• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.12.2018

12:51

(VIDEO) VUČIĆ: KFOR mora da raspusti tu kosovsku vojsku - NIKO NE SME DA PONIŽAVA SRBIJU I SRPSKI NAROD!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ: KFOR mora da raspusti tu kosovsku vojsku - NIKO NE SME DA PONIŽAVA SRBIJU I SRPSKI NAROD!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Trsteniku da namera Prištine da formira vojsku nije u skladu ni sa pravom, niti sa Rezolucijom 12 44 i dodao da je dužnost Kfora da tu vojsku raspusti

 

- KiM je za nas velika muka, posebno zbog poteza Prištine i najave formiranja vojske, što nije zasnovano ni na pravu ni na Rezoluciji 1244. Obaveza Kfora je da raspusti vojsku. Ali, oni to neće uraditi, reći će da se sve promenilo od kada su proglasili nezavisnost - rekao je Vučić.

Dodao je da nas to dovodi u veoma tešku situaciju, ali da svim majkama poručuje da ćemo činiti sve što možemo da pomognemo narodu na KiM i da sačuvamo mir.

- Sve što možemo - poručio je on Trsteničanima okupljenim na otvaranju fabrike kablova za auto-industriju "Amphenol Automotive Tećnology.

Uputio je još jednu poruku, kako kaže, svetu.

- Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod, jer to vam ni srpski narod ni Srbija neće dozvoliti - rekao je on.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
KiM

pre 5 godina

Ma znamo mi svi za šta se on zalaže još od 91g a jasno smo čuli 95g eto i ceo svet to jako dobro zna tako da ne treba da se ne lažemo? Zašto četnici i vojvode na vlasti u Beogradu životno ugrožavaju Srbe u KiM i to malo šta ih ima ma hoće li više da ih puste da žive na miru i njih i sve Srbe u Regionu? Kaže onaj biser bez mozga Vučić kako Srbija ne treba na Kosovo da izgubi baš sve nego da bar nešto dobije i to zamisli ti čoveče BAŠ GAZIVODE zato jer su najveće bogastvo Kosova i biser natera KFOR da dođe da ih čuva da ih Srbi ne zauzmu sa nekom novom Balvan revolucijom eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pameti?

KiM

pre 5 godina

Ma znamo mi svi za šta se Vučić zalaže još od 91g a jasno smo čuli 95g eto i ceo svet to jako dobro zna tako da ne treba da se ne lažemo? Zašto četnici i vojvode na vlasti u Beogradu životno ugrožavaju Srbe u KiM i to malo šta ih ima ma hoće li više da ih puste da žive na miru i njih i sve Srbe u Regionu? Kaže onaj biser bez mozga Vučić kako Srbija ne treba na Kosovo da izgubi baš sve nego da bar nešto dobije i to zamisli ti čoveče BAŠ GAZIVODE zato jer su najveće bogastvo Kosova i biser natera KFOR da dođe da ih čuva da ih Srbi ne zauzmu sa nekom novom Balvan revolucijom eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pameti?

tolstoj

pre 5 godina

Tako je predsedniče, niko i nikad ne sme da ponižava Srbiju i njen narod.

Vraćanje tuđeg

pre 5 godina

Srbija je od Oluje 95g vratila skoro sve šta je tuđe pa ostalo još da vrati samo Sandžak i Vojvodinu jer Kosovo je rešeno čim dobije vojsku pa je na redu da se reši Sandžak koji ima oko 70% bošnjaka-muslimana koji su ugroženi od pravo(krivo)slavnog i fašističkog i genocidnog velikosrpstva i treba da se maknu i osamostale ili pripoje Majci Bosni. A posle ostaje još samo Republika Vojvodina gde je po popisu 2010g čak 59% manjine pa oni hrvati Bunjevci nikako da postanu "svoji" kako je to vojvoda Nikolić naumio a svi znamo da je Hrvatska do Zemuna a ostalo mađarsko....E kad se sve vrati onda Srbija može mirno u EU a Srbi da više nauče da žive u miru i u svojoj Crnoj rupi i kod komšija ako je to njima uopšte moguće? Ma samo da više kosovska vojska stane na svoje severne granice pa da se reši pitanje Kosova pa da može da se krene na rešavanja pitanja Preševečke doline i Sandžaka i Vojvodinie i granice sa RH i BiH i ratne štete i logoraša i nestalih i sukcesije JNA i zatavranja poglavlja....poso treba da se radi a ne da se širi mržnja!

Kažu

pre 5 godina

Hrvatski ministar za državnu imovinu reče na HRT-u da je RH za 6 srpskih i 15 bošnjačkih hotela i odmarališta dobila čak 347 ponuda za koncesiju a od nje bi se državni budžet punio svake godine sa 217mil.Kn(30mil.E)! Minimalna plata u Hrvatskoj posle pola porušene i obnovljene zemlje je koliko i prosečna u Srbiji a to sada neće da piše NITI JEDAN srpski medi! Haradinaj kaže da takse ostaju sve dok Kosovo ne uđe u EU jer onda mora da ih makne a ukoliko je potrebno trajaće zauvek! Papa Franja na proleće ide na "Balkansku turneju" a u Srbiju neće 100% nakon šta je onako izigrao SPC i četnike sa Komisijom za Stepinca gde se videlo da sem laž i i mržnje nemaju ništa protiv njega iako je arhiva NDH u Beogradu šta sada treba još da dođe u Srbiju da im to "nabije na nos"?

Ilija

pre 5 godina

Ja mislim da najviše ti ponižavaš Srbiju tim svojim izjavama,kfor nam zatvara ulaz na kosovo i narod nam je u velikoj opasnosti a ti se i dalje baviš nekom poezijom,mobiliši celu Srbiju jer sutra će to biti u vojvodini pa u šumadiji i tako redom..ako ne podjemo putem kao naši preci nas kroz koju godinu neće biti,ovo popuštanje i klečenje se nije pokazala kao dobra politika,MOLIM TE PREDSEDNIČE PROBUDI SE.

Jovana

pre 5 godina

Srbija nikada neće odustati od svog naroda na KiM!

Kosovka devojka

pre 5 godina

Prema Rezoluciji 1244 duznost KFORa i jeste da ukoliko se vojska Kosofa formira istu i raspusti radi ocuvanja mira u regionu...nadajmo se da ce tako i biti

Nikola

pre 5 godina

KFOR je još jednom pokazao da Srbi sa pravom u njega nemaju poverenja.

Anja

pre 5 godina

Niko nece moci da ponizava Srbiju urazumite se i povucite vojsku sa KIM

goga

pre 5 godina

Ako kfor postupi kako treba onda ce sve biti u redu u suprotnosti bice svasta.

Stojan

pre 5 godina

Srbiju niko nece ponizavati a KFOR ako je nesposoban da obavlja svoje duznosti neka tako i kazu a ne da se prave blesavi

Sara

pre 5 godina

Srbija se zalaze za mir i napredak, ali nece pristati na ucene i dozvoliti da nas ponizavaju.

Vivijen

pre 5 godina

Srbiju neće niko ponižavati mi to nećemo dozvoliti.

vmc

pre 5 godina

Eee,da smo imali ovakvog Predsednika 2000- hiljadite,ne bi smo sada imali muka.

kole

pre 5 godina

A KFOR umesto da je raspusti on je još i podržava.

Nikola

pre 5 godina

Srbija zeli mir i nece da trpi bilo kakva ponizrnja i nasilja

Boki

pre 5 godina

Tako je bravo Aleksandre uz tebe i nas narod smo.

Vivijen

pre 5 godina

Kfor mora da deluje u skladu sa rezolucijom 1244.

Igor

pre 5 godina

KFOR je na njihovoj strani, tesko da ce oni delati protiv njih.

Igor

pre 5 godina

Ta vojska je produžena ruka KFORA, ne treba se uzdati u njih.

zec

pre 5 godina

Nikom više ne smemo dozvoliti da urušava državu Srbiju

PuzzleBG

pre 5 godina

Kfor jedini moze da spreci Pricinu u izvrsenju svojih suludih ideja.

Duja

pre 5 godina

Nikada necemo podleci pritisku, niti cemo dozvoliti da neko ugnjetava i ponizava Srbe i Srbiju. Nasa drzava je jedna stabilna zemlja, koja ce uvek da se bori za svoj narod. I imamo pravog predsednika koji ce na sve nacine zastiti ovaj narod.

tanja

pre 5 godina

Srbija se zalaze za mir ali nece da trpi ponizenje.

Boza

pre 5 godina

Nato da spreci formiranje vojske. Vojka ima da destabilizuje region

Jeca

pre 5 godina

Teško je postići mirno rešenje kada je druga strana laka na oružju.

