• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

19.12.2018

12:03

(VIDEO) PETKOVIĆ NA PINKU: Srpski narod se 30 dana mudro bori protiv anticivilizacijske mere!

Politika

(VIDEO) PETKOVIĆ NA PINKU: Srpski narod se 30 dana mudro bori protiv anticivilizacijske mere!

Podeli vest

Pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je danas tačno 30. dan od kada je Priština uvela trgovinske mere koje ugrožavaju opstanak srpskog naroda u pokrajini

- Srpski narod na KiM već 30 dana mudro, na veličansteven način, bez i jednog jedinog incidenta, pokazuje da se ne slaže sa anticivilizacijskim merama Prištine koje udaraju na goli život i prete da izazovu humanitarnu katastrofu - rekao je Petković na TV Pink.

Foto: printscreen RTV Pink

- Ako odluka potraje, biće sve teže i teže, ne pitajte me kako, učinićemo sve da naš narod ne bude ni gladan ni žedan - rekao je Petković.

On je podsetio da nastavka dijaloga Beograda i Prištine nema dok se situacija ne vrati u fazu pre uvođenja taksi na robu iz centralne Srbije.

- Poruke iz EU jako ohrabruju. Da je sreće da su došle kada su uveli takse od 10 odsto ne bi se sučili sa ovim problemom - rekao je Petković i kao dobre ocenio poruke Brisela da je Prišitna kriva, da mora da povuče jednostrane poteze koji ugrožavaju dijalog - poštuje SSP i povuče takse.


On je govorio i o potrebi da se dođe do kompromisnog rešenja i dijalogu Beogradu i Prištine.

- Pravo je vreme da se pronađe modus vivendi da se Priština i Beograd dogovore - rekao je Petković i ocenio da kaba bi dvema stranam bilo dozvoljeno da se same dogovore, one bi se dogovorile. 

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM podsetio je i na predlog o razgraničenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: printscreen RTV Pink

Ideja o razgraničenju pojaviće se kao spasonosna i sećaćemo se kako smo mogli da rešimo to pitanje, rekao je Petković, koji je izrazio uverunje da ni sada nije kasno za taj predlog.

 - Kada kažete razgraničenje mi konačno želimo da saznamo gde su nam granice, da znamo šta je ono naše što branimo - naveo je Petković. 

 Kako je dodao, jasno je ko podržava međunarodno pravo, a ko su oni koji su želeli da prorede sednice Saveta bezbednosti.

- Ispostavlja se da srpski političari svima u lice mogu da kažu Srbija je sve ispunila, Srbija je ozbiljna država koja poštuje sve sporaume, ali sa druge strane imate Prištinu, imate usijane glave koje očigledno ne vode računa niti o miru, niti o stabilnosti nego žele nove probleme i eskalaciju sukoba na KiM - uvođenjem taksi, formiranjem vojske, usvajanjem rezolucije - dodao je on. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gospodja Ministarka

pre 5 godina

I Pristina je saterana u corsokak, mislim da ce morati da popuste sa taksama i da unormale zivot na KiM, ako zele da malo povrate ugled u Evropi!

ivan

pre 5 godina

Srpski narod na KiM već 30 dana mudro, na veličansteven način, bez i jednog jedinog incidenta, pokazuje da se ne slaže sa anticivilizacijskim merama Prištine koje udaraju na goli život i prete da izazovu humanitarnu katastrofu

Danica

pre 5 godina

То су они који су способни за велика дела, који се троше нештедимице сваког дана и сата за своју земљу, за свој народ, за своју будућност. Понос наше нације, наш народ на КиМ! Тежак вијенац ал' је вође слатко! Кад имамо овакве одлучне људе онда смо на правом путу, чистог образа и чисте душе. Са њима и уз њих!! Изборио се председник да каже њихову реч свету. Како сте оно рекли? Шта смо све истрпели, и ово ћемо. Они нису људи, то су људине.

Ivan Jovanović

pre 5 godina

Pokazali smo volju, odlučnost i hrabrost da se mirno i dostojanstveno suprotstavimo neljudskim merama Prištine.

bojan

pre 5 godina

Srpski narod pokazuje da je neunistiv.I da se mnogim stvarima odupire.Ono sto te ne ubije to te ojaca.

Isidora

pre 5 godina

30 dana siptarskog zuluma, a EU ne reaguje! Sramota.

Mladen

pre 5 godina

Srbija je pokazala odgovornost da se izdigne iz teške situacije iako sve mere Prištine prete humanitarnoj katastrofi, pretnja su za mir i bezbednost naroda na KiM.

Boki

pre 5 godina

Ovo je zaista strasno i katastrofa nek nesto preduzme.

milan306

pre 5 godina

Srbija je uz svoj narod na KIM..BORBA JOŠ TREJE

Grozdan

pre 5 godina

Naš narod je zaslužio orden kroz kakvu golgotu prolazi.

Mile

pre 5 godina

Podrska nasim sunarodnicima sa Kosova i Metohije, tesko vreme za Srbiju

Milovan

pre 5 godina

Srpski narod ce izdrzati sve sto mu Pristina priredi,ali Albanci moraju da znaju,nicija nije gorela doveka.

Mija

pre 5 godina

Podrska Nasem narodu na KIM.Verujem da ce se ubrzo situacija popraviti.Vazno je da istrajemo,i da ne odustajemo.Mudrom politikom,koja se zasniva na ocuvanju mira,mozemo doprineti da nasem narodu bude bolje.

Toma

pre 5 godina

Srpski narod je hrabar i nista ne moze da ih natera da napuste svoju domovinu

Sara

pre 5 godina

Velika podrska nasem narodu i poruka je da istraju u onome sto je pravedno.

liska

pre 5 godina

Molimo narod da bude istrajan u tome, i da pokaze da nas ne mogu slomiti !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija