• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.12.2018

19:30

ŠIPTARI TRAŽE NEMOGUĆE: Kosovski parlament usvojio Rezoluciju o dijalogu sa Beogradom!

Politika

ŠIPTARI TRAŽE NEMOGUĆE: Kosovski parlament usvojio Rezoluciju o dijalogu sa Beogradom!

Podeli vest

Vladajuća većina u kosovskom parlamentu I opoziciona SDP, Špenda Ahmetija, usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom

Prema ovom dokumentu proces dijaloga sa Beogradom će biti prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati “međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN i podrškom za priključenje EU i NATO”. 

Dokumentom se defniše i da su “ Ustav, državni suverenitet, teritorijalni integritet i jedinstveni karakter Kosova neprikosnoveni i neotuđivi”. 

Rezolucijom je predviđeno da Špend Ahmeti bude jedan od dva šefa prištinskog tima u dijalogu sa Beogradom, pored prethodno predloženog potpredsednika kosovske vlade Fatmira LJimaja. 

Članovi tima su: Enver Hodžaj, Avni Arifi, Bedžet Pacoli, Mahir IIadžilar I Dardan Gaši. 

Dva mesta u ovom timu ostaju rezervisana za najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova I Pokret Samoopredeljenje, čiji poslanici, međutim, nisu prisustvovali današnjoj sednici, kao ni predstavnici Srpske liste. 

Inače, vanredna sednica parlamenta orržana je nakon gotovo sedam sati zakašnjenja. 

Najpre se očekivalo da će početi u 10, a nakon dva odlaganja, u 14 I 16. 30 sati, počela je oko 18.30. 

Rezoluciju je predlozila Ahmetijeva SDP, a za nju je glasalo 59 od 61 poslanika, koliko je bilo prisutno u sali. 

PRIŠTINA BEZ STAVA O DIJALOGU: Vanredna sednica kosovskog parlamenta kasni, NEMA KVORUM!

 

(VIDEO) ČIČA IZ MITROVICE ODRŽAO LEKCIJU KFORU: Srbi će opstati na KIM čak i kada sveću ne budu smeli da zapale!

 

LAZANSKI NE NASEDA NA ŠIPTARSKE FORE! Crveni alarm je upaljen, Kosovo je NOVA AMERIČKA DRŽAVA VAN AMERIČKOG KONTINENTA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nesa

pre 5 godina

Američki potez. Mi smo pasivni. Slede pritisci da nastavimo dijalog. Prredjite u ofanzivu, oborite im vladu, sta znam sta, samo se pokrenite u ofanzivu

Stojan

pre 5 godina

To vam je samo da bi pokazali kako toboze hoce razgovore. Sve to vode Amerikanci i koriste vec oprobane trikove. Radis sta hoces, ubijas koga hoces a ovamo se pokazujes kako si dobronameran. Pa cak su i polu crnca imali za predsednika da bi nasamarili njihove mase crnaca koji zive u teskoj bedi.

zdjurdjevic

pre 5 godina

A naš Parlament? On je u funkciji jednog čoveka i kao takav je obesmišljen i niko ga ništa ne pita.

Toplica Milatovic

pre 5 godina

Ne razumem kazu,"medjusobno priznanje" pa koga bi trebalo da priznaju ti mostrumi, nas vekovima postojecu drzavu. Fanatizam im popio mozak.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija