• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MUP

18.12.2018

15:10

DIREKTOR POLICIJE VLADIMIR REBIĆ: Postupanje policijskih službenika bilo je POTPUNO PROFESIONALNO I ZAKONITO!

Politika

DIREKTOR POLICIJE VLADIMIR REBIĆ: Postupanje policijskih službenika bilo je POTPUNO PROFESIONALNO I ZAKONITO!

Podeli vest

"Slučaj Lučani", odnosno nezapamćeni upad Boška Obradovića i pripadnika Dveri u policijsku stanicu u danu izbora izazvao je brojne reakcije, a ovim povodm oglasio se i direktor policije Vladimir Rebić

Saopštenje Vladimira Rebića prenosimo u celosti:

"Nakon izvršene analize događaja u Policijskoj stanici Lučani, Policijske uprave u Čačku, dana 16.12.2018. godine, odgovorno tvrdim da je postupanje policijskih službenika tom prilikom bilo potpuno profesionalno i zakonito. 

Smatram da je tokom izbornog procesa, policija na zakonit i efikasan način postupila po svim prijavama građana, u cilju obezbeđivanja stabilnog javnog reda i mira u Dragačevu.

NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE U ČAČKU: Upad u stanicu je presedan u civilizovanom svetu, NIJE ISTINA DA JE UHAPŠENO OSAM LJUDI!

Budite uvereni da ne postoji prijava građana povodom koje odmah nije bila upućena najbliža patrola radi provere konkretnog stanja, a zatim i obavljanje konsultacija sa nadležnim tužiocem, odnosno sudijom za prekršaje. Prisustvo državnog sekretara Dijane Hrkalović u Policijskoj stanici Lučani bilo je u cilju podrške postupanja policijskih službenika, ali tvrdim da ona nije izdavala naloge, niti uticala na odluke koje su postupajući policijski službenici i tužioci donosili.

Činjenica da niko od građana, niti učesnika izbornog procesa nije imao konkretne primedbe na postupanje policijskih službenika, jasno ukazuje da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku profesionalno obavili zadatke. Izražavam žaljenje što se u medijima vodi kampanja protiv policije i najoštrije osuđujem što je od jednog broja građana izvršen upad u prostorije policijske stanice, čime je izvršen svojevrstan pritisak na rad policajaca koji svoje poslove obavljaju u skladu sa važećim zakonima.

KULMINACIJA BAHATOG I DIVLJAČKOG PONAŠANJA! Oglasio se Nebojša Stefanović: Boško Obradović NASILNO pokušao da se obračuna sa policijom!

Najiskrenije se nadam da će se povodom ovog događaja političari uzdržati od napada i pritisaka na policijske službenike, kako bi policajci, svoj inače težak posao, obavljali profesionalno i u skladu sa zakonima, a u interesu svih građana Republike Srbije".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan Ivanović

pre 5 godina

Trpeli su uvrede i fizičke nasrtaje od strane opozicije a ipak su osali uzdržani i ispoštovali naređenje da ne reaguju na provokacije.

Mima

pre 5 godina

Nema se tu sta mnogo polemisati, otkud Obradovicu pravo da upada u stanicu policije i maltretira ljude, pa zar to nije razlog da konacno vidimo tog coveka iza resetaka.

Mica

pre 5 godina

Opozicija je jedina koja ovakvim nasilnim ponasanjem krsi zakon.

milab

pre 5 godina

Policija je profesionalno obavila posao, ali je opozicija bila nasilna.

Aleksa

pre 5 godina

Zalosno, oni koji su upali nasilno u policijsku stanicu, sada se zale na policiju... Zamislite da su uhapseni oni koji su upali , ili da je na njih primenjena sila kako i oni sto su je primenili, pa to bi bio smak sveta...

Rade

pre 5 godina

Samo Dverima na celu sa svojim bahatim vodjom Boskom Obradovic su upali u policijsku stanicu u Lucanima, se sada zale na nekoga, na policiju. Da nije tuzno bilo bi zaista smesno. Pa kako to da niko od gradjana nema zalbu na sluzbenike policije.

Sara

pre 5 godina

Policija je svoj posao radila po zakonu bez greske.

Nikola

pre 5 godina

Naša policija odlično odrađuje svoj posao.

Siki

pre 5 godina

Znam ovog čoveka, ovo je čist profesionalac. Kada on kaže da nije bilo nepravilnosti u radu policije onda nije bilo! Uostalom videli smo kako se ponasa tzv opozicija

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija