• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.12.2018

11:54

PALMA: Otvaranje poglavlja je KAO KAD OTVORIŠ FRIŽIDER, A ON PRAZAN!

Politika

PALMA: Otvaranje poglavlja je KAO KAD OTVORIŠ FRIŽIDER, A ON PRAZAN!

Podeli vest

Evropska unija je kod otvaranja poglavlja 17 i 18, koja se odnose na trgovinu, monetarnu politiku i statistiku, u pregovorima sa Srbijom, morala i da uzme u obzir i takse od 100 posto koje je Priština uvela prema Srbiji. Da li je CEFTA vezana za trgovinu – jeste. Da li kosovski Albanci krše CEFTA – krše. Šta vi bre otvarate? Nemojte više da otvarate poglavlja i neću više da idem na pregovore. To je kao kada otvoriš frižider, a on prazan, u njemu nema ništa, rekao je Dragan Marković Palma


 
- Od Evropske unije ne možemo da dobijemo garanciju da će kosovski Albanci da povuku takse od 100 posto na robu iz Srbije. Izjave zvaničnika Evropske unije su preporuke. Ja pitam Brisel, imate li vi neku instituciju koja će reći: "Vi, kosovski Albanci, kršite sporazum i kršite sve sporazume koje ste potpisali. Sa vama više nećemo da razgovaramo dok ne povučete takse. To očekujemo od Evropske unije, a ne preporuke - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije.

- Nama ostaje samo da zamolimo Rusiju i Kinu da zakažu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to su takse Prištine prema Srbiji od 100 posto i da Savet bezbednosti zahteva da se takse ukinu istog trenutka. Tu ćemo videti da li su Amerikanci bili iskreni kada su pozvali Prištinu da ukine takse. Ako jesu glasaće za tu odluku - kaže Palma.

Marković istiiče da Evropa više nije ono što je bila

- Velika Britanija izlazi iz Evropske unije. Francuska kao osnivač Evropske unije i jedna od najjačih evropskih sila ima nerede na ulicama. I širiće se to u još nekoliko država. Italija nema stabilnost kada je u pitanju ekonomija i ta zemlja mnogo duguje po glavi stanovnika. Srbija vodi dobru međunarodnu politiku. To je politika mira, politika stabilnosti i politika kompromisa. I ja nisam čuo nijednu štetnu izjavu ni od predsednika Vučića, ni od šefa diplomatije Dačića. Ali međunarodna zajednica mora da zna da ne može biti kompromis "uzeo si mi kuću, ostala mi je pomoćna zgrada, a sada hoćeš da mi uzmeš i pomoćnu u zgradu - rekao je Marković i dodao:

- NATO pakt više nema interes da ratuje sa Srbijom. Ali mi moramo da shvatimo da je njihov interes da opravdaju bombardovanje i agresiju na našu zemlju 1999. godine u zato mi imamo danas takve probleme kada je u pitanju Kosovo i Metohija - izjavio je danas gostujući na Hepi televiziji, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 5 godina

Bravo Palma. Bas tako, ali covek se nada i kad umire, mozda taj frizider jednom i napune a do tada moramo cekati zelenu travu.

Branislav

pre 5 godina

EU;-----------------------izvana glamur i sjaj iznutra razvrat, laž, smrad i trulež!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija