• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: govorisrbija.rs

14.12.2018

13:20

ZAVETNICI: PROGLASITI OKUPACIJU NA KOSOVU I METOHIJI!

Politika

ZAVETNICI: PROGLASITI OKUPACIJU NA KOSOVU I METOHIJI!

Podeli vest

Politička organizacija Srpski sabor Zavetnici oglasila se povodom formiranja tzv. vojske Kosova. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

 

Imajući u vidu da je Priština danas na najbahatiji mogući način i po ko zna koji put pogazila međunarodno pravo, sve postignute sporazume i Rezoluciju 1244, dužnost je srpskog državnog rukovodstva da proglasi okupaciju i neposrednu ratnu opasnost na KiM i povuče se iz Briselskog sporazuma.

Borbenu gotovost oružanih snaga treba vidno podići na najviši nivo uz mobilizaciju dela rezervnog sastava i gomilanje značajnih snaga duž administrativne linije.

Državne institucije Republike Srbije bi morale da konstatuju da je jednostranim potezima Prištine proces pregovora u Briselu u potpunosti narušen i da država Srbija zahteva doslednu primenu Rezolucije 1244 kao jedinog pravno važećeg međunarodnog dokumenta u pogledu regulisanja bezbednosne situacije na KiM.

Istovremeno, usled pristrasno proalbanskog držanja KFOR-a, pred SB UN treba pokrenuti pitanje restruktuiranja mirovne misije na KiM u skladu sa principima Rezolucije 12 44 i vraćanja ruskih vojnih kontigenata u pokrajinu.

Svi smo znali da ovaj trenutak dolazi i da razbojnička banda OVK nikada i nije bila rasformirana. Nezadovoljni ishodom lobiranja i potplaćivanja za prijem u Interpol, oni su rešili da svetu pokažu da su država, time što pokušavaju da demonstriraju silu i objave ono što smo svi već i znali – da na KiM nekažnjeno postoje bande naoružanih razbojnika koje bi htele da se nazovu „armijom“.

Naoružavanje i formiranje vojske ima za cilj da nas zaplaši i stvori atmosferu za novi egzodus Srba sa KiM. Mi im to ovoga puta ne smemo dozvoliti!

Formiranje tzv. vojske je pokušaj legalizacije i institucionalizacije terorizma i terora. U procesu osnivanja ilegalne vojske Kosova presudan uticaj ima strani faktor oličen pre svega u SAD i Velikoj Britaniji.

S obzirom na to da je mimo međunarodnog prava, Rezolucije 12 44, Ustava Republike Srbije i saglasnosti srpskog naroda na KiM, jednostrano formirana tzv. vojska Kosova, Srbija ima puno pravo da proglasi okupaciju teritorije i neposrednu ratnu opasnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srecko

pre 5 godina

Formiranje ilegalne vojne foramacije na Kosovu i metohiji suprotno rezoluciji 1244 je legitaman cilj na pomenutoj teritoriji.Cilj je sadejstvo sa NATO u okupaciji dela teritorije R. Srbije.

Ana

pre 5 godina

-- SAD i njihova samonazvana "medjunarodna zajednica", (u koju ne racunaju vise od 2/3 sveta) gube svoj odavno zamisljeni primat ( a Americi ne pomaze vise ni to sopstveno ubedjenje o svojoj IZUZETNOSTI, u ovom delu Svemira)! -- Vecina tih zemalja su bivse kolonijalne sile, koje su ranije i medjusobno ratovale, u stilu: "ko ce se vise", ujedinjene su vec dugo u pokusaju da podjarme celu Planetu! 1) Rusiju, nisu jos uspeli razbiti ni "od unutra, ni od spolja"! A ni Srbiju jos ne sasvim! I pored toliko vremena, truda, novca i energije!!! I sada u panici moraju svuda sto vise postici! Narocito da (KORISTECI ALBANCE) kontrolisuci Kosovo kao svoju bazu, najzad kompletiraju okupaciju Rusije sa svih mogucih strana. Da joj onemoguce izlaz u svet preko Sredozemnog mora i okoline! 2) Razbijaju Rusiju sabotirajuci ekonomski razvoj (sankcije), stalnim blacenjem, intrigama, prvokacijama i izcrpljivanjem zaristima konflikata na razlicitim stranama ... 3)Nisu slucajna ova sada desavanja na Kosovu, sa ISTOVREMENOM pomorskom krizom oko Krima… Ova svakojaka zaostravanja situacije i kod nas i u svetu, sada jesu jos opasnija, ali istovremeno svedoce o tome da "nicija nije do jutra dogorela"...Treba nam pamet i strpljenje, jer je "noc pre svitanja najtamnija".....

Nadica

pre 5 godina

Sta god mi rekli , slabo ko zeli da cuje nas glas!

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija