• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

20.12.2018

15:24 >> 15:34

(VIDEO) NOVO BORBENO VOZILO U VOJSCI SRBIJE: Napravila ga je domaća pamet, BOLJI JE OD HRVATSKE PATRIJE I KONKURENCIJE U SVETU!

Politika

(VIDEO) NOVO BORBENO VOZILO U VOJSCI SRBIJE: Napravila ga je domaća pamet, BOLJI JE OD HRVATSKE PATRIJE I KONKURENCIJE U SVETU!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su na poligonu "Nikinci" obuku pripadnika Vojske Srbije u rukovanju, korišćenju, upotrebi i osnovnom održavanju novog oklopnog borbenog vozila točkaša "Lazar 3"

Kako je istakao ministar Vulin, kruniše se tako inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je pokrenuo još kao ministar odbrane, da se u našu vojsku uvede najsavremenije borbeno vozilo pešadije.

- 'Lazar 3' je dobio i posadu Vojske Srbije, imamo obučene pripadnike vojske koji mogu da ga koriste i koji svoje znanje mogu da prenose i drugima. Zahvaljujući toj inicijativi, ove i naredne godine, Vojska Srbije će se intenzivno naoružavati i opremati najsavremenijim sredstvima. Ponosan sam i srećan jer je ovo naše borbeno vozilo. Ovo je prvi put posle više od 30 godina da smo mi svojom pamećuu, znanjem i novcem napravili ovakvo savremeno sredstvo - rekao je ministar Vulin i dodao da je davnih osamdesetih godina tadašnja SFRJ pravila borbena vozila i da je, od tada do danas, ovo prvi put da Vojska Srbije dobija tako savremeno i moćno sredstvo iz sopstvene proizvodnje.

(UŽIVO) PUTIN PRED 1.700 NOVINARA: Znamo gde je štab koji pokušava da upravlja svetom, on nije u Moskvi!

- Naši instruktori, naša pamet, naš novac, naši fabrički kapaciteti napravili su 'Lazara 3'. Samo ono što sami proizvedete - to je vaše. Samo ona tehnologija koju sami osvojite - to je vaša tehnologija. To niko ne može da vam uzme. Vojsci Srbije niko više ne može da uzme sposobnost da se oprema, naoružava i jača - poručio je ministar Vulin.

Načelnik Generalštaba istakao je da je reč o završnoj fazi osposobljavanja pripadnika Vojske Srbije u upotrebi novog borbenog vozila „Lazar 3".

- Opremanje je jedan segment u procesu podizanja operativnih sposobnosti Vojske Srbije. Najbitniji segment koji se odnosi na upotrebu pomenutog borbenog vozila priveden je kraju i mi smo, bez sumnje, dobili nukleus pripadnika Vojske Srbije koji će u početnoj fazi implementirati svoja znanja u delu koji se ne odnosi samo na upotrebu borbenog vozila, nego i na upotrebu jedinica u taktičkom i doktrinarnom načelu. Ja sam u potpunosti zadovoljan prikazanim i u potpunosti zadovoljan integracijom borbenog vozila i ljudstva, i svime onim što smo videli - naglasio je general Mojsilović, izražavajući zahvalnost na potpunoj koordinaciji i implementaciji strategijskih odluka u delu koji se odnosi na opremanje Vojske Srbije najsavremenijim borbenim sredstvima.

(FOTO) CENIM VAŠE LIDERSTVO! Evo šta je Donald Tramp napisao predsedniku Vučiću!

Hrvatska se ponosi svojim oklopnim vozilom Patria, ali vojni stručnjaci smatraju da je srpski lazar neuporedivo bolje i moćnije oklopno vozilo!

Poređenje Patrie i Lazara pogledajte u sledećem  video zapisu!!! 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mimi

pre 5 godina

Zahvaljujući toj inicijativi, ove i naredne godine, Vojska Srbije će se intenzivno naoružavati i opremati najsavremenijim sredstvima. Ponosan sam i srećan jer je ovo naše borbeno vozilo.

Mašnica

pre 5 godina

Prethodna vlast je dovela vojsku do propasti, ali je sada naša vojska jedna od najsavremenijih.

Maja

pre 5 godina

Srbija ima snagu, Srbija ima pamet i to joj niko ne moze oduzeti a na tome joj svi zavide.

anatodorovic

pre 5 godina

Vojska uvek mora da bude spremna i da odgovori svim izazovima i mora da odvrati svakog ko pomisli da može da izvši agresiju na našu zemlju!

bojan

pre 5 godina

Srbija sve vise vojno jaca.Ovaj lazar 3 mise starsno svidja ovo sto sam video.Ovoje znacajan deo da sutra Srbija kopneno moze odbrani svaki svoj deo.

Bane

pre 5 godina

Vojska Srbije je modernizovana i znatno ojacana od 2012. godine. Ovo nije oruzje, ovo je ZVER!?!

kosta

pre 5 godina

Srpska pamet i znanje za nove vojne tehnologije za srpsku vojsku i za svetsko tržište, bravo

milos

pre 5 godina

Srbi su uvek imali odlicne izume,sve pohvale za Lazara.

Ivan

pre 5 godina

Izgleda veoma masivno i moćno, a opet se kreće lagano. Svaka čast našim naućnicima i tvorcima.

Marina

pre 5 godina

Lepo je da i mi možemo parirati regionu sa vojnim naoružanjem.

Kristina

pre 5 godina

Drago nam je da svi shvate koliko smo sposobni i kreativni kao narod.

Goki

pre 5 godina

Čitao sam o ovom vozilu stvarno je vrh! Ko kaže da mi nemamo šta da izvezemo. Malo zemalja u svetu proizvodi i izvozi oružje. A naše je povoljno a jako kvalitetno

Đoka

pre 5 godina

Vrh vozilo. Vrh oprema. Savremeno i bolje od konkurenata - ključ za uspeh namenske.

Lazar

pre 5 godina

Veliko priznanje i uspeh za srpsku vojnu industriju. Ovakvih izuma treba da bude što više i svakako da treba da se podstiču investicije u rast i razvoj vojne opreme. Vojska je ta koja u svakoj zemlji treba da bude na najvišem mogućem nivou iz razloga što upravo ona predstavlja moć i snagu, a naša Vlada je svakako svesna ove činjenice i zajedno sa Ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom uspeva da ostvaruje veoma relevantne i efikasne rezultate...

Viktor

pre 5 godina

Srpska vojna industrija je uspela u tekućoj godini da ostvari značajan rast i razvoj. Raspolažemo sa vrhunskom vojnom opremom koju neprekidno inoviramo i usavršavamo. Ovaj izum je veliko priznanje i uspeh za Ministarstvo odbrane i svakako treba da se nastavi intenzivo ulaganje u nove investicije i izume!!!

Rade

pre 5 godina

Srbija ima snagu, Srbija ima pamet. Ali ništa to ne vredi, ako nema dobrog domaćina i vođu. Videli smo kako smo prolazili predhodnih godina, sa predhodnim vođama. Umalo ne izginusmo svi do jednog, a plus što vođe sve uništiše i opljačkaše do maltene, samog bankrota. Zato braćo Srbi, u pamet se ! ! !

masa

pre 5 godina

Vojska treba da bude opremljena u fulu i kad nema rata.

fave

pre 5 godina

Jos jedan od dokaza da je nasa vojska sposobna i da vredi.

Bojana

pre 5 godina

Super zlu ne trebalo nam,al neka ga imamo svaka cast.

Iki

pre 5 godina

Моћно! Зашто бисмо куповали кад можемо сами да направимо!

Hana

pre 5 godina

Srbija ima potencijal da napravi borbeno vozilo na kojem nam zavide u regionu.Pohvale za uspeh nasih strucnjaka.

Captainsrki

pre 5 godina

Vojska Srbije svakodnevno dobija novu opremu!

Ljubo

pre 5 godina

Lepo je i mora se vojska naoruzavati .Ali ,kazu da je motor u ovom borbenom vozilu iz inostranstva ,nama ni malo naklonjene drzave ....razmislite .Jos ima delova koji su uvozni ...Lep je " Lazar " ,jos samo da Srbi budu Srbi ,da vole otadzbinu ,da se ne stide srpstva ,da nam neko propise srpski interes ,da nismo ex- jujosloveni ,komunisti ,proevropejci ,narod u tranziciji .Znaci ,mi moramo biti SRBI pravoslavci ili nas nece biti .

Nikola

pre 5 godina

Srbija se non stop pojacava, Srbija ima snaznu vojsku

maja

pre 5 godina

Strategijske odluke u delu koji se odnosi na opremanje Vojske Srbije najsavremenijim borbenim sredstvima.

Adriana

pre 5 godina

Modernizacija VS, je jedan od prioriteta nase vlade. Srbija mora pratiti moderne tokove i ne sme zaostajati za zemljama regiona. Ova vlada je zapocela jos jedno pitanje koje ce se resiti a nije reseno vise od 20 godina a to je izgradnja stanova za pripadnike VS.

Bojan

pre 5 godina

Moramo da obnovimo vojsku koja je sistematski unistavana od 2000. do 2012. godine.

Nikola

pre 5 godina

Stavite ruski top od 30mm i sistem kornet i boce bolji, ovako je samo jeftiniji

Vladimir

pre 5 godina

Ovo je za svaku pohvalu, vojska Srbije ima veoma dobru opremu.

vesko

pre 5 godina

Bez topa 30 mm i protivoklopnih raketa ovo je samo transporter ali ne i oklopno borbeno vozilo.Trebaju nam i ipc i ifv konfiguracija ali da se ne mjesaju babe i zabe.Mladici u vozilu a ne stariji ljudi mojih godina takodje je pozeljno.

Jana

pre 5 godina

Srbija ima pamet i vosjku i na tome nam mnogi zavide!

king kong

pre 5 godina

treba opremiti nasu vosku srbije i uvek dobro ulagati u njoj.

Zvezdana

pre 5 godina

Naša vojska je mnogo napredovala u zadnjih par godina!

Turcin

pre 5 godina

Car Lazar treci krece u boj hahahaha samo da GA kacevenda svetom vodicom poprsce E moje budale raletica koja unisti lazara danas Kosta 300 evra a bi dajete milione u ovo sranje

mika

pre 5 godina

Posle mnogo godina konacno da pocne kvalitetno da se ulaze i u ovom sektoru, ionako nam je veci deo opreme dotrajajo...

Stefan

pre 5 godina

Samo napred tako se i ponasa jedna ozbiljna zemlja prema svojoj vojsci, najsavremenija oprema i najsavremenija vozila za nase vojnike

Mitar

pre 5 godina

Mi srbi smo najbolji u svemu, jos samo da smo malo slozniji ne bi nam mogao niko nista

Mira

pre 5 godina

Use i u svoje kljuse. Radi i samo radi neobaziri se sta drugi imaju. Tako sam naucena da radim i gledam oko sebe.

Aleksa

pre 5 godina

Srbija vec godinama proizvodi ozbiljna ratna borbena vozila, Lazar 3 je u samom svetskom vrhu.

vlada

pre 5 godina

Srpsko oruzije i Srpska pamet su uvek bili na vrhuncu zadatka.

Aleksa

pre 5 godina

Lazar 3 zaista izgleda mocno, i video sam testove da je u samom svetskom vrhu u kategoriji borbenih vozila.

Misa

pre 5 godina

Gradjani Srbije ima sacime da se ponosi Ne kaze se djabe sve sta je dobro dolazi iz SRBIJE!!!

Radovan

pre 5 godina

Ulaganje u vojsku je i ulaganje u stabilnost u regionu. Nova vojna tehnika je put ka miru.

mita

pre 5 godina

Srbija ima jaku vojsku i uvek treba ulagati u nju!

Jeca

pre 5 godina

Što je lep, baš bi voleo da ga provozam malo da vidim performanse.

Mladen

pre 5 godina

Polako ali i sigirno, Srbija se vraća na tržište.

UFOLOG

pre 5 godina

Slabo naoružan. Potrebno ga je bolje naoružati. BVP M80 ima bolje naoružanje od njega i ako je top na BVP- u u nekom pogledu zastareo.

Zoki

pre 5 godina

Srpska pamet je nadaleko poznata, sada se to vidi i na delu. Bravo pameti, bravo mladosti.

mia

pre 5 godina

Srbija se svakodnevno osavremenjuje i ojacava svoju vojsku,ovo je veliki napredak za nasu drzavu sto jaca vojska,to je drzava sigurnija

mara

pre 5 godina

Bolje napistai drugo pismo jer narod nije razumeo.

Mara

pre 5 godina

Srbi su oduvek bili poznati po pameti, hrabrosti i strajnosti. Kada se to udruzi dobije se ovako nesto,

pc

pre 5 godina

Verujem da je vozilo dobro, ali ne verujem da je bolje od Partije. Partija je dokazano odlično borbeno oklopno vozilo i đodularno ne kao i Lazar s tim što za Partiju nadogradnju proizvode mnoge firme. Druga velika prednost Partije ne što je do težine o 18 tona amfibija. Nisam našao da je Lazar 3 u specifikaciji amfibijsko vozilo. Kažem, verujem da je Lazar 3 dobar ali ne znam sa kakvim se oružijem isporučuje, a ako nema ozbiljnog naoružanja onda nije ništa više od oklopljenog kamiona.

Zdravko

pre 5 godina

Nasim Lazarom bi se ponosio i nas Veliki Car Lazar !

Kutak

pre 5 godina

Jacamo nase snage i jacacemo ih jos vise jer ocigledno cemo u skorije vreme morati da ga upotrebimo.

Dec

pre 5 godina

Svako ko je iole realan vidi na osnovu podataka sa snimka da je patria dosta bolja od lazara, a pritom VS ima mozda 3 lazara, dok Hrvatska preko 160 patria. Veliki nedostatak lazara je slaba oklopna zastita i nemogucnost da savlada malo vecu vodenu prepreku. Takođe, oni prozori sa strane ga cine ranjivim. Dovoljno je da rpg pogodi tu i ode cela posada.

Zeljkovameli

pre 5 godina

Samo,hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ha.mitomanija i Lazi.

Aleksa

pre 5 godina

Lazar 3 je nova lepa vest. Posebno je pohvalno što je u pitanju nešto što smo sami napravili.

ruzica

pre 5 godina

Sve bolja i oprema i borbena gotovost nase vojske.

Tresimesi1

pre 5 godina

Lepo je s vremena na vreme demonstrirati silu,ali dozirano.Nek neprijatelji žive u ubeđenju da je to sve što imamo.

Hrvoje

pre 5 godina

Kakve gluposti. Lazar ne moze u istu recenicu s Patrijom a kamoli da se uspoređuju.. i Patria nije hrvatska neg Finska,Hrvatska ih proizvodi po licenci. Patriu koriste mnoge razvijene zemlje,a skalamerija zvana Lazar tek treba da se dokaze mada je to vec jasno. Kao da uspoređuješ kamion FAP i Scaniu

Luna

pre 5 godina

Nezaustavljiva oklopna masina od koje se mnogima trese donji ves.

Pavich

pre 5 godina

Srbija, pre svega ima znanja u vojnoj indistriji. Krusik, Utva, Prva Petoletka, Sloboda, VTI Zarkovo i ostale fabrike i instituti, su vise nego sposobne da naprave dobar proizvod. Treba samo ulagati u strucnjake pre svega da nam se pamet ne zagubi. I zahvaljujuci pametnom politikom drzavnog vrha vojna industrija je zivnula i opet stala na noge.

Mujislav

pre 5 godina

Super domaća pamet. 80% uvoznih komponenti. Bravo Srbijo!

senka

pre 5 godina

Srpska vojna industrija ima veliku perspektivu u buducnosti.

marija

pre 5 godina

Srbi su inteligentni ljudi i uspevaju na svim poljima počev od nauke,sporta,muzike ....

tale

pre 5 godina

istorija nam je pokazala koliko je bitno da imamo snagu da se odbranimo i zaštitimo

tale

pre 5 godina

Srbija nikada nije vodila osvajače ratove, ali je veoma važno da budemo tzehnički opremljeni za odbranu

Dehan

pre 5 godina

Vojska ce biti opremljena najsavremenijim sredstvima

Dehan

pre 5 godina

Vojska mora da bude spremna da odgovori u svakom izazovu

Komadant Mark

pre 5 godina

Ovakvi oklopni transporteri trebaju pod obavezno da budu opremljeni i za protiv-vazdusno dejstvo, otkrivanje i unistavanje helikoptera. Jer ovakvi su lagan plijen neprijatelju. Nadam se da mogu instalirati manji radar i precizne rakete. Dobro izgleda nema govora ali treba sa se dopuni tako da bude bas tvrdjava.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija