• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

15.12.2018

09:31

TRENUTAK JE DA SRBIJA ODIGRA NA PODELU UNUTAR NATO! Autor knjige "Eksperiment Kosovo" tvrdi da alijansa nije jedinstvena po pitanju "kosovske vojske"!

Politika

TRENUTAK JE DA SRBIJA ODIGRA NA PODELU UNUTAR NATO! Autor knjige "Eksperiment Kosovo" tvrdi da alijansa nije jedinstvena po pitanju "kosovske vojske"!

Podeli vest

Različiti stavovi unutar NATO-a o formiranju vojske Kosova prilika je da se svetu pokaže da ova organizacija ne govori jednim glasom, smatra austrijski istoričar Hanes Hofbauer

 

Kosovske bezbednosne snage (KBS) nastale su pod patronatom Sjedinjenih Država i NATO-a, a sada, kada kosovski Albanci imaju nameru da ih transformišu u vojsku Kosova, u Severnoatlantskoj alijansi postoji podela zbog tog pitanja, kaže jedan od najznačajnijih austrijskih intelektualaca, istoričar Hanes Hofbauer.

Podela, prema njegovim rečima, postoji i u samoj američkoj administraciji.

HARADINAJ VEĆ ZVECKA ORUŽJEM! Naša vojska će biti rapoređena i na severu Kosova!

- Jedni naginju ratnoj opciji, drugi su naklonjeni miroljubivijem rešenju. To se, na primer, može videti kada generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorava kosovske vlasti da ne formiraju vojsku, a sa druge strane, iz Velike Britanije i SAD kažu da formiranje vojske Kosova može da se nastavi jer su te dve zemlje navodno oslobodile Kosovo od Srbije i da je prirodno za Kosovo da ima svoju vojsku. To su dve pozicije unutar jedne organizacije i rekao bih da je to dobra prilika da se pokaže javnosti da NATO ne govori jednim glasom - kaže austrijski stručnjak. 

Foto: YouTube printscreen

Hofbauer je evropskoj i srpskoj javnosti poznat po knjigama "Razaranje Jugoslavije", "Prodor EU na istok" i "Eksperiment Kosovo - povratak kolonijalizma", u kojima kritikuje stavove i postupke Zapada prema narodima bivše Jugoslavije.

(VIDEO/FOTO) CEREMONIJA TRANSFORMACIJE BSK U "VOJSKU KOSOVA": U prvom redu likuju Haradinaj i Veselji, TAČI STIGAO U VOJNOJ UNIFORMI!

U knjizi "Eksperiment Kosovo - povratak kolonijalizma", objavljenoj pre deset godina, Hofbauer obrazlaže tezu da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova fatalan udarac po svetski poredak koji je uspostavljen posle Drugog svetskog rata, čime je redefinisano međunarodno pravo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Daba

pre 5 godina

NATO nema jedinstvo, kao ni Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Dakle, ima drzava koje zele pravdu, tj. koje nisu podlegle pristisku iz Vasingtona.

Rade

pre 5 godina

Srbija će bez obzira na sve nastaviti da vodi mudru i trezvenu politiku kao i da povlači odmerene poteze.

Deni

pre 5 godina

Pitanje je kako će se sada cela ova stvar oko takozvane vojske Kosova odraziti na region, ali i na Evropu.

Luka

pre 5 godina

Pa, nisu sve drzave podlegle americkom podmicivanju i dolarima.

Nadica

pre 5 godina

Niko nije jedinstrven i niko javno ne podrzava , a oni rade li rade sve nama uz nos i za inat.

Agresori

pre 5 godina

Ko vise moze da podrzi ovo bezumlje, ratno huskanje... naravno da i unato nisu svi za krvoprolice

Milan Antić

pre 5 godina

Jako zanimljiv članak, poprilično razumno mišljenje. Moramo iskoristiti sve mogućnosti naći rupe u tom bedemu koji se sručio na nas.

Igor

pre 5 godina

Amerikanci su nas opet silom doveli u nezgodnu situaciju iako se dosta članica NATO-a ne slaže s tim.

Boba

pre 5 godina

Amerikanci su nas opet silom doveli u nezgodnu situaciju iako se dosta članica NATO-a ne slaže s tim.

AleksMache

pre 5 godina

Samo neka zveckaju oružjem, zatrubeće im nešto drugo!

AleksMache

pre 5 godina

Al Tačiju stoji uniforma... Neka uči određene vaspitne mere da primeni na sebi, bolje bi mu bilo!

nevena

pre 5 godina

Ako Amerika malo podvikne ostalim članicama svi će odmah misliti kao i ona, jedno je jasno Amerika je NATO

moka

pre 5 godina

Nije NATO jedinstven po pitanju Kosova ali i oni moraju slušati šta im Amerika naredi.

mara

pre 5 godina

Moraju da znaju da dole zivi jedan narod koji strasno pati, a taj narod je Srpski. Ako im moral govori drugacije, neka kasu da su na strani Albanije, a mi cemo se svakako boriti za nas narod.

ninocka

pre 5 godina

Nato nije jednoglasan u donošenju odluka o cemu ozbiljno treba razgovarati.

Aleksandar Stojanović

pre 5 godina

Pošto se britanija i Sad pojavljuju da su oni oslobodioci KiM od Srba otkud onda Žuta kuča da nisi i oni učestovali u vađenju organa ljudima, jer organi su vađeni pod njihovim oslobađanjem ( ljude od organa). Oni treba da znaju istinu da Srbija nije izgubila RAT već kumanovskim sporazumom je okupirano KiM to je istina i njuhova zasluga da bi pljačkali prirodno bogastvo Srbije, znadu li oni čime se hvale i šta žele . Zašto se ne pokrene na osnovu dokaza italijanskih žrtava i njihovog hvalisanja da su oslobodili šiptare jer su im bombardovali kolona koje su trebali da isplate jer su za njihov račun glumili izbeglice i bacalu uranijum.

Kristina

pre 5 godina

Formiranje vojske Kosova prilika je da se svetu pokaže da NATOorganizacija ne govori jednim glasom.

Milica

pre 5 godina

Srbija treba i mora da odigra na sigurnu kartu, a to je nabavka S300, još jače veze sa Rusijom i onda će pregovori biti podnošljivi kad S300 bude na Kopaoniku..

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija