• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2018

20:02

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija traži hitnu sednicu SB UN, PRIŠTINA ĆE MORATI DA POVUČE SVE ODLUKE DA BISMO NASTAVILI DIJALOG!

Politika

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija traži hitnu sednicu SB UN, PRIŠTINA ĆE MORATI DA POVUČE SVE ODLUKE DA BISMO NASTAVILI DIJALOG!

Podeli vest

Posle mnogo godina pretnji zvanično je formirana takozvana vojska Kosova na ilegalan protipravan način, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se javnosti na vanrednoj konferenciji za medije. Predsednik je istakao da su Albanci pokazali da im nije stalo do poštovanja prava i pravde

 

Pola sata pre najavljenog obraćanja javnosti Srbije, predsednik Vučić se sastao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji je u predsedništvo Srbije doneo "poruku iz Moskve"

- Danas je suprotno svim sporazumima i međunarodnim pravu, Priština formiraa "vojsku Kosova" i pokazalo kao i njihovi zaštitnici i sponzori da im nikada nije bilo stalo do sprovođenja pravde , već samo do pokazivanja gole sile i neskrivenog napada na Srbe i Republiku Srbiju-rekao je na početku svog obraćanja predsednik Vučić.

On je rekao da je Srbija želela mir, uložila ogromnu energiju i trud da sačuva stabilnost u čitavom regionu, što nije bilo nimalo lako.

- Bio sam na meti celokupne srpske javnosti jer sam predlagao ono što sam predlagao nešto što mi se činilo kao najbolje rešenje. Pitao bih ih da li su ovo želeli?Danas je potpuno jasno da Albanci i njihovi sponzori nisu nikad želeli dijalog. Danas je jasno da iza proglašenja vojske stoje SAD, Velika Britanija i Nemačka. Od prvog dana smo za takse govorili da je to nerazumna odluka, i za to su Albanci imali podršku, jer da nisu odmah bi bili zaustavljeni - izjavio je Vučić.

Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

 

On je rekao da je Srbija Albancima "kriva" jer se usudila da odnosi pobede u diplomatskoj borbi.

- Tražim od svih tih "stručnjaka" da nam objasne na koji način su Albanci mogli da prekrše ovako sve međunarodne zakone. Njihovo objašnjenje je "Kosovo je suverena država". Pitao bih ih po kom članu te njihove "suverene države" su doneli tu odluku? Ne postoji nijedan - rekao je predsednik Srbije.

Pošto smo zaključili da je sve što su uradili suprotno međunarodnom pravu, dijalogu i radu na miru i bezbednosti u regionu, Srbija je uputila hitan zahtev za održavanje sednice Saveta bezbednosti UN i ja sam spreman da, kao predsednik Srbije, lično učestvujem na toj sednici - izjavio je Aleksandar Vučić.

Predsednik je otkrio da se pažljivo prati šta se sve dešava na KiM i čeka da se ukinu takse koje je uvela Priština, jer su ovim "prešli prag".

Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

 

On se obratio i Srbima na Kosovu, uz reči da zna koliko su ovo teški dani za njih.

- Spokojan sam i miran jer znam da smo mi učinili sve što smo mogli. Vi ne morate da brinete. Na svaki pokušaj napada na Srbe, mi ćemo imati snage da vas zaštitimo. Nema ulaska vojnih formacija na sever Kosova. Ukoliko neko pokuša da vas napadne-poručkio je predsednik Vučić.

(VIDEO/FOTO) SRBI U MITROVICI NA TRGU PRATILI GOVOR PREDSEDNIKA VUČIĆA: Naša radost ovde večeras na Trgu je RADOST MIRU, ODAVDE NEMA NAZAD!

Vučić je rekao da nema nameru da paradira u uniformi i plaši nekoga i najavio da će Srbija prisustvovati svim regionalnim sastancima, ali neće pristati da "trči trku na 100 metara, sa nekim ko je pretrčao već 40 metara".

- Primio sam poruku iz vrha Ruske Federacije, ja im zahvaljujem na podršci, kao i svima koji su nas podržali i shvatili koliko je ovaj potez doveo Srbiju do ivice. Mi nazad više ne možemo, nemojte ni pokušavati da nas terate. Nemojte pomisliti da ćemo da uživamo u sopstvenom uništenju - poručio je predsednik Srbije.

Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

 

Podsetimo, Priština je danas usvojila tri zakona kojima se otvara put za formiranje kosovske vojske.

Predsednik Srbije je danas na nepoznatoj lokaciji obišao jedinice Vojske Srbije i govorio im o njihovim zadacima.

ČEPURIN KOD VUČIĆA: Ambasador Rusije doneo "poruku Moskve", OSUĐUJEMO FORMIRANJE "VOJSKE KOSOVA"!

 

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO SPECIJALCIMA: NEĆEMO DOZVOLITI GAŽENJE SRBIJE!

 

(VIDEO) CEREMONIJA TRANSFORMACIJE BSK U VOJSKU KOSOVA: U prvom redu likuju Haradinaj i Veselji, TAČI STIGAO U VOJNOJ UNIFORMI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mikan

pre 5 godina

nisu potrebna obracanja narodu.nama treba savez sa rusijom ako vec nije kasno.

Koja bre Rusija

pre 5 godina

Rusa ima 40 miliona van Rusije,sto ih Putin ne zastiti.Nemojte se zavaravati,bude li guzve opet nas niko nece braniti.Razmenimo stanovnistvo.Sve siptare iz Srbije oterati na Kosovo,a srbe s Kosova kod nas.Razmena stanovnistva i onda kineski zid.Svi su proriv nas zar ne vidite da ce da isceniraju guzvu opet.Bojim se da su vece igre u pitanju,da je cilj Rusija,koja nas nece da brani,pa sta ce nam,bolje da pridjemo Nemackoj,ovako lose ce biti po nas,nazalost.

Dtagan

pre 5 godina

Dobismo i vojsku kosova samomo jos da pronadjemo vucica gde se sakrio???umesto da proglasi kosovo okupiranom trritorijom on sekrije u misiju rupu jak presednik stvarno

Goca

pre 5 godina

Najvaznije je obezbediti sigurnost i bezbednost za nas narod na KiM.

ena

pre 5 godina

Predsednik Vučić će naći pravo rešenje za trenutnu situaciju na KiM, već se vidi da je radila diplomatija

lazanski

pre 5 godina

Treba ostatoi hladne glave i ne praviti nikakve probleme.

SASA

pre 5 godina

Situacija na Kosovu je svakim danom alarmantnija i slozenija.Danasnje formiranje vojske Kosova dodatno ce doliti ulje na vatru na vec ovako tesku situaciju koja vlada.

srecko

pre 5 godina

Formiranje ilegalne vojne foramacije na Kosovu i metohiji suprotno rezoluciji 1244 je legitaman cilj na pomenutoj teritoriji.Cilj je sadejstvo sa NATO u okupaciji dela teritorije R. Srbije.

Master

pre 5 godina

Podrška za našeg predsednika Aleksandra Vučića!

milab

pre 5 godina

Uveren sam da ce predsednik Vucic naci resenje.

Nale

pre 5 godina

Ne zelimo rat ali pritisak na Srbiju i srpski narod je netrpeljiv i previsok.

Nevena

pre 5 godina

U ovako nezgodnoj i teskoj situaciji treba doneti odluku i obratiti se narodu. Odgovorna i mudra politika je ono sto oduvek simbolizuje predsednika Vucica. Tako ce biti i ubuduce. A najbitnije je da je narod svim srcem uz predsednika!

Tresimesi1

pre 5 godina

S obzirom na trenutnu situaciju,neophodnost obraćanja je jako važna.Pogotovo nek se pameti dozovu žutokošuljaši koji remete ovako uzavrelu situaciju.

Nadica

pre 5 godina

Sigurni smo da odluka koju donese predsednik ce biti najispravnija!

dadex

pre 5 godina

Predsednik sada mora da okupi narod oko sebe. Ovo je veoma teska situacija

Mima

pre 5 godina

Potpuno je očekivano obraćanje predsednika u ovakvoj situaciji na KiM.

Mile

pre 5 godina

Srbija mora da se odupre ovoj provokaciji i da vodi mirnu i mudru politiku

GOGO

pre 5 godina

Predsednik ce ponovo pokazati koliko brine za svoj narod i svoju zemlju. Pokazati da ce uvek donositi najbolje odluke za sve nas. Da sacuva mir i stabilnost.

jana

pre 5 godina

Verujemo u Vucica i njegove odluke,sta god da odluci narod je uz njega.

Simon

pre 5 godina

Nadamo se da ce doneti najbolju odluku za sve.

sofi

pre 5 godina

Sramota je kako svet na sve ovo zatvara oci. A siptari sa osmehom pričaju o formiranje vojske...

milan306

pre 5 godina

Srbija želi sve da reši mirnim putem,ali imamo li snage da podnesemo ovolike provokacije i pritiske.?

jana

pre 5 godina

Pristina kako je uvela takse i formirala vojsku tako isto mora sve da povuce da bi razgovarali ukoliko ne Srbija ce doneti vaznu odluku.

Biki

pre 5 godina

Mi želimo mir i dogovore a ne prkosno da se ponašaju potezima suprotim medjunarodnom pravu

Dejan

pre 5 godina

Amerika nas je opet silom dovela u nezavidnu situaciju, sad će naš predsednik morati da donose teške odluke i racionalnom politikom, mirno i razumno omogući ponovno otvaranje dijaloga.

Bl

pre 5 godina

Naravno.Odavno je trebalo preneti na UN a ne mlatiti se po Briselu.

Daca

pre 5 godina

Prištinski političari svojim destruktivnim merama narušavaju mir u celom regionu, i ne shvataju da su samo potrošna roba za svoje gospodare is SAD-a, koji će ih lako odbaciti kad odrade svoje zadatke.

captainsrki

pre 5 godina

Tek kada se sve vrati u predjasnje stanje Srbija ce biti spremna da nastavi dijalog!!

Icardi

pre 5 godina

Pristina mora da snosi konsekvence za protivpravne mere I provokacije

slađa

pre 5 godina

Srbija može da razume sve ostale da se ponašaju kako žele, trudeći se da im objasni svoje stavove i argumente.Naročito velike sile koje nerazumno guraju region u propast, sponzorišući Albance Ali nikada ne bi mogla da podnese niti da dozvoli izdaju duše svog naroda i svog srca. Predsednik Vučić treba lično da se obrati na sednici SB UN i zastupa glas Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji. Neke televizije sa nacionalnom frekvencijom su sipale so na ranu, na muk i strah našeg narodda na KiM izveštavajući o ovom mučnom danu za Srbe kao o karnevalu u Riju. Koliko jadan treba biti i ne razumeti da kada Srbija ćuti, smeška se, okreće glavu na drugu stranu, radi nešto drugo, u jednom tužnom danu za njen narod, Srbija skuplja snagu za naredne bitke. Ne dozvoljava iz ponosa i samopoštovanja i brige za narodom da to zlikovci vide. Neki beogradski mediji i novinari višesu slavili ludilo prištine, nego pobedu Srbije u Interpolu. To je nešto toliko nenormalno, da se svi zapitamo gde je granica čovečnosti, ne zalazeći u patriotizam. Pošto novac, život i kretanje među elitom, gravitiranje ka svetu poznatih ličnosti i javnoj sceni, izgleda da kao napalm spaljuje moralnost i etiku i brigu za obične ljude. Građane uplašene situacijom. Veliko razočaranje. Svaka čast predsedniku na obraćanju Vučiću, jer neće odustati od borbe za sve ono što je ispravno.

ere

pre 5 godina

Pogažena rezolucija 1244saveta bezbednosti a savet nije ni reagovao, dal će smeti da održe sednicu...

Nale

pre 5 godina

Albanci ne zele dijalog za koji se Srbija toliko zalaze.

srecko

pre 5 godina

Odmah proglasiti okupaciju dela teritorije , time cemo olaksati sebi delovanje prema okupiranoj teritoriji.

Kata

pre 5 godina

Ovom coveku Vucicu odati postovanje. Smiren i nije reagova na provbokacije. Ali me iznenadila Nemacka. Amerika nije jer su svetske siledzije bile i ostale.

Rafaela

pre 5 godina

Hrabar je nas Vucic. Ovo je trebalo izdrzati i biti smiren. Hvala mu za ogroman trud. Jos nista nije gotovo. Sipatarija se nada ako bi mi intervenisali da zastitiomo Srbe da bi Amerika uzela njih pod zastitu. Mozda bi ali bi bilo gadno za sve.

Marko

pre 5 godina

A dali se moze srpska vojska makar - eto ko fol - pribliziti nasoj pokrajini Kosovo?! Onako da se pokaze, da ako vi teroristi mozete da zauzmete sever za 30 minuta onda mozemo i mi to da ucinimo za 20 minuta. Eto zato priblizavam vojsku pa makar je priblizio svega 5 metara. ALI sa tim potezom bi seli ovi iz evropske zajednice sa nama a ne ovako pricamo mi sami za sobom a ode kosovo skroz. Kakav dijalog?! Ko jos prica o dijalogu sem nas?!

Comi

pre 5 godina

Što pre krenuti sa popravkom kasarni i vojnim tokom.U januaru da krene dobrovoljno služenje pa da vide da se spremao i da će biti spremnih ljudi.Kad krene gužva kasno je i precednice kreni sa vojnim rokom

Helena

pre 5 godina

Nema više ispunjavanje želja, sada samo oštro!

Pavle Korčagin

pre 5 godina

Dajte ljudi da odjebemo ove belosveske ološe i pedere i ujedinimo s e sa Rusijom, Kinom, Indijom, Brazilom.Jednostavno EU, US i Nemačka nas neće šta god radili biće isto.A ako ovi šiptarski stočari nešto probaju treba da im jebemo sve po spisku da završimo sa njima jednom za svagda.

tollovia

pre 5 godina

Malo sutra.A vi rdite sve [protiv Kosova u medjunarodne zajednice.Vreme je i vi da placete malo i da kukate

Ana

pre 5 godina

Nema postovanja odluka i propisa, ljudskosti , empatije, nicega. Zlo i nasilje vladaju Pristinom. Srbija nece dati da je gaze, boricemo se pravedno i mirno, ali slozno i dostojanstveno

Adriana

pre 5 godina

Srbija ce pokusat isve mehanizme mirnogresavanja spora sa Albancima, ali se nadam da ih zapad nece previse pustiti, pa se zeznu i predju sa svojom tzv. vojskom na Sever KiM, Srbija ce zastititi svoj narod a sve posledice snosice Zapad.

stand by

pre 5 godina

Moramo da obustavimo dijalog dok se Priština ne opameti.

Boris

pre 5 godina

Predstavnici na Kosovu se očigledno ne boje postupati protivpravno i protiv sklopljenih dogovora....

Ana

pre 5 godina

Kosovo mora da prestane sa provokacijama da bi se dijalog nastavio.

nele011

pre 5 godina

Vucic jedini pokusava da ocuva mir u regionu, svi ostali okrecu glavu.

cinjenica

pre 5 godina

Ako sam dobro shvatio, mi cemo prihvatiti njihovu vojsku tek kad ukinu takse. Do tada ne dolazi u obzir.

goran

pre 5 godina

Pa sta si radio ove godine,tisi prvi rezoluciju 1244 ponistio sa tvojim pregovorima i sta sada kukas i sada se vatas rezolucije sb ,znam da ovo necete objaviti ali vi na to imate pravo.

Ljubo

pre 5 godina

Plasim se ,plasim se ....ne daj Boze ako isti ovi odluce jedan dan ,a mi im dozvoljavamo ,da napadnu Republiku Srpsku na celu sa Hrvatskom ,pa nas razvuku kao zvakacu gumu ,nikakav nama vise govor nece biti potreban .A ocekivati je tako nesto pored ne odlucnosti i ,praznih govora .Meni je ovo kao " trla baba lan ..." .Nije iskljuceno da nam Vasington tako nesto uradi ,i na severu i na jugu ,a mi ni na zemlji ni na nebu.Bez saveznika i dobre pozicije .O naoruzanju da ne pricamo .

Novica

pre 5 godina

Vucicu trazi u SB da se posalju Ruski i Kineski kontingent mirovnih snaga pa onda pregovori!.!.!.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Gos. Predsednice u sadasnjem momentu nije vazno ko Vas na unutrasnjem planu podrzava. Vi ste u delikatnoj poziciji. Ako se budete rukovodili idejom da preduzimate mere putem kojih ce te resiti probleme Srbije a sebi obezbediti novi mandat. To nije realno. Neophodno je preduzeti dve mere. Otvoriti raspravu u SB UN i napraviti unutrasnji konsenzus. Istina je da Vam opozicija nije i ne moze biti sagovornik ali neopravdano ignorisetr srpsku inteligemcoju. Tu je rezervna snaga koja treba i Vama i srpskom narodu. Sami u partokratskpm sistemu delovanja dozivece te tezak poraz Vo ali i srpski narod.

Duska

pre 5 godina

U teskom ovom vremenu Srbija treba da koristi sve pravne i politicke kapacitete ,u osporavanju siptarske ideje koja se ocigledno realizuje iskljucivo argumentom sile. Sve se mora vratiti da vlada pravo i pravda.Nadam se da ce zahtev Srbije SB prihvatiti.

Boki

pre 5 godina

Od toga nema nista oni ce sad da prete vojskom samo da ne izbije rat.

Kristina

pre 5 godina

Briga njih za dujalog m jer ga ni do sada nisu postovali i ispunjavali.

Milos

pre 5 godina

Srbija je ucinila sve da do rata ne dodje, jasno je da siptari ne zele normalizaciju odnosa, da zele haos i nasilje. Nadamo se da do toga nece doci

Nadica

pre 5 godina

Sada je najvaznije da donosimo mirne poteze kao i do sada!

Mora

pre 5 godina

Moramo pod hitn oda internacionalizujem o ovaj goruci problem. Nisu svi u svetu za ratnu opciju.

zoran miljkovic

pre 5 godina

Ова власт је имала историску шансу да нас уведе у НАТО у ЕВРОПУ и САЧУВА СЕВЕР КОСОВА.Није се могло на две столице,трошити ЕВРОПСКЕ ПАРЕ а СЛУЖИТИ РУСЕ. Мислим да је нација врло разочарана врло наивном политиком,где смо и Раму и Ердогана и Курдца и Макрона и Меркелову разумели као да раде за нас.Комунисти од 45 чекају и тврде да ће и Америка и Енглеска бити земља ПРОЛЕТЕРСКА. Ово је политика ДЕМАГОГИЈЕ а то води у пропаст,НАЖАЛОСТ.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59