• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

13.12.2018

19:35 >> 19:57

LAZANSKI: PRAVI CILJ KFORA JE ZAŠTITITI VOJSKU TZV. KOSOVA: Akcija međunarodnih snaga nije slučajna!

Politika

LAZANSKI: PRAVI CILJ KFORA JE ZAŠTITITI VOJSKU TZV. KOSOVA: Akcija međunarodnih snaga nije slučajna!

Podeli vest

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ocenio je da današnja akcija pripadnika Kfora na severu Kosova i Metohije nije bila slučajna i da je pokazala da će međunarodne snage, na neki način, štititi proglašenje vojske samoproglašenog Kosova

Lazanski je u izjavi za Srnu naveo i da pripadnici Kfora nisu bili iskreni kada su saopštili da su međunarodne snage došle na sever Kosova i Metohije u okviru redovne vežbe.

- Nisu iskreni, lažu! Oni su to izveli upravo zato da bi na neki način pokazali da će da štite i datum formiranja i cilj proglašenja kosovske vojske -  rekao je Lazanski.

(VIDEO/FOTO) DEMONSTRIRAJU SILU PRED SRBIMA! Snage KFOR upale na sever KiM - nose opremu za pravljenje barikada!

On je zapitao zašto su pripadnici Kfora baš danas, dan uoči najavljenog formiranja vojske samoproglašenog Kosova (14. decembra u Prištini), došli na sever Kosova i Metohije.

(FOTO) ZMIJA PRESVUKAO KOŽU: Tači izvršio smotru KBS uoči odluke o transformaciji u vojsku Kosova!

- Kako to baš da su danas došli (na sever Kosova i Metohije)? Došli su upravo zato da bi se našli kao neka vrsta podrške novoformiranim kosovskim oružanim snagama. Dakle, akcija nije nimalo slučajna - rekao je Lazanski.

Više od 45 vozila Kfora ušlo je jutros na sever Kosova i Metohije, a kolona se zaustavila u Leposaviću, da bi potom krenula ka Kosovskoj Mitrovici.

(FOTO) VOJNIK KFORA POKAZAO SRBIMA SREDNJI PRST! Ekstremno bahato ponašanje pripadnika NATO na severu KiM!

Osim borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera poput građevinskih mašina, bagera i kolutova žice.

Iz Kfora su naveli da je reč o redovnoj vežbi i da brinu o bezbednosti Srba, na šta je reagovao potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručivši da bi Kfor, ako stvarno brine o Srbima, trebalo da uperi trupe ka jugu, a ne ka severu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 5 godina

Ovo je sve namesteno i protiv naseg naroda na Kosovu.

Milos

pre 5 godina

Licemerni KFOR pa nisu Srbi naivni u tu vasu pricu

didi

pre 5 godina

naravno da štite krvoloke jer su i sami krvoloci i gadovi...

Kosovka devojka

pre 5 godina

Njihova duznost I obaveza orema Rezoluciji 1244 jeste da sacuvaji mir I stabilnost, kao I da rasformiraju vojsku ukoliko dosje do njenog formiranja...a sad da lazu I opet prekrse neki medjunarodni dokiment ne bi bilo nista novo

Nikola

pre 5 godina

Koordinisana je akcija Kfora sa prištinskim vlastima.

milan306

pre 5 godina

Šta sve rade da zastraše naš narod na KIM!

Milisav

pre 5 godina

Najveći bi zločinci bili mi ako ne učinimo ništa da zaštitimo našu braću i decu na Kosovu i Metohiji.

Viseslav

pre 5 godina

Na zalost, nista nije slucajno, sve je smisljeno.

Milica

pre 5 godina

Ovo sto je rekao Lazanski ja sam kao dama to odavno rekla iako se ne razumem u svu tu pricu. Pa zar sad nadjose da vezbaju kada se proglasava vojska Kosova? Sve je ovo smisljeno a ko je osmislio ovo, eto ja ne znam. Prljava igra.

Silvi

pre 5 godina

Mora da se reaguje na ovo formiranje vojske i nikako da se ne dozvoli tako nešto, to nije u rezoluciji!!!

Sale

pre 5 godina

Poljaci!! Pa oni ne mogu da sačuvaju ni svoju zemlju. Idite kući, kakav KFFOR. To će odje da rade djetići. Ima ih trista u Crnu goru.

radule

pre 5 godina

Oni moraju da sprece formiranje te vojske. Nastace haos na Balkanu.

Milana

pre 5 godina

KFOR ima podrsku SAD da zastiti takozvanu OVK vojsku Kosova, ovo nije slucajnost i veoma ce biti opasno ako se nesto ne uradi po tom pitanju!

Joca

pre 5 godina

Svima je jasno da lazu i da oni vise nego ocigledno podrzavaju Pristinu i njihove odluke

Boza

pre 5 godina

Umesto da stite srbe oni podtzavaju vojsku kosova

mali cime

pre 5 godina

Zar ista vise od Zapada moze da nas iznenadi ,zar smo toliko naivni da jos uvek mislimo da ce oni na bilo koji nacin spreciti teroriste da OVK i zvanicno proglase vojskom tzv. Kosova.

Marija

pre 5 godina

Ovom akcijom KFOR oce da stavi do znanja da je na strani Kosovskih Albanaca i da navodno zeli da ih zastiti ali ih treba pitati od koga i zbog cega.

Vedran

pre 5 godina

Lako je siptarima da se kurce pod okriljem Amerike.

nikola

pre 5 godina

Sta je tu novo!? Kad ce te da se osvestite da KFOR sve sto radi radi u korist Siptara to je jedina njihova misija na Kosovu.

haralampije

pre 5 godina

KFOR je tu da blokira granicu sa Srbijom, kako bi Albanci nesmetano oformili vojsku

Mima

pre 5 godina

Vojska Kosova nastaje uz podršku Amerike, a NATO i KFOR sprovode američku politiku i njihove naloge.

Boba

pre 5 godina

KFOR mora da zaštiti naš narod a ne da nemo posmatra kako se vrši teror i progon nad njima.

milan

pre 5 godina

opet i opet se mi nešto čudimo i sablažnjavamo,dokle,bre! moramo već jednm da shvatimo da šiptri imaju celu evropu i ameriku iza sebe i da im to daje,pa valjda vidite,snagu da donose akte o taksama i o formiranju vojske,boli njih uvo što onaj melanholični marko đutić i vulin lupaetaju sa nekim ,nazovi,protestima i upozorenjima,smeju se svima,srbima, u lice jer im se može.

milan lala

pre 5 godina

KFOR vezba postavljanje barikada i sprecavanje eventualnog ulaska vojske Srbije na sever KiM kad uz KFOR asistenciju teroristi OVK u uniformama tzv vojske "kosove " okupiraju sever KiM . Ne treba da zaboravljamo da je KFOR ustvari NATO to je voska zemalja NATO pakta . Sve je to jedno te isto drustvo sveznici iz kriminalne agresije na Srbiju i okupacije KiM . Od njih sviju bez razlike se nista dobro ne moze ocekivati nego samo zlo i teror

Blizanac

pre 5 godina

KFOR treba da radi svoj posao a ne da odstupa od njega! Treba da stiti Srbe od albanskog ludila!

Nada

pre 5 godina

Stigli smo dotle da se stite zlocinci i ubice od suverene drzave i obicnog naroda. Krenuli su hrabro, tesko ce ih zaustaviti.

Mate

pre 5 godina

Vi još ne shvačate da se poslije Kumanova, srpska vojska povukla, a NATO ušao na Kosovo. A KFOR je NATO. Koji je, jel te, u velikoj večini priznao Kosovo kao državu, a kao država, ima pravo da ima vojsku, kontrolira granice, itd. A vi još tupite o nekoj rezoluciji u UN. Pa ima barem 3 rezolucije o tkz "Krajinu" u Hrvatskoj. I ne samo rezolucije, nego su bile pod "zaštitom" UN, pod kontrolom pobunjenika, koji su imali Vojsku, itd, pa je Hrvatska sve to oduvala u 3 dana, zajedno s UNom, rezolucijama, Srbima i njihovom vojskom, a bogami, nisu ni tu stali, nego produžilo do Banja Luke, gdje su stali kad su Amerikanci zaprijetili bombardiranjem. Sad tuku glavom u zid jer su pali na Slobin blef, ali sami su krivi, nas to više ne zanima.

miki

pre 5 godina

Nadamo se da će KFOR stati na put tzv vojsci Kosova!

Super

pre 5 godina

Vojska kosova samo izazvaće destabilizaciju KIM!

Mila

pre 5 godina

Drzava koja ne postoji pravi vojsku, kakva je to vojska koju druga vojska stiti

pravednik

pre 5 godina

A što ste vi srbeki mislili. Ako Albanci krenu na Kosovo tzv, vojska srbije će samo gledati i neće ništa smijeti uraditi (Amerikanci bi ih razbili za dvadesetak minuta ), a glupavi vučko će pozivati na razum.

Maja

pre 5 godina

To je jasno kao dan. Oni, nikada nisu stitili Srbe I ako im je to bio zadatak.

selektor

pre 5 godina

Neko pod hitno mora da spreči šiptare u svojim bolenim namerama.

zaza

pre 5 godina

Jasno je to i nama obicnim gradjanima sta KFOR radi i kome pomaze.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!
Zašto ovo Amerika dozvoljava

Da li je reč samo o demenciji?! Bajden traži dozvolu da govori, iako je on navodno predsednik! Pametnom sve jasno!

Kojim putem da hodam, gde se nalazimo, koja je ovo godina?! Ili, ko sedi pored mene u ovom intervjuu, gde je Džil da mi pomogne sa ovim, jeli neko ovde? (govori u svoju slušalicu dok čeka da mu vođe daju jednostavna uputstva)... Ovo su pitanja koja Bajden postavlja kad god daje intervjue ili završi čitanje sa telepromptera na govornici.

28.03.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija