• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

21.12.2018

09:56

ZAEV PREDLOŽIO VUČIĆU DA SRBIJA PROMENI IME I TAKO REŠI SPOR SA ŠIPTARIMA: Ovaj ili je lud, ili se najeo bunike!

Politika

ZAEV PREDLOŽIO VUČIĆU DA SRBIJA PROMENI IME I TAKO REŠI SPOR SA ŠIPTARIMA: Ovaj ili je lud, ili se najeo bunike!

Podeli vest

Ako je suditi prema savetu makedonskog premijera Zorana Zaeva, prespanski proces bi mogao da posluži kao primer za rešenje spora između Beograda i Prištine. Kako bi izgledala primena Prespanskog sporazuma na dijalog između Beograda i Prištine, po savetu makedonskog premijera Zorana Zeva

Predsednik Vlade Makedonije rekao je to nakon ručka u Briselu sa visokom predstavnicom za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federikom Mogerini i liderima Zapadnog Balkana.

 

Kako bi izgledao proces pregovora između Beograda i Prištine, možemo samo da pretpostavimo. Prema rečima istoričara Aleksandra Rakovića, dobrog poznavaoca prilika u Makedoniji, prespanski proces i pregovori između Beograda i Prištine su dve različite stvari i dve različite situacije.

Zaev je, čini se Rakoviću, dobio od nekoga sugestiju da kaže to što je rekao, da je to izrekao mehanički i da se nije udubljivao u situaciju.

SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA! UDRUŽENI SRBI IZ AMERIKE PISALI TRAMPU: Pomozite srpskom narodu na Kosovu ILI ZABORAVITE NAŠIH MILION GLASOVA!

- Kao da nije svestan da su to dva različita pojma i da se ne mogu upoređivati. Niti Makedonija ima nameru da se odvoji od Grčke, niti Makedonija ima nameru da se odvoji od Makedonije. Ovde se radi o političkom secesionizmu koji nema nikakve veze sa spornim identitetskim pitanjima, osim što se radi o političkom separatizmu i megalomanskim aspiracijama Albanaca da zaposednu što veći prostor Balkana - objašnjava on.

Ipak, ako bismo se poslužili maštom, primena prespanskog procesa, koji je rezultirao sporazumom između Grčke i Makedonije, kojim Makedonija menja ime u Republika Severna Makedonija, čime su toj bivšoj jugoslovenskoj republici otvorena vrata ka NATO-u i EU, mogao bi da izgleda na sledeći način: 

Srbija, pod pritiskom NATO, EU i SAD, menja politiku i izražava spremnost da pristane na sve uslove Prištine. Organizuje se referendum o promeni Ustava i granica, koji građani odbijaju.

PARANOJA AMERIČKE AGENCIJE BLUMBERG: Evropa i SAD da ne prepuste Balkan Putinu!

Uprkos tome, zapadne sile "pozdravljaju hrabru odluku" da se granice Srbije promene i prizna kosovska nezavisnost. Sledi kupovina poslaničkih glasova u Parlamentu. Kada se, uz pomoć ucena, potkupljivanja i represije uguši otpor političkih protivnika i građana, sporazum sa Prištinom se usvaja i Ustav biva promenjen.

Srpski političar sa svojim kosovskim kolegom biva nominovan za Nobelovu nagradu za mir, kao što su to danas Zaev i Cipras.

Suprotan slučaj, u kojem Priština igra ulogu Makedonije, nezamisliv nam je. Na sreću, i ovaj "prespanski scenario" koji nam "dobronamerno" preporučuje Zaev, u Srbiji je potpuno nerealan. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbija

pre 5 godina

To su nasi "prijatelji" Zaev,Milo,Vucic o njima nikad nece reci losu vesti,a njima se dozvoljava da pricaju svastai ponizavaju Srbiju.Nasa vlada ne treba dozvojavati da ih Crna Gora i Makedonija podcenjuju.

Maganik

pre 5 godina

I ne treba ništa da kaže ni Šiptarima, ni Montenegrinima (to nijesu Crnogorci) ni Muslimanima ni Hrvatima ni bilo kom drugom. Ni dobro ni loše. Sami oni kažu sve o sebi i odnosu prema nama Srbima gdje god da smo. Pamti pa vrati kad dodje vrijeme za to. Samo ih treba udarati po džepu. Jedino ih to boli. A busanje u prsa ne donosi nama ništa. Nije im lako oćutati jer su to ortodoksni lažovi i manipulatori, izdajnici bez korijena najgore vrste što su dokazali kad god je bilo teško. Na kraju će kao i uvijek doći pred Srbe kao kerovi moleći za hranu i zaštitu. Tada im terba reći "ČIBE" džukele.

branko1

pre 5 godina

"Srbijo",ti znaš onu našu: Pusti dzukele da laju,kad ne mogu da ujedaju, neka bar laju

Drina

pre 5 godina

Bože dragi koja glupost.Srbija nikada neće promeniti ime koje vekovima ponosno nosi.

Ice

pre 5 godina

Uopšte nije ista situacija između Kosova i Srbije i Makedonije i grčke i ne može se upoređivati i sigurno se ne može rešiti problem na isti način.

Kaja

pre 5 godina

Srbija jece da proda svoju zemlju kao sto je to ucinio Zaev i udruzio se sa njima

Mila

pre 5 godina

Poredi "babe I zabe", Pristina je bahata I ne postuje sporazume I nije za dijalog!! Nema slicnosti!!

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Ovaj je bezobrazan i ima mnogo albanskih"prijatelja"u svojoj vladi.

Igor

pre 5 godina

Izgleda da je okusio Šiptarskog proizvoda No.1.

Ina

pre 5 godina

Sta je ovom Ciprasu to se on nadrogiro pre nego je posao u Beograd, da mi zgazimo svoje ime zemlje da neznamo ni kosmo ni sta smo, zbog siptara to malo jada.

Rade

pre 5 godina

Pa nije Srbija prćija pa da se sa njom sprda ko stigne. Srbija je ozbiljna država koja ima odgovornu Vladu i predsednika koji se bori za ostvarenje interesa Srbije i našeg naroda.

Kosovka devojka

pre 5 godina

Ta hajte...civek je malo izbrkao babe I zabe...

admin

pre 5 godina

Dal je realno šta je covek predložio! prosto ne znaš dal da se čudis ili smeješ

mrav

pre 5 godina

Da li je on razmislio sta je upravo rekao, stvarno mi nekad neki ljudi nisu jasni.

Tanja

pre 5 godina

Srbija nikada nece promeniti svoje ime, a Zaev ocigledno to ne razume ili nije bas tacan u glavi kad tako nesto moze da predlozi.

Tanja

pre 5 godina

Srbija nikada nece promeniti svoje ime, a Zaev ocigledno to ne razume ili nije bas tacan u glavi kad tako nesto moze da predlozi.

Realnost

pre 5 godina

Neće doći do promena koje pojedini očekuju. Srbija ostaje Srbija i KIM je Srbija.

NikolaS

pre 5 godina

Covek je dao svoje misljenje,svako ima pravo na svoje razmisljanje ali nama se takva ideja ne svidja,niti ce se predsednik Vucic sa time sloziti.

marija

pre 5 godina

Neka Makedonija menja ime a Srbija je jedna i jedina!

Ludi milojko

pre 5 godina

Maovoliku glupost i vecu iznisljotinu od nejoga novinara nisam jps procitao, kakvk menjanje imwba Srbije, Zaev je rekao da se napravi sporazum jai Prespsanski . tj dogovor josiva i Srbije ane da se menja ine, e zbog ovakvih novinarskih " senzacija" i gluposti pali se narod a S rbija od prijatelja stvara neprijatelje...je li cilj da se Srboja posvadja sa svim komsijama ili je cilj da se bude prijatelj???

cvele

pre 5 godina

Ovaj menja imena, istoriju, poreklo, kao prljave carape, jadna ti majka ko je tebe rodio!!!!

Sanja

pre 5 godina

Ovaj Zaev je u dilu sa Siptarima.. zato je i lud!

Jovan

pre 5 godina

Njih su davno Albanci uzeli pod svoje, Zaev je samo marioneta i Albanski potrcko.

Minja

pre 5 godina

Ovo je ludilo,da li je moguce da ovako nesto moze da izgovori jedan iole ozbiljan politicar.

Natasa

pre 5 godina

Pa za razliku od Zaeva Srbioja ne igra kako kazu jaci.

Ana

pre 5 godina

Ovaj Zoran Zajev govori besmislice.O tome nema govora.Srbi su ponosan narod i takvi će i ostati.

Mile

pre 5 godina

Zaev koristi opijate pa je počeo da halucinira.

caca

pre 5 godina

I ovaj je nasao da nas provocira!!!Srbija nikada nece da promeni ime niti ce da padne na necije ucene i provokacije!!!Ponosno nosimo ime nase drzave!!!

Drasko

pre 5 godina

Bolje da su oni promenili u “Juzna Srbija“, ne bi imali nista protiv... Koji mentol od coveka...

zoran

pre 5 godina

Prvi balkanski rat je vođen za oslobođenje srpskih krajeva i tzv "Makedonija" je proglašena teritorijom stare Srbije. Tako se 1913.godine Srbija graničila sa Grčkom. Dovoljno je bilo da se najveći srpski sin Geda rukovao sa Gligorovom i niko više ne spominje tzv Makedoniju kao deo srpskog prostora. Ceo svet je priznaje kao "Bivša Jugoslovenska Republika Makedonija", samo je ovi naši kilavi Radovni i dalje zovu Republika Makedonije. Tako je to kad se vlasti dočepaju nesvršeni đaci VI razreda večernje osnovne škole.

grckizet

pre 5 godina

Pa srednja nego Juzna. Juzna je u danasnom Grckom delu. :)

hag

pre 5 godina

Ili da srbija promijeni ime,kako bi bilo i realno,zapadna turska....imajući u vidu "prijateljeske" odnose srbije i turske njegovane vijekovima pogotovo primjenom Zakona prve bračne noći :)))) Zašto da ne?

Dusica

pre 5 godina

Odakle mu ideja da Srbija promeni ime..Svasta.

Duška

pre 5 godina

Заев има искуства са променом имена па мисли да трикови могу да послуже. Наша два пробелема се не могу упоредити. Наш проблем је сукоб, вековна мржња, понижавање народа, хуманитарна катастрофа а не проблем замене идентитета.

Marija

pre 5 godina

A kako to razmislja Zaev da Srbija promeni ime pa Srbija nije kao Makedonija vec ozbiljna drzava.

Vronsky

pre 5 godina

Naš predsednik ne bi ni ponovio ovakvu ideju,a kamo li raspravljao o njoj.

kiko

pre 5 godina

pa jel ovo realno vecu glupost u svom zivotu cula nisam.

sima

pre 5 godina

Da li neko , na ovom svetu neko može da pomogne ovom bolesniku , , možemo da promenimo ime mykedonije u južnu i staru srbsku državu , jer je današnja makedonija , stara Srbija.

Emilija

pre 5 godina

Čovek ne zna više šta priča. Promenio ime svoje drzave, pa sad misli da svi treba da se preimenuju.

marica

pre 5 godina

Svi rade mehanički,krajnje je vreme da se neko udubi u situaciju i resi stanje

ceca

pre 5 godina

Ovaj nije normalan,Srbija je ponosna na svoje ime i nikada ga nece menjati.

Mitar

pre 5 godina

Ovaj se napusio neke travuljine i ne zna sta prica

vesna

pre 5 godina

Znaš Zaev, Srbija nije Makedonija ili kako se već zovete. Vas su pojeli šiptari, pa sada igrajte kako oni sviraju. Srbija to nikada neće dozvoliti, čak šta više, mi sviramo, oni igraju ! Ako to shvatiš biće ti lakše u životu !

Ana

pre 5 godina

Neka Zaev pospremi prvo svoje dvoriste, a Srbija ce resavati svoje probleme.

iva

pre 5 godina

Ovaj stavrno lupa gluposti, Srbija nece promeniti svoje ime.

sanja

pre 5 godina

Ne moze se resiti problem na taj nacin. Srbija nece menjati svoje ime.

de

pre 5 godina

Od te njegove zelje nista nece biti, mi ne menjamo nase ime.

Moma

pre 5 godina

Bistar momak, a i zaista je pokazao ogromnu ljubav prema Srbiji. Neka brine o svojim problemima, ima ko da brine o Srbiji.

Kristina

pre 5 godina

Srbija ostaje Srbija i casno i ponosno cuva svoje ime .

Grcka

pre 5 godina

Jel zna ovaj Zaev ko je bio Krepimir Ostivojevic 815-840 ? Pa i tada je bila Srbija pa da je menjamo. Pa neka promeni naziv Makedonija u Stara Srbija. Tako je i bila.

tale

pre 5 godina

e stvarno svašta....toliko nepoznavanje međunarodnog prava i prilika na terenu, a o istoriji da i ne govorimo

rade

pre 5 godina

Šiptarski potrčko zaev je hteo da ispadne duhovit,ali je ispao nad sve glup!

Pajko

pre 5 godina

Kosovo je deo Srbije, tacnije srce Srbije! To bi Zaev trebalo da zna, posto je ziveo u SFRJ, a sada zivi u Former-SFRJ. I nije isti slucaj kakav ima Srbija i kakav imaju Makedonija i Grcka, pardon bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija i Republika Grcka.

Mitar Odović

pre 5 godina

Šta li ovaj Zaev ima u svojoj glavi. Izgleda da mozga nema.

liska

pre 5 godina

Veliki je spisak krvnika i kriminalaca na Kosovu. Steta sto ih mocne drzave podrzavaju. To nece biti dobro ni za koga.

OGI

pre 5 godina

Srbija je veoma zahvalna Grckoj na ogromnoj podrsci. Danas su obavljeni vazni regionalni razgovori sa Grckom o svim pitanjima. Grci znaju sa kakvim se problemima suocavamo na Kim i u potpunosti nas razumeju

Bane

pre 5 godina

Mi za razliku od Zaeva nismo prodane duše, prodali su grb, pozivaju se na tuđu istoriju, Šiptari su im zavladali u svim sferama.. Užas..

Bora

pre 5 godina

Veoma neozbiljno od strane zvanicnika jedne zemlje!

Juznoprugas

pre 5 godina

Srbija-Grcka i Bugarska treba da podele BJRM.To nikada nije bila drzava niti ce biti!Dosta su ziveli na racun Jugo-komunista.Sve se vraca sve se placa .Svi znaju da je to prolazna drzva na Balkanu.

Davor

pre 5 godina

Zaev bi definitivno trebalo da poseti psihijatra da mu pojača terapiju.

Dec

pre 5 godina

"Uprkos tome, zapadne sile "pozdravljaju hrabru odluku" da se granice Srbije promene i prizna kosovska nezavisnost. Sledi kupovina poslaničkih glasova u Parlamentu. Kada se, uz pomoć ucena, potkupljivanja i represije uguši otpor političkih protivnika i građana, sporazum sa Prištinom se usvaja i Ustav biva promenjen." Pa ovo se upravo i dešava i uopšte nije hipotetički, već realno.

Rade

pre 5 godina

***** ZAEV PREDLOŽIO VUČIĆU DA SRBIJA PROMENI IME ***** Ne opevana budala, i kreten ! ! ! ! ! !

mila

pre 5 godina

Vucic o njima nikad nece reci losu vesti,a njima se dozvoljava da pricaju svastai ponizavaju Srbiju.

Bojan

pre 5 godina

Makedonci su vestacka nacija stvorena u titoisticko vreme. Tako da ona ne moze da se poredi sa Srbijom i njenom istorijom.

kalina

pre 5 godina

Najveca glupost koju je ovaj Zaev mogao da lupi.

Saradžogla

pre 5 godina

Србија да промени име? ... И сада ће се неко шокирати ако кажем да је питање времена када ће се Србија називати Република Српска! За паметне довољно а за многе - НЕ ДАЈ БОЖЕ!

Dzoni

pre 5 godina

Zbog Arnautskog nomadskog plemena Srbija da menja ime ?! Ni sada, ni ubuduce, ni za vek vekova !

Marinko

pre 5 godina

Svasta coveku padne na pamet,ali ovakva glupost.Strasno je sta ce sve da smisle samo da napakoste Srbiji.

deni mk

pre 5 godina

Zaev je i lud i najeo se bunike.Mi u Makedoniji ne mozemo verovati da je Srbija spala na to da kontaktira sa izdajnikom i kriminalcem iz Strumice , preprodavcem na kvantaskoj pijaci u Strumici.Makedonski narod i patriote su 27.04.2017 pokazali zaevu u Sobranju kako mlate izdajnike i zlocince - imate na youtube snimke - kako zaev izdajnik dobija batine od Makedonskog naroda.I sad Srbija nesto dogovara sa banditom zaevim.Jos jednom mi smo REPUBLIKA MAKEDONIJA - TO JE ODLUKA NARODA NA REFERENDUMU 30.09.2018.Ne zovite nas pogradnim imenom . nasa drzava je REPUBLIKA MAKEDONIJA. To je odlucio narod - a ne kvisling i izdajica zaev - strumicki seljak.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija