Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2018

11:28

DAČIĆ BRUTALNO ODGOVORI HRVATSKOJ ŠEFICI DIPLOMATIJE: Umesto da negirate zločine NDH, bolje se SUOČITE SA SVOJOM MRAČNOM PROŠLOŠĆU!

Politika

DAČIĆ BRUTALNO ODGOVORI HRVATSKOJ ŠEFICI DIPLOMATIJE: Umesto da negirate zločine NDH, bolje se SUOČITE SA SVOJOM MRAČNOM PROŠLOŠĆU!

Podeli vest

Na primedbe Marije Pejčinović Burić, ministar spoljnih poslova Srbije poručio da bi Hrvatskoj bi bolje bilo da se prvo suoči sa sopstvenom prošlošću

Hrvatskoj bi bolje bilo da se prvo suoči sa sopstvenom prošlošću i da prestane da relativizuje genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjen tokom Drugog svetskog rata u NDH, kao i da slavi progon Srba u "Oluji". Srbija je svoje zločince kaznila i nastavlja da ih kažnjava.

HRVATI I DALJE ŠTITE RATNE ZLOČINCE, A TRAŽE PRAVDU ZA SVOJE ŽRTVE! Bramerc žestoko opleo po zvaničnom Zagrebu!

Ovako je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, za Novosti, odgovorio na izjavu hrvatske šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić, koja je rekla da je Srbija nespremna da se suoči sa pitanjima iz prošlosti. Burićeva je, posle međuvladine konferencije u Briselu na kojoj su Srbiji otvorena još dva poglavlja u pregovorima sa EU, rekla:

- Nespremnost Srbije da se suoči s pitanjima iz prošlosti otvara pitanje rešavanja svih drugih pitanja koja su ili posledica raspada bivše države ili proističu iz domovinskog rata. Mi smo izrazili veliku zabrinutost da ti procesi ne mogu ići kako bi trebalo ako srpska strana ne bude u pravom smislu suočena sa svojom prošlošću, svojom ulogom u prošlosti i odricanjem od ideologije iz devedesetih godina.

NEMAČKA ŠAMARČINA HRVATIMA ZBOG SRBIJE: Berlinu dosta USTAŠA i napada na Beograd, ZAGREB više nije njihov miljenik!

Hrvatska je i ovog puta do poslednjeg trenutka "zatezala" i odbijala da da pristanak na otvaranje dva poglavlja Srbiji. "Žalili" su se na saradnju u oblasti ratnih zločina, prava hrvatske nacionalne manjine, ali i slobodu izražavanja u našoj zemlji. Poslednja izjava hrvatske šefice diplomatije, kao i stavovi koje su zauzeli na međuvladinoj konferenciji u Briselu, mogli bi da znači i najavu da će Zagreb zadržati čvrst stav prema Beogradu kada je reč o evropskim integracijama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smrad

pre 5 godina

Drugi svetski rat je završio 45-e. Oluja nije progon Srba iz Hrvatske već oslobađanje HR teritorija sa kojih su Srbi proterali sve nesrpsko stanovništvo 91, ali mi Srbi smo prokleti pa nikad nećemo to da priznamo. Zato će uvek da budemo zlikovci za sve. Kako su se Crnogorci pokajali i sad lepo surađuju sa Hrvatima, dok su za nas veće Ustaše od Hrvata.

Bane

pre 5 godina

U čemu je Ivicin odgovor brutalan? Racionalan odgovor bi bio kolikoje nestalih Srba u Hrvatskoj, naoružavanje Hrvata devedesetih, Špegalj itd. Dačić misli, ako on zna nešto, da svi drugi znaju. Iskreno, niti mi liči na studenta generacije, niti mi liči na nekog ko je u stanju da kupi diplomu?!

sima

pre 5 godina

Gospođi , ministarki inostrani poslova ,bolje bi bilo da ćuti da nepominje ništa što je vezano za istoriju , blago rečeno hrvatska i nema neku istoriju , da zapamte da je nastala na genocitu , u dva svetska rata , i sada krajem prošlog veka , kada su proterali 250 hiljada srba sa njihovih vekovnih ognjišta . Srbi su vam napravili državu .

Miki

pre 5 godina

Pušite kurac gos. Thompsonu Srpske fekalije!Treba vas sve pobiti mamu vam jebem u usta!Srbe na vrbe!Za dom spremni!Jebaćemo i mater vašem krivozubom Vučičeviću kojeg čemo rnabiti na kolac!

Smrad

pre 5 godina

Ti da ćutiš smrade. Ti i Vučić ste krivci za to šta se desilo Srbima u Hrvatskoj. Izvadi dupe iz 45 i pusti mrtve na miru a ne da im kosti premećeš radi svoje koristi.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija