vredjaju zene su obicni slabici i kukavice jer zaboravljaju da su zene i majke i sestre.

Marija

pre 5 godina

Opozicija treba da vidi ovaj skup zena gde ima sta da nauci o njih.

Tara

pre 5 godina

Ne želimo opoziciju na vlasti, loše su se pokazali. Samo vređaju i prete. Žene zaslužuju najbolji tretman, to nam predsednik i obezbeđuje.

Andrijana

pre 5 godina

Nikada ni jedna žena ne treba da trpi nasilje i da bude ponižavana.

maja

pre 5 godina

bravo za nase majke sestre tetke i ostale zene srbije

tijana

pre 5 godina

Dokle god se narod pita, divljaci nece biti na vlasti, dzaba se nadaju.

Vladimirr

pre 5 godina

SzS je zenama pretio silovanjem, vredjao maloletne devojcice, Obradovic pretio svojoj bivsoj saradnici...i svaku zenu koja je sinoc bila na prostestu, treba da je sram i stid!

Milenko

pre 5 godina

Svaka čast na naprednoj i stabilnoj zemlji danas.

Svetlana

pre 5 godina

Zahvaljujući aktuelnoj vlasti verujemo u našu zemlju i miran život danas.

Ana

pre 5 godina

Predsednik Aleksandar Vucic je uvek branio zenski rod! Dosta je bilo nasilja i ruznih reci, takvi ljudi treba da zavrse u zatvoru!

Helena

pre 5 godina

Jadnici i kukavice koje tuku zene! Ko su ljudi koji im veruju? Uništili su svoju zemlju u kojoj i sada žive i dalje hoće da je unište a tek smo počeli da se popravljamo!

žeca

pre 5 godina

predivan skup, bravo za predsednika, bravo za jake žene vaša budućnost je u jakoj Srbiji

Duska

pre 5 godina

Danas su zene mnogo zastupljenije u javnim funkcijama u zemlji nego pre. Nalaze se na poslanickim i odbornickim lista i vise nego sto je to Zakonom regulisano.

Ana

pre 5 godina

Predsednik Aleksandar Vucic dao je podrsku i motiv zenama, nece dozvoliti nasilje i mrznju nad zenama

Dasa

pre 5 godina

Lako je povredjivati zene , nek se suprotstave nekim jacim momcima , pa da vidite kakv bi bio ishod.

Miki

pre 5 godina

Sve vise se u nasem drustvu menja svest prema zenama. Dugacak je to proces, ali ovim putem sigurna sam da cemo uspeti.

Laki

pre 5 godina

Zenama treba odati priznanje za sve uvrede,klevete i napade,za sva omalovazavanja koja su prezivele a ostale su cvrsto iza svojih stavova i sa obe noge na zemlji.

minja03

pre 5 godina

Žene su uvek bile stub kuće,bez njih ne bismo imali bolju budućnost

minja03

pre 5 godina

Lep gest naše vlade i predsednika ,pokazali su koliko poštuju žene i da su ravnopravne sa muškarcima.

Jovana

pre 5 godina

U odgovornoj Srbiji policija radi svoj posao i sprečiće svaki vid nasilja nad ženama.

Anja

pre 5 godina

Veliki vid podrske od strane naseg Predsednika svim zenama.

Iva

pre 5 godina

Prisustvovala sam skupu u mogu samo reći, svaka čast predsedniče.

Mrs M

pre 5 godina

Predsednik Vucic pruza ogromnu podrsku svim zenama Srbije, hvala mu na tome!

Tamara

pre 5 godina

Siledzije i ozopozicije nikada nece voditi Srbiju.

Gojko

pre 5 godina

Divljaci iz opozicije neka idu u dzunglu, za bolje i nisu.

Milan

pre 5 godina

Moramo biti kulturni prema ženama,i ceniti ih.

Sanja

pre 5 godina

Nikada vise zena nije bilo na vaznim pozicijama u drzavi kao sada. Smatram da zeni sada jesu ravnopravne sa muskarcima i imaju mnogo vise snage u svemu sto rade...

Sana

pre 5 godina

Kad su žene poštovane zašto moja kćer ne može dobiti posao lekara u Novom Sadu nego volontira za džabe,dok deca lekara dobiju posao bez konkursa,o kojim ženama pričate?Molim novinare da ne cenzurišu moj komentar,duša me boli,leči najteže pacijente a nema ni za kiflu,ima trideset godina a posao nema,lekarka.Neka me kontaktira ministar zdravlja,sve je istina,može se proveriti....

Pitam za drugaricu

pre 5 godina

Jesu li pozvane i "novinarke koje lako kleknu", one koje voli bata gasa, ili majke kojima ste uzeli porodiljske naknade, ili penzionerke kojima ste uzeli penzije, ili majke kojim hocete da "gepekujete decu"...? I koja vam je to fora da nemate antibot pitanje, nego se ono naknadno formira? Jel to neka fora iz Minhena, otpisani, ali bez povratka.

Milica Milicic

pre 5 godina

Zene ce uvek podrzati odgovorne i vredne ljude, nikako nasilnike.

Tresimesi1

pre 5 godina

Ljudi moji izlišno je govoriti o licima koja zastupaju SZS.Odavno je poznata činjenica da muškarci koji maltretiraju,mobinguju,urlaju i agresivno se ponašaju imaju kompulzivno opsesivni poremećaj ličnosti.Dakle jednom reči duple nule od ljudi.Ne daj bože da se slučajno namere na nekog jačeg.E tu nastaje neviđen metabolički proces.Ko razume shvatiće.Jaka žena,jaka porodica,jaka država

Daca

pre 5 godina

Upravo tako, neka svoju politiku nasilja ostave kod svojih kuca, jer su je verovatno tamo i naucili.

miso

pre 5 godina

Divljacima više nikad nećemo dozvoliti da budu na vlasti!

Ilija

pre 5 godina

Oni koji se sile nad zenama, najveci su slabici zapravo.

Mile

pre 5 godina

Opozicija je nasilnicka grupa i skup izdajnika Srbije, nista vise

Mila

pre 5 godina

Hvala Vucicu sto podrzava zene, koje su kroz istoriju uvek i u svemu bile podistavane

Nikola

pre 5 godina

Zene treba da budu uvek na prvom mestu, mora da se postuje neki red

Marko

pre 5 godina

Zene ne treba da trpe nikakav vid nasilja, zenu treba postovati, ceniti i negovati.

Darko

pre 5 godina

Taj ko vređe žene ni sopstvenu majku ne poštuje!

Darko

pre 5 godina

Sve pohvale! Čovek koji ceni žene je Čovek!

Marko

pre 5 godina

Aleksandar Vucic se bori za rodnu ravnopravnost u Srbiji, za vece postovanje ali i zastitu zena i sprecavanje nasilja nad istim.

Sara

pre 5 godina

Sve pohvale za ovu vlast.Zalaze se za zastitu zena i za postovanje istih sto je najbitnije.

Anci

pre 5 godina

Napokon se u Srbiji postuje rec zena, zene su zasticenije i vrednije nego ikada

Lepa

pre 5 godina

Napokon se u Srbiji postuje rec zena, zene su zasticenije i vrednije nego ikada

jana

pre 5 godina

Veliko hvala na onako divnom okupljanju, bila je cast biti deo i prisustvovati jucerasnjem skupu zena. Hvala predsedniku koji je pruzio priliku da i zene budu deo vlasti i da pokazu koliko su sposobne.

ana

pre 5 godina

Bravo, jako velika podrska i predsednika zenama i nas zena njemu i njegovoj stranci. Zajedno smo mnogo jaci

Vladimir

pre 5 godina

Žene su oslonac ovog društva i moraju se poštovati!!!

soko1

pre 5 godina

Ko mene Vredja i ugrozava. Moj sin je 100% OSI po jednom osnovu i ja sam prinudjen da placam tv taksu iako je on clan por. domacinstva. ovako stoje stvari . ZAKON O RADIODIFUZIJI Oslobađanje od obaveze plaćanja pretplate član 82 Od obaveze plaćanja pretplate oslobađaju se domačinstva-vlasnici prijemnika čiji je najmanje jedan član domaćinstva: 1) invalid sa 100% telesnog oštećenja ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Izmenjen clan 42 gde se brisu clanovi domacinstva i koji su primorani da placaju tv taksu , zasto zar smo postali toliko kvarni da pored muke koju ta deca nose i vi se popnete njima na grbacu ZAKON O JAVNIM MEDIJSKIM SERVISIMA Oslobađanje od obaveze plaćanja takse Član 42 Od obaveze plaćanja takse oslobađa se fizičko lice, vlasnik merila električne energije, koje živi u jednočlanom domaćinstvu ili je hranilac porodice u višečlanom domaćinstvu, ukoliko je: (izbrisano- čiji je najmanje jedan član domaćinstva:) 1) osoba sa invaliditetom sa 100% telesnog oštećenja;

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59