• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbij

11.12.2018

21:31 >> 21:36

(FOTO) MUNJEVITA ODMAZDA KINE! Uhapšen Kanađanin kao odgovor za slučaj "Huavej", PEKING POKAZAO ZAŠTO JE VELESILA!

Politika

(FOTO) MUNJEVITA ODMAZDA KINE! Uhapšen Kanađanin kao odgovor za slučaj "Huavej", PEKING POKAZAO ZAŠTO JE VELESILA!

Podeli vest

Kanadski ministar za javnu bezbednost Ralf Gudejl saopštio je danas da je vlada duboko zabrinuta za Kanađanina koji je uhapšen u Kini i ujedno potvrdio da je taj bivši kanadski diplomata uhapšen u Pekingu, a sve u trenutku kada su dve zemlje u sporu zbog hapšenja izvršne direktorke kompanije "Huavej" u Kanadi

Gudejl je naveo da vlada ne štedi napore u staranju za bezbednost uhapšenog Kanađanina, a to je rekao u odgovoru na pitanje novinara o navodima da je bivši diplomata Majkl Kovrig uhapšen u Kini, prenosi AP.

Kovrig je uhapšen nakon što je Kina upozorila Kanadu na posledice nedavnog hapšenja izvršne direktorke "Huaveja" Meng Vandžou na aerodromu u Vankuveru, napominje američka agencija.

Gudejl je rekao da u ovom trenutku nema jasnih indicija da su ta dva slučaja povezana i istakao da Kanada radi na utvrđivanju uzroka hapšenja bivšeg kanadskog diplomate.

Neimenovana osoba bliska ovom slučaju rekla je da je Majkl Kovrig uhapšen u ponedeljak uveče u Pekingu tokom jedne od svojih redovnih poseta tom gradu.

Nevladina organizacija "Međunarodna krizna grupa" (ICG) saopštila je ranije danas da je upoznata sa navodima da je njen visoki savetnik za severoistočnu Aziju uhapšen i da čini sve kako bi došla do dodatnih informacija o tome šta se sa njim dešava, kao i da će raditi na njegovom brzom puštanju.

SRBI U PARIZU KOJI GORI! PLANIRALI DA SKINU ZASTAVU KOSOVA SA NORT DAMA: Uz pomoć Francuza hteli da je pošalju, uredno spakovanu, ambasadoru Prištine!

Kovrig živi u Hong Kongu, napominje AP.

Bivši kanadski diplomata bavi se istraživanjima i analizom spoljnih poslova i bezbednosnim pitanjima u severoistočnoj Aziji, pre svega u Kini, Japanu i na Korejskom poluostrvu.

(VIDEO) UKRAJINA KREĆE NA DONBAS: Spremili 50 tenkova, 40 raketnih bacača, 180 oruđa, CILJ ZAUZIMANJE GRANICE SA RUSIJOM!

 

Pre nego što se priključio ICG 2017. godine radio je kao kanadski diplomata u Pekingu, Hong Kongu i Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

MAKRON U PROBLEMU! ŽUTI PRSLUCI JASNI: Odmah napustiti NATO, istupiti iz EU, vratiti Francuskoj suverenitet!

 

ICG je neprofitna NVO osnovana 1995. godine koja se bavi terenskim istraživanjima o nasilnim sukobima i unapređivanjem politika sprečavanja, ublažavanja ili rešavanja sukoba.

UHAPŠENA POTPREDSENICA "HUAVEJA" U KANADI: Ćerki osnivača kineske kompanije preti izručenje SAD!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija