• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

14.12.2018

13:53

ŽELEZNJAK: Stvaranje takozvane "vojske Kosova" akt agresije prema Srbiji!

Politika

ŽELEZNJAK: Stvaranje takozvane "vojske Kosova" akt agresije prema Srbiji!

Podeli vest

Odluka parlamenta samoproglašene republike Kosovo da stvori svoju profesionalnu vojsku, prema NATO standardima, predstavlja korak agresije prema Srbiji i može izazvati novi oružani sukob na Balkanu. Pozivamo međunarodne institucije da odmah reaguju na izuzetno opasnu situaciju i spreče njenu eskalaciju, izjavio je član Komiteta Ruske Dume za medunarodne odnose Sergej Železnjak

 

On je napomenuo da kosovski političari deluju s američkim odobravanjem.

- To pokazuje prave ciljeve Sjedinjenih Američkih Država na Balkanu, koje sanjaju da pretvore region u odskočnu dasku njihovog uticaja. Intenziviranje destruktivnih aktivnosti Sjedinjenih Država na Balkanu usmereno je i protiv naše zemlje i predstavlja vezu u anti-ruskoj kampanji koju je započeo Vašington i njegovi misionari u Evropi ".

Prema rečima parlamentarca: "Glavni sponzor NATO u vidu Vašingtona stalno provocira situaciju na Balkanu, sprovodeći politiku potpirivanja nacionalnih i verskih ineteresa stanovnika regiona, pokušavajući da naruši socijalnu situaciju u Srbiji, ohrabrujući kosovsku policiju, u nadi da će ubediti Beograd da napusti vojnu neutralnost. Vašington, uz podršku NATO, vrši pritisak na srpsko rukovodstvo, prisiljavajući ga da prizna nezavisnost Kosova, što će znaciti konačnu podelu zemlje."

- Formiranje regularne vojske nepriznatog Kosova trebalo bi da dobije odgovarajuću procenu na nivou Saveta Bezbednosti UN. Pod vodstvom i finansiranjem Sjedinjenih Država, na osovu ne sme biti formirana militantna grupa koja će postati konstantna pretnja za Srbe i narod Srbije u celini. Mi ćemo preduzeti sve moguće napore kako bismo sprečili krvoproliće na Balkanu - istakao je Železnjak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srecko

pre 5 godina

Formiranje ilegalne vojne foramacije na Kosovu i metohiji suprotno rezoluciji 1244 je legitaman cilj na pomenutoj teritoriji.Cilj je sadejstvo sa NATO u okupaciji dela teritorije R. Srbije.

Milutin

pre 5 godina

Dok se Srbija bori za mir i stabilnost u regionu prištinski političari bave se ratnim igrama.

Nadica

pre 5 godina

To pokazuje prave ciljeve Sjedinjenih Američkih Država na Balkanu, koje sanjaju da pretvore region u odskočnu dasku njihovog uticaja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija