• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2018

12:32

ÐURIĆ: Sprečite Prištinu da destabilizuje čitav region!

Politika

ÐURIĆ: Sprečite Prištinu da destabilizuje čitav region!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Ðurić, apelovao je još jednom danas na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region

 

Ðurić je ovaj apel uputio nakon što je u Lipljanu grupa pripadnika albanske nacionalnosti preskočila ogradu Osnovne škole "Braća Aksić", koju pohađaju srpska deca, i na zidu sprejom ispisala "UČK“.

To je, poručio je Ðurić, među učenicima i nastavnicima izazvalo veliku uznemirenost, te dodao da je potom isti grafit nedaleko odatle ispisan i na jednoj srpskoj kući.

Ðurić ističe da je jasno da je za stvaranje društvene klime, u kojoj se čak i srpska deca izlažu ovakvoj vrsti pretnji i nasilja, jedino i isključivo odgovorna Priština.

- Nacionalistička i šovinistička histerija među pojedinim Albancima već nedeljama se generiše iz Prištine najavama formiranja takozvane ''vojske Kosova'', i ispisivanje slogana ove vrste ne može se shvatiti drugačije nego kao pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji - naveo je Ðurić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, ovakvi izlivi neprijateljstva prema srpskom narodu nesumnjivo su i posledica početka rada Specijalnog suda za zločine nekadašnje UČK, što je, očigledno, uplašilo i onespokojilo zločince koji su u protekle dve decenije na Kosovu i Metohiji često slavljeni kao heroji.

- Apelujem još jednom na međunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region - poručio je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Luka

pre 5 godina

Pristinski politicari konstantnim provokacijama i odlukama ugrozavaju mir i stabilnost na Balkanu

igor

pre 5 godina

Formiranje vojske nepostojece drzave unece nemire na citavom balkanu

Majkan

pre 5 godina

EU ne sme samo da gleda kako Pristina naruvava mir u regionu. Po kom osnovu tzv. Kosovo ima pravo na sopstvenu vojsku?

Nadica

pre 5 godina

Da li ce neko uslisiti nase molbe vec jednom?

Lutak

pre 5 godina

Takva vojska bi destabilizvala citav region i opasnost je velika

deja

pre 5 godina

Region mora povesti računa o zlodelima Prištine.

Captainsrki

pre 5 godina

Mora da postoji neko ko ove siptare moze da spreci da prave dalje gluposti!

Lana

pre 5 godina

EU treba da pritisne prištinske političare i da ih urazumi. Srbija je uvek za politiku mira i razuma i za nastavak dijaloga.

NikolaS

pre 5 godina

Apelujemo svi na medjunarodnu zajednicu da reaguje,.

ana

pre 5 godina

Ne zelimo da dozvolimo da se oformi vojska, stvarno je to uzasno.

jovana

pre 5 godina

Iza svih ovih kulisa stoje Amerikanci. Kauboji bi da bace na kolena Rusiju. Već je napadaju sankcijama i raketnim opkoljavanjem. EU može bez V. Britanije pa što ne bi mogla bez Srbije. Ali, potrebni su im Balkanci da ih šalju u rat protiv Rusa. Već viđeno.Istorija se ponavlja.

Vlada

pre 5 godina

Oni žele državu, i za to su spremni da sve uvuku u rat

Mitar Odović

pre 5 godina

Ako je međunarodnoj zajednici stalo do mira na ovim prostorima, onda neka spreči formiranje vojske Kosova.

Mitar Odović

pre 5 godina

Ako je međunarodnoj zajednici stalo do mira na ovim prostorima, onda neka spreči formiranje vojske Kosova.

Nata

pre 5 godina

Trebalo bi da postoji već jednom rešenje za sve ove neljudske poteze..

Jana

pre 5 godina

Nadamo se da će medjunarodna zajednica na ovo da reaguje!

Dalibor

pre 5 godina

Medjunarodna zajednica mora da pocne ozbiljnije da pritiska Pristinu,posebno posle upada pripadnika Albanskih nacionalnosti u Srpsku skolu i ispisivanja grafita UCK.

Ab

pre 5 godina

Međunarodne strukture nemaju izgleda mehanizma osim nasilnog primoravanja, a SAD neće dozvoliti jel su njihovi sponzori.

Dragan

pre 5 godina

Poruke mira mogu srediti postojeću sliku KosmetaŽ

Kalina

pre 5 godina

Mora da postoji neki nacin da se ovi Siptari obuzdaju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija