• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2018

14:35

PRVI ČOVEK "KOSOVSKE VOJSKE" UBIJAO SRPSKE VOJNIKE U HRVATSKOJ I NA KOŠARAMA! Evo ko je Rustem Beriša, ZLOČINAC KOGA ŠIPTARI VELIČAJU KAO HEROJA!

Politika

PRVI ČOVEK "KOSOVSKE VOJSKE" UBIJAO SRPSKE VOJNIKE U HRVATSKOJ I NA KOŠARAMA! Evo ko je Rustem Beriša, ZLOČINAC KOGA ŠIPTARI VELIČAJU KAO HEROJA!

Podeli vest

Rustem Beriša jedan je od osam bivših boraca OVK koji je u Višem sudu u Nišu osuđen zbog terorizma, tačnije zbog ubistva srpskih vojnika na Košarama 1998. godine

Članovi Skupštine Kosova izglasali su 11 amandmana Nacrta zakona o Ministarstvu odbrane. Usvojen je i tekst ovog nacrta zakona sa jednim uzdržanim glasom. Usvajanjem ovog zakona dosadašnji ministar KBS-a, Rustem Beriša, postao je ministar odbrane.

Rustem Beriša jedan je od osam bivših boraca OVK koji je u Višem sudu u Nišu osuđen zbog terorizma, tačnije zbog ubistva srpskih vojnika na Košarama 1998.

HARADINAJ VEĆ ZVECKA ORUŽJEM! Naša vojska će biti rapoređena i na severu Kosova!

Svaki od optuženih dobio je po 15 godina zatvora, a Beriša je pre izricanja te presude rekao da optužnica nije verodostojna. On je, inače, član Haradinajeve Alijanse za budućnost Kosova i u Berišinoj biografiji, objavljenoj na zvaničnoj stranici ministarstva bezbednosnih snaga u Prištini, stoji da je 1998-1999 bio pripadnik OVK, odnosno komandant brigade u Košarama.

Navedeno je i da je za oficira u bivšoj JNA diplomirao u Sarajevu i da je 1991-1992. bio pripadnik "Hrvatskog oslobodilačkog rata".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kristina

pre 5 godina

Kakav im predsednik , takav premijer i ostali losi sledbenici.

Toma

pre 5 godina

Neverovatno šta se dešava pred očima EU, Nemačke, NATOa...i svi samo posmatraju!

Bane

pre 5 godina

Pa, koga oni mogu da veličaju, kada im je najveći heroj ikada Srbin Đurađ.

Uzasnut

pre 5 godina

Ova "vojska" je grupa krvoloka, kojima je zapad dao oruzje u ruke. UN su danas dozivele sudbinu Drustva naroda - besmisao!

Boki

pre 5 godina

Ovo je katastrofa i uzas da je zlikovac ,ubica na slododi i sad prvi covek vojske strasno.

Mima

pre 5 godina

Zavrsice taj u Srpskom zatvoru pre ili kasnije, to mu ne gine.

nevena

pre 5 godina

Za njih je heroj za nas je terorista, i za bosnjake je Naser Orić heroj a za nas je zločinac, za nas su heroji Mladić, Karadzić idr. A za njih su zločinci i svee u krug.

Boza

pre 5 godina

Sve sami zlocinci. Treba hag da se lozabavi njima

nena

pre 5 godina

Ja mislim da amerimi pod hitno treba da im posalju amerikanke i da ozvanice da americki gradjani gde spadaju i bubuca deca su pod njihovom zastitom.Lepo se orode a mozda i malo smire siptarsku mladez.

Mija

pre 5 godina

Albanskim Zlocincima,je mesto u zatvoru.Svojim ponasanjem ugrozavaju bezbednost na KIM.

Iva

pre 5 godina

Priština ne želi mirno rešenje. Pokušavaju da izazovu požar koji može da spali ceo region.

musa

pre 5 godina

Sendvicari kako je bilo sendvic is Vojske Kosove.Bilo je pun i niste gladni, a bice jo sendvicari.Zivela Vojska Kosova. I svima srbima i informera jebem vam maju i familiju u picku svima

jela

pre 5 godina

Za takve siptarske zlocince odma sud,ali Bog ce njemu suditi.

anatodorovic

pre 5 godina

Bog sve vide, taj Vas Heroj nece bas dA SE PROSAlvi !

Provokacija

pre 5 godina

Sve sama provokacija i provizorijum... samo navlace mrznju na sebe. Imesto da zivimo u prosperitetu mi treba da se gledamo preko nisana

Izbori 2024

Da li će tajkunska opozicija i danas divljati i praviti cirkus? Nastavlja se rasprava o izboru predsednika parlamenta! Uživo
Izbori 2024

Da li će tajkunska opozicija i danas divljati i praviti cirkus? Nastavlja se rasprava o izboru predsednika parlamenta!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!
Live TV

Putin pokidao na izbore, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom!

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede!

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59