• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2018

11:56

(VIDEO) LIDERI SRBA SA KiM O FORMIRANJU "VOJSKE" LAŽNE DRŽAVE KOSOVO! Rakić: Borićemo se za mir, nismo uplašeni!

Politika

(VIDEO) LIDERI SRBA SA KiM O FORMIRANJU "VOJSKE" LAŽNE DRŽAVE KOSOVO! Rakić: Borićemo se za mir, nismo uplašeni!

Podeli vest

U toku je hitna vanredna konferencija Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Tema sednica je bezbednosna situacija na severu KIM povodom osnivanja Vojske. Pratite na Informer.rs

Tok konferencije pratite uživo na Informer.rs:

12.07 - Potpredsednik Srpske liste Igor Simić: Mi danas nismo bili na toj skupštini, nismo želeli da svojim prisustvom da damo legitimitet tim odlukama. Osim kršenja svih međunardnih akata, ovim je prekršen svaki pravni akt koji su Albanci doneli u Prištini. Zastrašujuće je što niko iz međunarodne zajednice nije reagovao. Odluka o vojsci izaziva zabrinutost i strah ali ostajemo ovde i štitimo pravo na život i da budemo Srbi, ali ne da ugrožavamo pravo nekog drugog naroda. Staćemo ispred svog naroda ako krene ta oružana snaga ka nama.

- Podnećemo žalbe Ustavnom sudu i iscrpećemo sve mehanizme iako ne očekujemo da oni adekvatno reaguju.

12.05 - Borićemo se za mir, nismo uplašeni i ostaćemo ovde. Odluka o vojsci je neprihvatljiva, odbacujemo je jer ona za nas nema težinu. Ta vojska nema šta da traži u srspkim sredinama i na severu KIM. Ovde smo svoji na svone uz svoj narod a ova odluka je pokazala da Priština na ovim prostorima ne želi mir. Ovo je pucanj u mir!

- Ukoliko dođe do pretnji, politički predstavnici biće uz svoj goloruki narod i branićemo pravo na svoj život. Ove oružane snage nemaju pravo da dođu na sever. KFOR mora da osigura mir na ovim prostorima ali i južno od Ibra. Odavde nema nazad!

12.01 - Šef Kriznog štaba Goran Rakić kazao je da je u Prištini, pred očima EU, UN i svih drugih pogažena Povelja UN, Rezolucija 1244, Kumanovski sporazum i međunardono pravo.

- Na najgrublji način napadnut je mir i bezbednost. Formiranjem tzv. Vojske pogažena je Rezolucija 1244 u kojoj piše da je KFOR jedina naoružana snaga.

- Pozivam Srbe na suzdržanost, da ne nasedaju na provokacije kojih će biti. Naš cilj je da na ovim prostorima održimo mir. Država Srbija je uz nas i naš predsednik Aleksandar Vučić je više puta rekao da neće dozvoliti napade na Srbe.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 5 godina

Uvek ostajemo uz naš hrabar narod i treba da nastavimo dalje mirnim putem.

Sanja

pre 5 godina

Srbija ce se braniti recima jer je u 21. veku.

Sanja

pre 5 godina

Srbija je za mir. Nikoga ne napada i ne provocira.

Nadica

pre 5 godina

Svasta smo preziveli i ovo cemo . mema predaje.

TEODORA

pre 5 godina

Formiranje vojske nikako ne moze biti dobro i nista dobro nece doneti..

007

pre 5 godina

Lazna drzava Kosovo i "stvarna {realna} drzava Srbija? i neko sve dobija,a neko sve gubi. {1244} shta li znace ova brojke?

Kosovka devojka

pre 5 godina

Hrabri nasi Srbi...Srbija je uz vas ...nadajmo se da vojska nece morati da reaguje

Mladen

pre 5 godina

Ovi potezi Prištine su njasno pucanje na mir, ugrožavaju bezbednost Srba i na taj način destabilišu Balkan.

Raška

pre 5 godina

Srbija će ostati pri svom stavu da štiti Srbe, neće dozvoliti bilo kakvu provokaciju Prištine i sprečiće destabilizaciju regiona.

Mima

pre 5 godina

Nasa braca nemaju razloga za bilo kakav strah, velika i snazna Srbija je uz njih.

Todor

pre 5 godina

Srbija je uvek za politiku mira i razuma i boriće se da zaštiti prava svih svojih građana.

srecko

pre 5 godina

Formiranje ilegalne vojne foramacije na Kosovu i metohiji suprotno rezoluciji 1244 je legitaman cilj na pomenutoj teritoriji.Cilj je sadejstvo sa NATO u okupaciji dela teritorije R. Srbije.

Sale

pre 5 godina

Pristina zeli nasilje ne postuje pravila.Formiranje vojske predstavlja veliki problem i narusice mir i stabilnost u citavom regionu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija