• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2018

11:48

LAZANSKI NE NASEDA NA ŠIPTARSKE FORE! Crveni alarm je upaljen, Kosovo je NOVA AMERIČKA DRŽAVA VAN AMERIČKOG KONTINENTA!

Politika

LAZANSKI NE NASEDA NA ŠIPTARSKE FORE! Crveni alarm je upaljen, Kosovo je NOVA AMERIČKA DRŽAVA VAN AMERIČKOG KONTINENTA!

Podeli vest

Kosovo nije u NATO, ali je Kosovo sad kao kvazi-država pridruženi član NATO - nova američka država van američkog kontinenta, izjavio je vojni analitičar Miroslav Lazanski

- Oni to ne kriju, oni sami kažu da je njihova spoljna politika američka spoljna politika, da oni vole Amerikance više nego što Amerikanci sami sebe vole - rekao je Lazanski gostujući na Prvoj televiziji.

Kada se sve pogleda i uzme u obzir, ono što je prikazano na jučerašnjoj ceremoniji nije nimalo naivno, ističe Lazanski.

- Ovo je samo pravno-formalno, iz njihove vizure gledano, preimenovanje iz KBS u vojsku Kosova. Malo sam pogledao taj njihov budžet, nije to baš naivno - 100 miliona. Ako je naš vojni budžet 600 miliona na 30.000, 28.150 pripadnika Vojske Srbije, a njihov je 100 miliona na 5.000, onda je to jako veliki budžet. To znači da će biti plate, oni će sigurno stimulisati da uđe profesionalna vojska, da se što više ljudi prijavi. Oni već sad imaju 2.500 ljudi, imaju jako veliki kontigent mladih ljudi. Drugo, oni će dobiti vojnu pomoć od Amerikanca, dobili su te hamere, dobiće u naoružanju. Naravno, oni se ne mogu meriti sa vojnim potencijalom Srbije - rekao je Lazanski.

RUSI OTKRILI: Savet bezbednosti UN o Kosovu u ponedeljak, ZAPAD TRAŽI ZATVORENU SEDNICU!

Međutim, kaže da Priština u hangarima već ima teško naoružanje.

- Imaju ono što su uzeli od naoružanja bivše OVK i ono što su dovukli iz Albanije 1998. godine. Ima tu i topova, neće oni to naravno pokazivati, ali to postoji. I dobiće po sistemu kaskade, a sistem kaskade je da bogatije zemlje NATO poklanjaju zemljama koje nisu toliko ekonomski moćne naoružanje i vojnu opremu koja nije prve kategorije, ali je još dobra - kaže Lazanski.

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija traži hitnu sednicu SB UN, PRIŠTINA ĆE MORATI DA POVUČE SVE ODLUKE DA BISMO NASTAVILI DIJALOG!

On objašnjava da Priština neće odmah doneti odluku da upadne na sever Kosova, već da će se to desiti suptilno, kroz pojedinačne incidente, patrole i isticanjem znamenja vojske Kosova, što će u psihološkom pogledu za Srbe biti crveni alarm, prenosi B92.

NAČELNIK GENERALŠTABA MOJSILOVIĆ PORUČIO: Vojska Srbije može da odgovori svim izazovima, GRAĐANI NE TREBA DA BRINU ZA BEZBEDNOST!

- Oni ako se ne varam imaju specijalne savetnike iz američkih timova za propagandno psihološko delovanje koji su dole na Kosovu. Pogledajte njihovu obuku, juče su prilikom te njihove inauguracije prikazali su, doduše to je reklamni film, prvi pilot helikoptera za ''Blek Hok'' je Albanac koji je završio obuku u Americi, sigurno nije leteo na Kosovu. Pogledajte njihove oficire koji su u jedinicama kosovske vojske, to su sve američki oficiri koji govore i albanski jezik i engleski i to većina. Ono što sam ja video - nije naivno, nemojte da se zavaravamo. Kad dostignu tih 5.000 to su već dve teške brigade. Njihov cilj - etnički čisto Kosovo - rekao je Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pravednik

pre 5 godina

Taj Lazanski he vrlo pametan i mudar čovjek. Prava rijetkost među Srbima. Šteta da piše za takav list.

bojan

pre 5 godina

Evropa se pravi luda da nevidi istinske namere SAD.Treba im baza u evropi,ovo je kao drustvena igra riziko.

Mixa

pre 5 godina

Silom protiv prava i svih ostalih neistomisljenika, Amerika i ne zna drugacije.

Nenad

pre 5 godina

Situacija daleko od naivne, ali Srbija nam ima snage da se suprotstavi.

Mile

pre 5 godina

Albanci su samo marioneta NATO-a, istureno odeljenje na Balkanu. Kao takvi, apsolutno se ništa neće pitati, već će samo slušati.

marija

pre 5 godina

Ako neko zna po pitanju strategija i ostalog u vezi vojske on zna i zato ga treba najozbiljnije shvatiti.

Miroslav Vasic

pre 5 godina

Nemoj samo da im se cedo Kosovo otrgne isto kao i Avganistan.

vera

pre 5 godina

Covek govori realno i iskustveno.Ko kaze da nam prve komsije nisu Ameri?

Ivan Ivanović

pre 5 godina

Moramo se spremiti na sve te provokacije, čarke i akcije tzv. vojske Kosova. Biće još mnogo borbe i problema oko Kosova. Moramo ići dan po dan i rešavati probleme kako se javljaju.

Daliborka

pre 5 godina

To je jednostavno receno Americka vojska, teritorija KiM je okupirana i Srbiji je preostalo da pomogne svoj narod u pokrajni.

Kristina

pre 5 godina

Tako je nece oni imati pravo glasa , pojesce ih Amerika .

arsa

pre 5 godina

Srbija ce pre ili kasnije morati da se obracuna sa ovom vojskom.Kako vreme ide oni ce biti sve jaci.Logika stvari je da to treba saseci upravo sada dok su jos beznacajni za nase snage.

Iva

pre 5 godina

Srbi treba da se suzdrze od nekih provokacija Siptara, da budu mirni i da slusaju predsednika Vucica. Dosta je bilo sukoba na Balkanu, nadam se da ce siptarski mentori biti pametniji od njih samih i nece im dozvoliti da naprave neku glupost.

Simonida

pre 5 godina

Jos jedna americka kolonija to zele da budu

korisnicko ime

pre 5 godina

Ni ne treba. To su jeftini trikovi. U pravu je potpuno

Sara

pre 5 godina

Šiptari imaju podršku Zapada za sve odluke i poteze, ali ni oni ne treba da se zavaravaju da će im Srbija popustiti,imamo odgovorno rukovodstvo, koje štiti mir i naš narod.

Ivan

pre 5 godina

SAD-u smeta što Srbija vodi samostalnu politiku, dok su svi okolni političari njihove marionete i poslušnici. Sad pokušavaju da destabilizuju naš region zarad svojih interesa.

rale

pre 5 godina

cudne se stvari dogadzaju.ameri nece ratovati za siptare,oni su im mozda trenutno zarad nekog interesa potrebni.setite se sta je i kako bilo sa bin ladenom.dovoljno je da amerima PUTIN da neki mali ustupak,i to ce biti razlog da siptari budu prepusteni sami sebi..steta ,mogli su siptari ostvariti neku samostalnost,ovako u slucaju rata ce izgubiti sve.sa ovom garniturom vlasti koja vlada u srbiji mogli su ispuniti neki deo sna.svesni su siptari da ako posustanu,preti im odmazda amera,ali isto znaju da ako krenu na srbiju,bice unisteni.amerika nema prijatelje,ona gleda samo svoj interes

slađa

pre 5 godina

Ovo je što je izneo Miroslav Lazanski je nepobitna činjenica i po ikonografiji i po suštini. Ali Evropa je ta koja treba da se zapita na koliko mesta i sa koje strane joj se zabija klin. Prepotentna decenijska dominacija Nemačke izrodila je kao kontraprodukt antidržavne elemente u mnogim evropskim zemljama. Umesto otpora nčemu što je istinski gušilo narod i države, Amerika sada podupire nešto što može da uruši i same države. Evropa ne može više samo na nivou EU da izdaje saopštenja, već da aktivira sve državei mehanizme da se suprotstave nečemu što nije borba za dostojanstvo građana, naroda i nacija, nije odraz slobode, već prerasta u anarhiju. 1999. se sveti svima. A to nije ni cilj a ni način. Vratiti stvari u kolosek. Zato je bitno poštovanje međunarodnih sporazuma. Preispitivanje i dijalog su jedno, ali ono što garantuje međunarodno javno pravo, rezolucije i sporazumi, su osnov bilo kakvog razgovora.

Lajbnic

pre 5 godina

Amerikancima je u interesu da zaratimo sa Albancima jer bi oni posle toga tražili i Preševo,Bujanovac a možda i Medvedju.Stvarno je mnogo teška situacija.Može da priča ko sta hoće i da se bavi propagandom ali teško je Vučiću da reaguje u ovakvoj bezizlaznoj situaciji.Neka mu Bog pomogne!

rajak

pre 5 godina

Iza Šiptara stoji Amerika i to je nama odavno jasno ali nikako sada ne treba nasedati na njihove provokacije jer i Srbija ima svoje prijatelje.

AleksMache

pre 5 godina

Amerikanci navikli sve da poseduju ali se z za našu svetinju!

Poslanica

pre 5 godina

Sjajni komentari Miroslava Lazanskog.Smatram da njegovi komentari upucuju na pravi put kako Srbija i nase rukovodstvo treba da postupaju u ovom teskom trenutku.Deo zemlje je okupiran od strane americkih,engleskih i nemackih kriminalaca udruzenih sa kriminalnim siptarskim strukturama.To je,nadam se jasno nasem predsedniku,vladi kao sto je jasno celokupnom srpskom narodu.Bez brzo sklopljenog sporazuma sa ruskom federacijom o zajednickoj odbrani,mi se ne mozemo odbraniti.Dobro je Lazanski uocio i upozorio"Ne mozemo da budemo mali Rusi pa da se odbranimo".Moramo biti u najtesnjim mogucim vezama sa Rusijom,otvoreno zatraziti njihovu vojnu pomoc dok se ne porazi ta najveca americka kriminalna tvorevina.Tamo gde se pojave Rusi da brane Amerikancima i njihovim saveznicima sigurna je samo smrt.Zivela Srbija.Zivela Srbija.Zivela Rusija.Zivelo prijateljstvo srpskog i ruskog naroda.

Iva

pre 5 godina

Na ove apsurdne provokacije i ne treba bilo ko da naseda...

Milan

pre 5 godina

Ovo je kršenje svih mogućih prava i zakona..dosta je zla i provokacija.

skeptik

pre 5 godina

Neko ce reci, to je teorija zavere, ali ameri su kosovo odabrali za svoju buducu 50 i ko zna koju drzavu.Albanci su tu nebitni. Ili ce proci kao indijanci ako se bune , ili ce sami bezati u Albaniju.Srbe ce ostaviti na severu kao indijance u rezervatu.,da pokazu da su demokraticni.Ovo su im kopneni Havaji, strateski idealno mesto .Gde bi drugde mogli da naprave svoju drzavu u Evropi?

Ljubo

pre 5 godina

Kome govoriti brate Lazo , jos ako budu odlucili Ameri ,da istovremeno krene akcija prema Republici Srpskoj i pomognu Hrvatskoj ,onako kako znaju ,a sa juga udare na Srbe u Kosovu i malo sire ,obrali smo zelen bostan .Da nece mozda narkomani i starlete iz Beograda uzvratiti adekvatnu pomoc !...A saveznika nemamo ,oruzja nemamo ,bitno je da smo mi za mir.Mir ,mir niko nije kriv.

karlo

pre 5 godina

Kod Šiptara se sve vrti oko novca i podmicivanja.

Tina

pre 5 godina

neznamo sa ce biti al bolje Srbija da bude spremna

jaca

pre 5 godina

To nije država a neće nikad ni biti, Kosovo je oduvek bila američka baza. Oružani sukob, nikako... Amerikanci to i čekaju. Samo dijalog sa USA.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Lazanski je sto posto u pravu, zato mora da im se naprave neke granice koje nikako ne smeju preci!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59