• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2018

19:23

(VIDEO) PUTIN: RUSIJA ĆE 2019. BITI NAJJAČA SILA: Šef Kremlja poručio Zapadu da sa Moskvom nema igre!

Politika

(VIDEO) PUTIN: RUSIJA ĆE 2019. BITI NAJJAČA SILA: Šef Kremlja poručio Zapadu da sa Moskvom nema igre!

Podeli vest

Rusija će 2019. biti najjača vojna sila na svetu, ocenio je juče ruski predsednik Vladimir Putin. On je istakao da Rusija ima moderno oružje koje još niko nema, a koje služi odbrani zemlje, održanju ravnoteže u svetu i globalnoj bezbednosti

Govoreći na godišnjem sastanku s predstavnicima ministarstva odbrane, Putin je naveo da jačanje odbrambenih kapaciteta i zaštita zemlje od spoljnih pretnji ostaju glavni ruski ciljevi i u 2019.

Šojgu: Ruska vojska
drži NATO na oku

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naveo je juče da vojska drži na oku vojne aktivnosti NATO i da je spremna da odgovori na svaku pretnju.
On je naglasio da nijedna vojna aktivnost strane zemlje ne prolazi neopaženo. Kako je dodao, nema potrebe da se povećavaju broj vojnika i troškovi odbrane sve dok je jaka, pokretna i efikasna ruska vojska sposobna da se suprotstavi svim pretnjama koje se pojave.

Bezbedne buduće decenije

- Jačanje odbrambenih sposobnosti i ruske bezbednosti, kao i izgradnja pouzdane zaštite od spoljašnjih pretnji, ostaju naši prioriteti i glavni zadaci. Naši politički i vladini lideri, društvo i svi građani perfektno razumeju vitalni značaj tih zadataka - rekao je Putin.

RUSI I KINEZI SAHRANILI I SAD I PRIŠTINU i plan za LAŽNU DRŽAVU NA TERITORIJI SRBIJE! Šiptari 11 godina oživljavaju mrtvaca!

On je dodao da su se oružane snage Rusije tokom 2018. razvijale na uravnotežen i planiran način i da je nuklearna trijada znatno ojačala.

- Sve vrste i rodovi vojske razvijali su se uravnoteženo i obogaćeni su najsavremenijim oružjem i vojnom tehnologijom, u skladu sa planom i novim državnim programom naoružanja. Nuklearna trijada, koja igra glavnu ulogu u održanju globalne jednakosti, očigledno je postala jača - naveo je Putin.

Međutim, kako je istakao, novi oružani sistemi, od kojih će većina biti aktivna naredne godine, povećavaju raznolikost potencijala ruske armije i mornarice.

- Oni će pouzdano osigurati rusku bezbednost narednih decenija, ojačaće ravnotežu snaga, a stoga i stabilnost u svetu - podvukao je Putin.

(VIDEO/ANKETA) SRBIJO, NIJE TI MESTO U OVAKVOJ EVROPI?! Pariz gori, Bregzit kao psiho-drama, teroristi na ulicama, Grčka i Italija pred bankrotom...

Šef Kremlja je posebno istakao novu hipersoničnu raketu "kinžal" (bodež) i hipersoničnu jedrilicu "avangarda".

- "Kinžal" je već isporučen ruskoj vojsci, a ministar odbrane Sergej Šojgu najavio je da će "avangarda" ući u vojnu službu naredne godine - naglasio je ruski lider.

Prema njegovim rečima, ti novi oružani sistemi nateraće one koji su navikli na militarističku i agresivnu retoriku da dobro razmisle.

- Rusija će se posebno fokusirati na to da opremi armiju oružjem koje je sposobno da efektivno izbegne sve protivraketne sisteme odbrane, poput "avangarde". Moramo pojačati napore kako bismo što pre mogli da pređemo na to moderno oružje, koje ima napredne sposobnosti - rekao je Putin.

Ruski predsednik se osvrnuo i na najavu SAD da će izaći iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), potpisanog još 1987.

- U slučaju da Amerika obori sporazum, moraćemo da preduzmemo dodatne mere da osnažimo našu bezbednost. Rusija bi vrlo lako mogla da napravi projektile kratkog i srednjeg dometa koji se lansiraju sa zemlje, a koji su sporazumom INF zabranjeni - upozorio je Putin.

SAD ne teže miru

Kako je ocenio, potencijalno povlačenje Vašingtona iz sporazuma sa Rusijom daće zamaha trci u naoružanju, a na takav potez se ne može gledati kao na težnju ka miru.

- Povlačenju SAD iz sporazuma INF budi ozbiljnu zabrinutost. Taj korak bi mogao da ima negativne posledice i primetno će oslabiti regionalnu i globalnu bezbednost. U perspektivi, to zapravo može da znači degradaciju, pa čak i uništenje cele arhitekture kontrole naoružanja i neširenja oružja za masovnu destrukciju - istakao je ruski predsednik.

Putin je, ipak, rekao da ništa ne sprečava razmatranje modernizacije sporazuma INF sa drugim državama ili rad na novom sporazumu o oružju u toj sferi.

(VIDEO) BRITANSKI SASOVCI UPALI U DONBAS! Preti sukob ogromnih razmera, RUSI PORUČILI DA ĆE IH POHVATATI SVE!

- Zaista, postoje određeni problemi u vezi sa tim sporazumom. I druge zemlje koje poseduju projektile kratkog ili srednjeg dometa ne učestvuju u njemu. Ali ništa ne sprečava pokretanje pregovora o njihovom pristupanju postojećem sporazumu ili pokretanje diskusije o parametrima nekog novog sporazuma - zaključio je Putin.

Novo rusko oružje od kojeg strepe i NATO i SAD!

Jedrilica "avangarda"

Rusija je razvila glajding (plutajuću) bojevu glavu bržu od zvuka, nazvanu "avangarda". Ona može da dostigne brzinu od 20 mahova, odnosno 24.696 kilometara na čas (brzina zvuka je 1.234,8 kilometara na čas). Ima velike manevarske sposobnosti koje je čine imunom na sve protivraketno oružje koje danas postoji. Ta bojeva glava je testirana i ušla je u serijsku proizvodnju.

Hipersonična raketa "kinžal"

Još jedno od naprednog oružja koje Rusija ima jeste hipersonični raketni sistem. On je testiran, a od 1. decembra 2017. pilot-model je postavljen u južnoj Rusiji. Raketa se lansira iz aviona i dostiže brzinu od 10 mahova, odnosno 12.348 kilometara na čas (brzina zvuka je 1.234,8 kilometara na čas), dok manevriše da bi probila protivvazdušnu odbranu. To oružje nazvano je "kinžal" (bodež) i može da nosi nuklearnu bojevu glavu

Podvodni stelt dron

Rusija je proizvela podvodni dron ogromne izdržljivosti sa stelt tehnologijom i nuklearnim reaktorom, koji je manji i moćniji nego kod ranijih modela. Dron može da se suprotstavi nosačima aviona i njihovim borbenim grupama, kao i da napada obalsku odbranu, a nevidljiv je na sistemima neprijatelja.

Lasersko oružje

Rusija je 1. decembra uvela u upotrebu lasersko oružje nazvano "aleksandar peresvet", po srednjovekovnom monahu ratniku. U pitanju je oružje koje može da uništi metu, poput dronova, letelica i projektila, u deliću sekunde.

Interkontinentalna balistička raketa "sarmat"

Rusija je završila testiranje novog raketnog sistema sa teškom interkontinentalnom balističkom raketom "sarmat", koja može da dosegne bilo koju tačku na planeti. Konstruktori su stručnjaci ministarstva odbrane zajedno sa organizacijama aerokosmičke industrije.
Raketa "sarmat" je teška čak 200 tona. Ima kratku aktivnu fazu letenja, što komplikuje njeno presretanje antiraketnim sistemima. Tu raketu je moguće opremiti nuklearnim bojevim glavama, uključujući i one hipersonične.

Nova krstareća raketa

Nova krstareća raketa može da pogodi bilo koju tačku na planeti i zaobiđe antiraketne sisteme. Kako bi letela neprimećeno, raketa može da menja putanju i visinu, tako da može da leti i među planinama u klancima, kanjonima... Planirano je da 2019. uđe u upotrebu

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
atila_bič_božji

pre 5 godina

Biće mi veoma,veoma drago da tako i bude.

hag

pre 5 godina

Rusija je ustvari samo Moskva,sve ostalo je jad i čemer,a zbog pokušaja da se utrkuju sa zapadom u naoružanju,narod je sve gladniji i gladniji! Samo jedna država USA,Kalifornija ima veći BDP od cijele Rusije.......

Branko

pre 5 godina

" J ne znam zasto se ovi NATI-simatizeri sekiraju zbog Rusije, ne boje se MOZDANOG UDARA " !!!!???? " Pa kad je rusija jad i cemer, zasto onda Ameri hrke prema njoj, zasto se svi protive EVERNOM TOKU 2 i TURSKOM TOKU za gas " !!!????? " ZZZZZABORAVIO ISTI RUSI HKEBOM HRANE HRVATE, IMAJU 39 % VLASNISTVA U AGROKORU, I TAKO IM ZAHVALJUJETE - LJIGAVCI " !!!!!????

Branislav

pre 5 godina

Evo još jednog čipovanog nesrećnika. Amerika je sinonim za ZLO SVAKE VRSTE, a ko takav sistem podržava taj živi u matriksu!

Rade

pre 5 godina

Opaaaaaaaaa, đurđo,,,, tvrdo za riljanje. Šta ćemo sad ? ? ? ? ? ? ? ?

VLADO

pre 5 godina

JA KOJE STE VI BUDALETINE BEZ PREMCA. PA KO MOZE DANAS DA KAZE DA JE NAJACI NA SVIJETU. DANAS IMA NAJMANJE DESET ZEMALJA KOJE MOGU DA UNISTE CITAV SVIJET A VI STAVLJATE DA SU RUSI NAJACI NA SVIJETU???????????????????????????????????????????????????????? PO CEMU.DAKLE VI RUSOFILI I ZVANICNO STE NAJ GLUPLJI. IDITE PUSITI KARU PUTINU I AKO ON VISE VOLI DA1 MU SE STAVI U SUPAK.

Ljubo

pre 5 godina

Ovaj me HAG nasmeja pravo sa komentarom .Dali zna gde je Kalifornija ili ta Amerika ....saznaces ,Rusi cete nauciti aBd....

Branko

pre 5 godina

" Upravo tako, taj hag nije svestan da takvi ko on i njegove drzave sluze Amerima ka ovce za sisanje. Ni ovce nebi bile ovce kad bi znale da su ovce kao ovaj hag " !!!????? " Ameri te ovce huskaju protiv rusa u onda im prodaju staro naoruzanje, kao Hrvatima avione kojima je istekao radni vek, kao i Milo sto je poslao 8 specijalaca na Rusiju i 1 specijalca na Kosovo " !!!!????

TT

pre 5 godina

Ako ste gledali video onda ste mogli da cujete da Putin kaze kako su SAD najmocnija vojna sila sveta, koja trosi vise na vojsku nego ostatak sveta zajedno i 20 puta vise od Rusije ..

MileR

pre 5 godina

Ja ne znam sta vi iz informera halucinirate ali Putin je jasno u govoru istakao kako je SAD najmocnija sila sveta koja trosi 725 milijarde $ na vojsku i da ce Rusija pokusati da odrzi strateski balans, nigde njie rekao da ce Rusija biti najmocnija vojna sila posto ona to nije niti ce ikada vise biti.

XXL

pre 5 godina

Opet se čuje ona poznata iz drugog svetskog rata која је emitovana u eter, a slušao ceo svet - "Гаварит Масква ...".

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija