• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.12.2018

16:57

(FOTO) RAZGOVORI U BRISELU! Ana Brnabić se sastala sa Sesilijom Malmstrom!

Politika

(FOTO) RAZGOVORI U BRISELU! Ana Brnabić se sastala sa Sesilijom Malmstrom!

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Briselu sa evropskom komesarkom za trgovinu Sesilijom Malmstrom

Premijerka Brnabić je u razgovoru sa komesarkom Malmstrom istakla da su takse od 100 odsto, koje je Priština uvela na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine u suprornosti sa evropskim vrednostima i predatavljaju direktno kršenje CEFTA sporazuma i podrivaju regionalnu stabilnost. Srbija sa druge strane, želi stabilan region u koji će dolaziti investitori i iz kog mladi neće odlaziti.

Procenjeno je da je srpska privreda samo u novembru bila uskraćena za plasman robe u vrednosti od čak 25.7 miliona evra zbog taksi privremenih institucija u Prištini i da će, ukoliko te mere ostanu na snazi do kraja godine, ta suma iznositi čak 65.5 miliona evra.

Foto: Vlada Srbije

Кomesarka Malmstrom izrazila je zabrinutost zbog mera Prištine i ponovila nedvosmilen stav EU da su takse od 100% pogrešne i moraju biti povučene, kao i da je jasno da uvedene mere nemaju ekonomsku pozadinu već politički kontekst. Malmstrom se zahvalila predsednici Vlade i Srbiji, kao najvećoj zemlji u regionu, na konstruktivnom pristupu i insistiranju da se do rešenja dođe isključivo dijalogom.

Brnabić, koja boravi u dvodnevnoj poseti Briselu, izrazila je i zahvalnost Evropskoj uniji na pažnji koju poklanja inicijativama pokrenutim pod okriljem Berlinskog procesa. Predsednica Vlade istakla je da je Srbija u potpunosti okrenuta regionalnoj saradnji na svim poljima, uključujući i trgovinu, koja će pomoći ne samo ekonomskom prosperitetu već i boljoj povezanosti regiona, pogotovo mladih.

Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić, na kraju posete sastaće se sa predsednikom Evropske komisije Žan-Кlodom Junkerom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branislav

pre 5 godina

Gde su sada svetski humanitarci bez granica i nevladine organizacije da pomognu Srbima na Kosovu i Metohiji, da ih spase od šiptarskog terora. Nemoj više da neko od tog ološa pomene ljudska prava i humanizam. Svima im želim takvu pravdu i humanost koju su Srbima nemenili i odredili, baš svima!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59