Marko

pre 5 godina

Kfor ima glavnu ulogu na KiM i neka ispunjava svoje obaveze kako treba.

mara

pre 5 godina

KFOR je tu da sacuva bezbednost na KiM. Niko nema pravo da ponisava Srbe tamo.

darko

pre 5 godina

Narod je uz tebe predsednice, niko ne sme da ponizava Srbiju i njen narod.

sanja

pre 5 godina

Srbija nece da trpi ponizenje njenog naroda. To sto se zalazemo za mir ne znaci da treba da dozvolimo da nas ponizavaju.

Davor

pre 5 godina

KFOR mora da zaštiti naš narod a ne da se šepuri i igra ratne igre.

Hos

pre 5 godina

Hahahahahaha cetnice Sa kravaticom srbe ne sme niko da bije a ne da ponizxava tako je rekao tvoj taja ispod Lipe

sasa

pre 5 godina

Nije uredu da tako rade,mi zelimo mir i nista vise!

RINGISPIL

pre 5 godina

Predsednice treba mi da se fokusiramo na GAZIVODE, ELETRO POSTOROJENJA, MOBILNE REPETITORE I TREPCU. Kada dodje odsudni momenat prvo gasimo struju na celoj teritoriji, zatim ukidamo mobilnu telefoniju, zavrcemo vodu. NEMA NOVINARA,NEMA POSMATRACA NEMA MIROTVORACA. Cim prijateljski SATELITI DOJAVE POKRETE neprijatelja proglasiti okupaciju Kosova a KFORU I NATO banditima objasniti da su u mirotvornoj misiji u suprotnom ko podrzava teroriste NAS JE NEPRIJATELJ. pa kada osvane dan u DRACU javicemo svetu da je Srpska vojska opet stigla u Albaniju ovog puta samo da oda postu svojim saborcima iz prvog svetskog rata. USPUT nasi vojnici svakoj raketi koja bude poletela iz naseg oruzja neka podare imena nasih neprijatelja. Ovoga puta ni tri amerike i nato bandita nevce biti dovoljno. A onaj MADJARSKI HORTIJEVAC IZ KFORA STO JE POKAZAO NOVINARINA SREDNJI PRST moze da ga stavi sestri i majci jer ako ga srbin bude stavljao bolece. Molim moderatora da objavi ovaj post u celosti. VREME JE DA prestanemo da cutimo lajemo. Inace sam bio u helikopterskoj jedinici i leteo na Zemunik , PETROVU GORU I NEGOSLAVCE.

paki

pre 5 godina

Proći će i KFOR onako kako je zaslužio. U savetu bezbednosti treba pod hitno zatražiti ukidanje KFOR-a na Kosovu i formiranje nove jedinice,multinacionalne, koja će stvarno i doslovno poštovati međunarodno pravo. Ovakav KFOR nam ništa dobro neće doneti, samo se zavaravamo.

Zivomir Novakovic

pre 5 godina

"..Srbiju i srpski narod..." mislim da bi trebalo reci "Srbiju i nerod srbije" u Srbiji zive i drugi narodi koji vole Srbiju kao i Srbi,mislim da je medju onima koji vole Srbiju dosta i Albanaca.Pozdrav za sve one koji vole Srbiju i koji su za mir i zajednicki zivot.

Anti rusofil

pre 5 godina

Kosovska vojska ce se formirati a vodja zna zamo da mlati slanu. Dali ce kfor zaustavati formiranje Vojske Kosova ne. Citajte sutra za Kosovsku Vojsku i pratite preko stranih televizija

Nadica

pre 5 godina

Tako bi trebalo zato su tu , ali izgleda da rade sasvim suprotne stvari.

Jakov

pre 5 godina

KFOR mora da rasformira " tzv vojsku Kosova " .

ere

pre 5 godina

KFOR izgleda ima drugu misiju a ona nije očuvanje mira na Kosovu

Aca

pre 5 godina

Tito nije uspeo da izadje na kraj sa Siptarima tako da Vucic nema sanse!

Nekad

pre 5 godina

Srbija zeli mir i vodi politiku mira, ali isto tako nece skrstenih ruku gledati da dok joj neko maltretira i ponizava narod.Srbija će pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.Jer KFOR radi sve u interesu Albanaca, a cilju zastrasivanja Srba!!

Mikac

pre 5 godina

Samo prazne priče i kuknjava aktuelnog predsednika. Očigledno da niste sposobni da rešite ovaj čvor ili zamajavate narod.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija