• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Anel Grbović

14.12.2018

17:28

(VIDEO/FOTO) CEREMONIJA TRANSFORMACIJE BSK U "VOJSKU KOSOVA": U prvom redu likuju Haradinaj i Veselji, TAČI STIGAO U VOJNOJ UNIFORMI!

Politika

(VIDEO/FOTO) CEREMONIJA TRANSFORMACIJE BSK U "VOJSKU KOSOVA": U prvom redu likuju Haradinaj i Veselji, TAČI STIGAO U VOJNOJ UNIFORMI!

Podeli vest

U vojnom objektu Adem Jašari u Prištini počela je ceremonija transformacije BSK u "vojsku Kosova"

Svečanosti prisustvuju politički predstavnici Albanaca, vojni i policijski generali i brojne druge zvanice.

Foto: A.G.

 

U prvom redu sede Hašim Tači, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj. Kao da je jedva dočekao, Hašim Tači je u kasaranu Adem jašari dočao u vojnoj uniformi. 

Foto: A.G.

 

Oko kasarne raspoređene su jake vojne snage koje sa dugim cevima obezbeđuju ovaj vojni objekat.

Foto: A.G.

 

Informer objavljuje ekskluzivne fotografije i snimke sa ove ceremonije koja je počela intoniranjem himne nepriznate države Kosovo.

Predsednik Skupštine tzv Kosova Kadri Veselji je rekao da je ovo važan dan za buduće generacije. Svaka država ima svoju vojsku, mi smo svoju danas stvorili. Ovo je došlo u pravo vreme. Mi smo pripadnici nacije koja nikada druge nije napala ili radila na nečiju štetu, nikada druge nismo mrzeli, rekao je Veselji.

Foto: A.G.

 

Posle Kadrija Veselija okupljenima se obratio predsednik lažne države Hašim Tači. On je  kazao je da je Kosovo dobilo savremenu vojsku koja će, kako je rekao, biti garant mira i stabilnosti.

- Naša vojska je stvorena da bi garantovala mir i biće faktor stabilnosti-nadovezao se predsednik tzv Kosova Hašim Tači. 

- Amerika je na čelu kolone u kojoj se krećemo. Zapamtite, nema boljeg prijatelja od naših vojnika. Kosovska vojska neće biti podignuta protiv Srba, ova vojska je i njihova i oni će je služiti. Mi nemamo oružja za stroj a ne da napadamo druge. Hoćemo da sklapano partnerstva sa Srbijom, Albanijom, Makedonijom i drugim zemljama-poručio je Haradinaj.

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO SPECIJALCIMA: NEĆEMO DOZVOLITI GAŽENJE SRBIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nele

pre 5 godina

Tačijeva uniforma je kao karikatura,gore maskirna a dole obične pantalone. Ameri mu nisu poslali komplet uniformu da bi ličio na pajaca.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija