• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

10.12.2018

23:00

NOVA SVEDOČENJA O STRAŠNIM ZLOČINIMA NAD SRBIMA TOKOM RATA! Albanski svedok: U 'Žutoj kući' osećali su se krv i lekovi!

Politika

NOVA SVEDOČENJA O STRAŠNIM ZLOČINIMA NAD SRBIMA TOKOM RATA! Albanski svedok: U 'Žutoj kući' osećali su se krv i lekovi!

Podeli vest

Bilo je proleće 2000. godine. Dok smo vozili ka Albaniji, Srbin nas je molio da njega i ženu ubijemo tu odmah, na mestu: Ne želimo da budemo isečeni na komade, preklinjao je. Odvezli smo ih u 'Žutu kuću', južno od Burela. Kada sam ušao u jednu od soba, osetio sam jak miris lekova i lepljivo sladak zadah. Podsetilo me je na bolnicu i pripalo mi je muka...

Ovako je u do sada neobjavljenom izveštaju iz oktobra 2003. (koji je sačinjen nakon posete šefa Haškog tribunala Patrika Lopeza Teresa i direktora za pravdu Unmika Emona Smita Kosovu, prim. aut.) svedočio jedan od osmorice svedoka jezivog zločina u 'Žutoj kući'.

Na toj lokaciji su stotinama Srba i nealbanaca izvađeni organi i potom prodavani na crnom tržištu u klinikama širom Evrope. Ovaj izveštaj mogao bi da bude krucijalni dokaz u radu novoformiranog suda za zločine OVK.

Informer vam prenosi svedočenje svedoka 'broj 1', Albanca s jugozapada Kosova koji je služio kao vozač i vojnik nižeg ranga u OVK i direktno učestvovao u prevozu zarobljenika u Burel.

Molili su da ih ubijemo

Dok smo se vozili, Srbin nas je zamolio da njega i ženu ubijemo na mestu: Ne želimo da budemo isečeni na komade, molio je on
Svedok zločina

Avgust 1999.

* Učestvovao sam u transportu zarobljenika sredinom avgusta 1999. Pozvao me je oficir OVK. Bio sam primoran da učinim šta su tražili. Otišli smo ka Prizrenu u 'Folksvagenovom' kombiju da pokupimo Srbe. Bile su im vezane ruke na leđima. Nisam ih znao, bili su u kasnim dvadesetim i ranim tridesetim godinama života. Po odeći su ličili na seljane. Stalno su nas zapitkivali gde ih vodimo. Stražar im je rekao: 'Vodimo vas da sečete drva i radite na farmama'. U Prizrenu nam je rečeno da ne smemo da ih bijemo. To je bilo prvi put tako, s obzirom na to da nam je prethodno bilo dozvoljeno da im lomimo ruke i noge... Sledećeg dana smo krenuli ka Albaniji i stigli preko Morine. Prespavali smo u Burelu. Tu sam video još desetak Srba, muškaraca i žena. Bili su u nekom skladištu. Sutradan smo ih prevezli u kuću južno od Burela. Pre polaska dali su nam da ponesemo neku dokumentaciju u crnoj torbi. Na svim putovanjima smo doktorima davali medicinsku dokumentaciju o zarobljenicima. Kad smo stigli, čekao nas je albanski doktor Đamil. Pogledao je zatvorenike i pitao da li su bijeni. Uveli su ih unutra, a ja sam se vratio kući.

EKSKLUZIVNO! POVERLJIVI IZVEŠTAJ O ALBANSKIM ZLOČINIMA! Svedok: Prevozio sam organe iz "Žute kuće" i zakopavao leševe Srba!

 

Novembar 1999.

* Sledeća tura je bila u novembru/decembru 1999. Otišao sam u Burel vozeći žene, ovog puta u 'mercedes' kombiju. Utovarili su četvoricu Srba u kombi, bili su mladi i dobrog stasa. Vozili smo uz reku i na kraju putu naišli na svetložutu kuću. Bila je stara. U kući je bilo nekoliko muškaraca i dva doktora. Jedan je bio Arapin, drugi Albanac po imenu doktor Admir. Srbi su bili nervozni. Bili su izvođeni iz kombija i odvedeni u skladište iza kuće...

Proleće 2000.

* Treći put je bio u proleće 2000. godine. Bio sam ponovo u Burelu i preuzeo jednog Srbina i Srpkinju. Ona je bila veoma mlada. Dok smo se vozili, Srbin nas je zamolio da ih ubijemo odmah, tu na mestu: 'Ne želimo da budemo isečeni na komade', rekao je. Odvezli smo ih u istu kuću u Burel... Kada sam prvi put imao isporuku u Burel, mislio sam da ih testiraju, uzimaju uzorke krvi, ali nije bilo jasno zašto. Nakon trećeg puta sam znao da se nešto dešava. Ušao sam u prvu sobu kuće u južnom Burelu da uzmem čašu vode. Bila je veoma čista sa jakim mirisom lekova. Podsetilo me je na bolnicu, lepljivo sladak miris, pripalo mi je muka. Razmišljao sam kako je ovo bilo jedino mesto gde sam dovozio ljude, a nikada nikoga nisam odvezao natrag... Bilo je to u vreme kad sam čuo druge kako pričaju o organima, bubrezima i transportu organa do aerodroma.

Jun 2000.

* Četvrti put je bio kasnog maja ili ranog juna 2000. U Burelu mi je naređeno da odem sa još jednim čovekom u Merdite da pokupim dve žene i dovedem ih u kuću. Tad sam čuo da imaju ultrazvuk i drugu medicinsku opremu u kući u Burelu. Odvezli smo ih u kuću južno od Burela, ubrzo sam od prijatelja koji je bio vozač čuo da su odvezeni u kućnu kliniku i da su korišćeni za 'rezervne delove'. Nakon ovog puta sam rekao da imam upalu pluća i da ne mogu više da radim...

(VIDEO) DRECUN O SLUČAJU "ŽUTA KUĆA": Postoji izveštaj u kome osam Albanaca svedoči o trgovini organima na Kosovu!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 5 godina

Svaki Srbin na KiM ima bar pet bubrega i tri đigerice, kolko je organa isečeno iz njih

Slavka

pre 5 godina

MORA SE USTANOVITI DAN ZALOSTI ZA SVE SRBE NESTALE NA KOSOVU I METOHIJI I NA TAJ DAN CITATI NJIHOVA IMENA!NEKA IM JE VECNA SLAVA!

Doca

pre 5 godina

Odgovor na pitanje zašto se ćuti leži u tome kada se objavi ka kojim zemljama su leteli avioni sa organima. Ne zanosimo se više o nekakvoj demokratiji. Ona tamo ne postoji.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59