• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2018

17:11 >> 20:05

(UŽIVO) VREME ODLUKE! Lučani, Doljevac, Kladovo i Kula biraju svoje predstavnike na lokalnim izborima! ZATVORENA BIRČKA MESTA!

Politika

(UŽIVO) VREME ODLUKE! Lučani, Doljevac, Kladovo i Kula biraju svoje predstavnike na lokalnim izborima! ZATVORENA BIRČKA MESTA!

Podeli vest

Biračka mesta na današnjim lokalnim izborima u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli, zatvorena su večeras u 20 časova.

20.00 - Zatvoren biračka mesta! 

Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovalo je osam lista, a pravo glasa imalo je 16.483 birača.

Glasalo se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.

Pravo glasa na izborima u Doljevcu imalo je 14.700 građana.

U opštini Kula oko 36.000 birača moglo je da glasa na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta, koji će imati 37 odbornika. 

 

18:48 - OIK: U Kuli do 18 sati glasalo 44,69 odsto birača

Odziv birača na današnjim vanrednim lokalnim izborima u Opštini Kula, bila je do 18 sati 44,69 odsto, potvrđeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Za Betu je rečeno u OIK da je glasalo 16.055 grawđana, i da nije bilo prijava nepravilosti sa biračkih mesta kojih je 40 u sedam naseljenih mesta.

16:41 - Crta: Do 16 h u Lučanima glasalo 52,8 odsto upisanih

Do 16 časova na lokalnim izborima u Lučanima na glasanje je izašlo ukupno 8.702 birača što je 52,8 odsto građana upisanih u birački spisak saopštila je Crta posmatračka misija.

 

 

15:33 - OIK: Izlaznost u Kuli do 14 časova oko 28,5 odsto

Na vanrednim lokalnim izborima u opštini Kula, do 14 časova glasalo je 28,58 odsto upisanih birača, rečeno je agenciji Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Od upisanih 35.914 birača, do 14 časova glasalo je njih 10.267.

15:31 - Kladovo: Priveden funkcioner SPS

Potpredsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Kladovu Perica Panković priveden je danas na informativni razgovor u policiju jer je, po navodima socijalista, ukazao na prisustvo osoba iz Beograda u blizini biračkih mesta.

Kako je novinarima rekao predsednik socijalista u Kladovu Radovan Arežina, Panković je priveden pošto je u blizini jednog biračkog mesta upitao izvesnu osobu iz Beograda: Šta tu tražiš?

- Socijalistima se ne dozvoljava da aktivno učestvuju u izborima - rekao je Arežina navodeći da je u Kladovu tokom prethodne dve nedelje primećen veliki broj džipova beogradskih registracija.

Predsednik Opštinskog odbora SPS je dodao da je Panković pušten pošto je dao iskaz.

15.20 - MUP: Identifikovan nasilnik u Kotraži

Policijskoj stanici Lučani od strane dvoje građana prijavljeno je da su, prilikom dolaska na biračko mesto broj 25 u Kotraži, napadnuti od strane njima nepoznatog lica.

Policija je odmah po prijavi izašla na mesto događaja i tom prilikom tridesettrogodišnja građanka je izjavila da ju je nepoznati muškarac odgurnuo vratima, kada je pokušala da uđe na biračko mesto kako bi glasala. Istovremeno je i dvadesetjednogodišnji muškarac, koji je takođe došao da glasa, prijavio policiji da ga je ista osoba odgurnula rukama kada je hteo da uđe na biračko mesto.

Pripadnici policije identifikovali su osumnjičenog i ustanovili da se radi o B.P. (1981) iz Prijepolja.

O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo da se osumnjičeni privede tužiocu, a protiv njega će, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

NEZAPAMĆEN INCIDENT NA IZBORIMA U LUČANIMA! Kandidatkinja SNS-a brutalno PRETUČENA!

13.45 - Opštinska izborna komisija: U Doljevcu do 11.30 sati glasalo 22,95 odsto birača

Po podacima Opštinske izborne komisije (OIK) u Doljevcu, na vanrednim lokalnim izborima u toj opštini do 11.30 časova glasalo je 22,95 odsto upisanih birača.

Po rečima sekretara OIK Gordane Cvetković, izborni proces protiče "u najboljem redu" a izlaznost je manja u odnosu na prethodne lokalne izbore kada je do podneva svoj biračko pravo iskoristilo 38 odsto upisanih birača.

- Izlaznost je manja nego na prethodnim izborima, a razlog je verovatno loše vreme. Komunalno preduzeće čisti puteve i ulice na području opštine i verujemo da će izlaznost biti puno bolja u popodnevnim časovima - kazala je Gordana Cvetković.

SNS: Ðilas lično naredio razbijanje glasačkih kutija

12.05 - SNS: Nasilje na biračkom mestu u Kotraži 

Srpska napredna stranka saopštila je da su pristalice Saveza za Srbiju u toku prepodneva protivzakonito upali na biračko mesto 25 u Kotraži, u opštini Lučani, gde su nasilnim metodama sprečavali građane da glasaju i ometali izborni proces.

- Najbliži saradnik Boška Obradovića, Borko Puškić, predsednik Izvršnog odbora i član Predsedništva Dveri iz Prijepolja, zajedno sa 15 batinaša iz Čačka i Prijepolja, upao je jutros na biračko mesto 25 u Kotraži, gde je udario vratima i povredio građanku koja je stajala u redu za glasanje, a nakon toga udario i odgurnuo građanina na istom biračkom mestu - piše u saopštenju.

SNS je pozvala nadležne državne organe da reaguju i hitno privedu pravdi "sve Ðilasove batinaše koji tuku žene, čak i na biračkom mestu, i na najbrutalniji način uznemiravaju sve građane", i da o tome obaveste javnost.

Prema informacijama CRTE, zbog ovih tenzija morala je da interveniše i policija.

11.35 - Za sada sve regularno!

Predsednik Opštinske izborne komisije Jovan Kovačević rekao je da su sva biračka mesta u opštini Lučani otvorena na vreme u 7 časova i glasanje za sada protiče bez probema.

On je agenciji Beta kazao da lokalne izbore u Lučanima prati i pet akreditovanih udruženja sa oko 200 posmatrača.

10.00 - CRTA: Do sada glasalo 2.049 građana

Posmatračka misija organizacije CRTA saopštila je danas da je na biračka mesta lokalnim izborima u Lučanima do 10 časova na glasanje izašlo ukupno 2.049 građana, što je 12.4 odsto od ukupnog broja birača, a zabeleženo je nekoliko nepravilnosti.

08.55 - Biračka mesta u Opštini Kula u kojoj se danas održavaju vanredni lokalni izbori, orvorena su na vreme, potvrdjeno je Beti u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Predsednica OIK Nevenka Rabrenović rekla je da je svih 40 biračkih mesta otvoreno na vreme, da nije bilo nikakvih problema ili kašnjenja.

08.50 - Izborna mesta na području opštine Doljevac otvorena su jutros u 7.00 časova bez obzira na loše vreme i glasanje za lokalnu skupštinu  za sada protiče bez problema, izjavila je sekretar doljevačke Opštinske izborne komisije Gordana Cvetković.

Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovaće osam lista, a pravo glasa ima 16.483 birača. 

Glasaće se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.

Prva na glasačkom listiću na izborima u Lučanima je lista Aleksandar Vučić - Zato što volimo Lučane i Dragačevo, druga je PUPS Milana Krkobabića, dok je treći Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Četvrta lista je koalicija okupljena u Savezu za Srbiju, peta Vojislav Šešelj SRS, šesta Ivica Dačić - SPS, sedma je Grupa građana "Jedan tim" - Ivica Vukićević i osma je Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma.

Novi skupštinski saziv opštine Lučani nakon ovih izbora imaće 35 odbornika, što je za deset manje nego do sada.

U Doljevcu, gde su vanredni izbori raspisani posle ostavke predsednika Gorana Ljubica, građani će birati 37 odbornika u lokalnoj skupštini.

Na izborima će se takmičiti pet stranaka i jedna grupa građana: SNS, SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, SRS i Grupa građana "Za demokratski Doljevac".

Pravo glasa na izborima u Doljevcu ima 14.700 građana.

Na vanrednim lokalnim izborima će na 31 biračkom mestu moći da glasaju i građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu. 

Prijavljene su četiri liste - SNS, SPS, PUPS i SRS, a pravo glasa ima nešto više od 22.300 gradana. 

U opštini Kula oko 36.000 birača moći će da glasa na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta koji će imati 37 odbornika. 

Na izborima u Kuli učetvovaće osam izbornih lista: Aleksandar Vučić - Zato što volim Kulu, SPS - Ivica Dačić, Pokret Kraljevine Srbije - Marko Košutić, Ruska stranka, Dušan Hajduković - Kekini principi, Pokret socijalista - Aleksandar Vulin, SRS - dr Vojislav Šešelj, PUPS - Milan Krkobabić i Grupa gradana "Kritična masa". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perp Perić

pre 5 godina

petra:To se odavno zna. I na ovim izborima naprednjaci će ubedljivo pobediti.

Anja

pre 5 godina

Narod ima priliku da izabere ljude koji ce ih predstavljati na najbolji moguci nacin..

Mašnica

pre 5 godina

Verujem da će građani pokloniti poverenje SNS-i jer su oni jedini koji rade i grade za razliku od opozicije koja samo sprovodi nasilje.

Milica

pre 5 godina

Ne sumnjam u pobedu Aleksandra Vucica I SNS-a!

drme

pre 5 godina

očekujem fer i korektne izbore i neka pobede najbolji

Milos

pre 5 godina

Sve preko 80% je neuspeh, evo prilike da opozicija vidi kome narod veruje.

Ana

pre 5 godina

SNS zaslužuje najveću podršku, građani širom Srbije imaju veliko poverenje u njih, opravdano.

Milan

pre 5 godina

Narod će svoje glasove poveriti Srpskoj naprednoj stranci, jedinoj političkij opciji sa jasnim i kvalitetnim programom.

Nidza

pre 5 godina

Odluka se zna, uvek najbolji pobedjuju, zasluzeno.

Milos

pre 5 godina

Ovo je najbolja prilika da se vidi volja gradjana

Dragan

pre 5 godina

Realno gledano nakon poslednjeg protesta vidi se da je opozicija potpuno neozbiljna i neodgovorna, teško da će preći cenzus.

miki

pre 5 godina

Prava prilika da se jos jednom potvrdi koga zapravo narod podrzava i koga zeli na vlasti...

Marko

pre 5 godina

Podrzite SNS jedini ispravni casni i posteni ljudi.

Mila

pre 5 godina

Na izborima ce pobediti najbolji,a oni su na vlasti.

Natasa1996

pre 5 godina

Verujem da će veliku pobedu odneti Srpska Napredna Stranka.

qwerty

pre 5 godina

Zapitajte se botovi, kakva vam je buducnost kad ovaj napredni rezim bude pao?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija