• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

22.12.2018

09:12

ŠTA, BRE, HOĆE OVAJ ČOVEK?! Milo Đukanović ponovo ispljuvao Srbe, Srbiju i SPC!

Politika

ŠTA, BRE, HOĆE OVAJ ČOVEK?! Milo Đukanović ponovo ispljuvao Srbe, Srbiju i SPC!

Podeli vest

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore ocenio je u emisiji "Živa istina" na Javnom servisu, da u poslednjih godinu dana dolazi do zapštravanje odnosa Srbije sa komšijama - Zagrebom, Prištinom, pa i Podgoricom.

 

- Određeni krugovi u Srbiji, nosioci vlasti, medijski i SPC su se veoma trudili da zaoštre svoj odnos prema Crnoj Gori - kazao je Đukanović. - Jedan deo javnosti u Srbiji osporava pravo Crnoj Gori da donosi odluke u sopstvenom interesu. Mi ne donosimo antisrpske, već odluke u crnogorskom interesu. Ne razumem čemu kvarenje odnosa Srbije sa susedima. To ozbiljno dovodi u pitanje ono što smo smatrali početkom dobrosusedskih odnosa u regionu. 

Sve to, ipak, kaže Đukanović, ne bih kvalifikovao kao suštinski zaokret državne politike Srbije, dodajući da ne veruje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić daje nalog svim silnim kolumnistima da pišu bedastoće o Crnoj Gori. S druge strane smatra da Vučić „možda preterano respektuje ono što su interesi Rusije i u Srbiji i regionu Balkana".

MILO FALSIFIKUJE CRNOGORSKU ISTORIJU! Udario i na SVETOG SAVU, glavna mu je "krivica" ŠTO JE BIO SRBIN!

- Čini mi se da se predviđa jedna okolnost a to je da smo koliko do juče živeli u uslovima mnogo harmoničnijih odnosa između Rusje i Evrpe i Rusije i NATO, a danas se svakodnevno preti i sa jedne i sa druge strane .

SPC JE DESTRUKTIVNA (?!)

Đukanović se osvrnuo i o odnosu sa mitropolitom crnogorsko-primorskom Amfilohiju.
- Nisam zaboravio da je Amfilohije u vreme referemduma o nezavisnosti 2006.odigrao konstruktivnu ulogu i doprineo da se jedno važno pitanje reši na miran način.Ipak uloga Srpske pravoslavne crkve prema Crnoj Gori je izrazito destruktivna, čak i nezavisno od državne politike Srbije - kazao je Đukanović.

Predsednik Crne Gore je saopštio da ga ne iznanđuje ponašanje lidera prosrpske opozicije u Crnoj Gori ,koji „umesto da učestvuju u kreiranju državne politike, izigravaju ugroženu manjinu u Crnoj Gori i stalno se žale Beogradu".

- Verujem da je posredi nasedanje na te žalopojke i ulogu lažnih žrtava i da se ulazi u pokroviteljsku ulogu i finansiranje aktivnosti koje su otvoreno usmerene na destrukciju države Crne Gore - kazao je Đukanović, dodajući da Crna Gora danas ima neuporedivo veći imunitet i sposobnost da sebe zaštiti nego što je to imala u prošlosti.

O poslednjoj poseti Briselu, Đukanović je kazao da EU pokušava da održi pažnju prema Zapadnom Balkanu, što je dobro za Crnu Goru.

OŠTRO AMFILOHIJEVO PISMO CRNOGORSKOM POSLANICIMA: Odakle vam pravo da PONIŠTAVATE ODLUKE CRKVE OD PRE 100 GODINA!

Foto: Public

- Međutim, nije dobar pristup pojedinih zemalja unije da Zapadni Balkan uđe u EU u paketu. Ako se opredelimo za takav pristup, onda favorizujemo poslednjeg. Čini mi se da taj pristup ipak nije odneo prevagu u politici EU. Crna Gora je otvorila 32 poglavlja, a Srbija 16 i ako EU bude dosledna u tom novom pristupu, to znači da mi četiri godine trebalo da čekamo Srbiju.Ne mislim da je to racionalno - poručio je Đukanović.

MILOGORSKO ISPIRANJE MOZGA: Đukanović o "aneksiji" od Srbije "zbog koje je Crna Gora i ušla u rat"

Predsednik CG je saopštio da nije pristalica mera zabrane ulaska određenim pojedincima u Crnoj Gori.

- Mi se za afirmaciju našeg identiteta borimo svakodnevnim vrednim delanjem naših institucija. Takvi pojedinci govore mnogo više o sebi nego o Crnoj Gori


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 5 godina

šta reči o njemu što se nezna još davno kad je bila frka oko šverca cigara on je javno na tvu rekao da je to radio za crnogorsko dobra ali pola državi pola meni i kad su počeli sa zapda da vode istragu on je pristo daa bude udarna pesnica zapada protiv srba

didi

pre 5 godina

ovaj zombi više ne zna šta govori kao da je ustao iz groba i ne zna ko je ni šta je...

Amater

pre 5 godina

PA MILO NIJE SVESTAN DA KADA C.G. UDJE U EU DOLAZI NJEGOV KRAJ.NECE SE TAJ VISE KUPATI NA PLAZI SVETOG STEFANA NEGO U ZAJEDNICKOM KUPATILU...

Saradžogla

pre 5 godina

Вучићевићу ,синко,кога интересује шта Ђукановић ради?Гледај ти своје новине и не брукај се ,,оним роботом,, када ти шаљемо коментаре. Поред бројних ,глупавих и неписмених коментара нађу се и паметни. Железница дата босанки економисти која је дозволила поделу што је за машиновође катастрофа.Када бих ти показао КРИМИНАЛНУ документацију шта се чини у Здравственом центру за железничаре у Савској улици као и ЗЦ ,,Др Карајовић,, ти,синко,Вучићевићу не би веровао. ФАЛСИФИКОВАНИ ПОТПИСИ ЛЕКАРА? Лекарска мишљења поништавају бахате социјалне раднице!Питају фирму да ли да пусте машиновођу на локомотиву а лекар је написао да је здрав.

Laki

pre 5 godina

milo pokušava da uvije u oblande i tako sakrije sta radi. uvek mu je srbija bila kriva za sve što se dogadja u crnoj gori. na najpodmukliji način se priključio orkestriranom napadu na srbiju od strane ustasa, i ostalim sapratama iz bih takozvane makedonije i šiptare iz takozvane države kosovo. koristi trenutni odnos velikih sila i bez ijednog argumenta napada srbiju da izaziva nestabilnost u regionu. milo, nemozes da izbrises istorijske cinjenice. sudice ti tvoj narod kojim godinama manipuliše za tvoj mafijaški interes.

Vlah alija

pre 5 godina

bravo milo svaka ti je na mestu srbi i posle 30 godina uvek na istom mestu zadojeni nacionalizmom mržnjom i paranojom da su samo oni u pravu a svi drugi ne

Milisav pn

pre 5 godina

On hoće da posvađa dva oka u glavi i to po nalogu šiptarskoameričko vatikanske mafije,satanistička posla

Beograd

pre 5 godina

Zasto beogradski Crnogorci cute,jer cutanjem podrzavaju rezim Mila Djukanovica.Koliko vidimo da niko osim Matije Beckovica ne podize glas? Zasto Informer ne napravi anketu?

mimi

pre 5 godina

djukanovic znaci dali ima vece lopuze na svetu od njega

Drinka

pre 5 godina

Predsednik Crne Gore stalno pljuje po Srbiji i Srbima, volela bi da nas ostavi na miru. Ali niko od nad Srba ne spominje koliko smo mi Srbi posle zemljotresa davali novaca za Crnu Goru, svakom zaposlenom su 12 godina od svake plate odbijali 2.5% za Crnu Goru. Pitam zasto to nasa zemlja ne trazi da nam vrate svakom od nas, postoji ta evidencija.

Vojislav

pre 5 godina

Gde ti je Ministar Rocen koji mi je nekada kao tvoj Savetnik nosio sluzbenu tasnu?

Max

pre 5 godina

Nikoo od Srba ne treba letovati u Crnoj Gori,dokle ce srpske televieije da promovicu crnogorski turizam dok ovaj srbmrzac svakodnevno po Srbiji pljuje i ponizava?

kalimero

pre 5 godina

PROSTO SE TO I OCEKUJE OD NATO PREDSEDNIKA CRNE GORE. ON IMA DOSTA PROBLEMA NA GLAVI. IMA PODIGNUTE I JOS NE ZATVORENE OPTUZBE ZA POSLOVE KOJE JE RADIO SA ITALIJANSKOMMAFIOM. A I NE CITA ONO STO BI ON HTEO DA KAZE, VEC ONO STO MU SPONZORI I NATO KAZE. ON NE SME DA IZGUBI POLITICKU POZICIJU, JER MU POSLE TOGA SLEDI DUGOGODISNJI ODMOR U ITALIJANSKOM ZATVORU

DEDA RAKA

pre 5 godina

Milo - sram te bilo. Posle ovakve besede bar povuci vodu!

rolex

pre 5 godina

pa sve je rekao.svi oni su najbolje ziveli u toj drzavi sto su im Srbi dali.I sada,kao i uvek u istoriji su na opgresnoj strani.Jos samo da na spisak stavi federalno Sarajevo,i spisak je kompletan.To su sve incident drzave,kao sto je neko vec objasnio.Isto kao i Ukrajina,u odnosu na Rusiju.Amerikanci ih drze na lancu,i kad im zatrebaju,aktiviraju ih.bruka velika.MIlo

Nesa

pre 5 godina

Ovaj duvan i narko diler, svakog dana prevazilazi sebe i na to mu se mora odati cast. Sigurno je jedno. Ostace zapisan u istoriji. Na ovaj ili onaj nacin ali zar nije i Zeko maniti upamcen. Jedan ili dva manita, sta je to za tliku istoriju. I posle se cudimo zasto unuci i praunuci menjaju i zapise sa spomenika predaka. Pa treba se takmiciti i u ludilu biti primecen sa ovakvim takmicarem. Pazi konstatacije. Zasto se Srbija ljuti sto joj nabijamo noz u ledja jer je to u nasem interesu. Pa mamlazu. Noz u ledjima iz ovog ili onog razloga je poziv na rat a ne ljutnju.

Kurton

pre 5 godina

........da mu se ispita bogastvo i racuni po svetskim bankama........pametnom dosta.

sinisa

pre 5 godina

Najbolje sto se Srbiji desilo u zadnji 100 godina posle ubistava Obrenovica je otcepljenje Crne Gore ,djuture sa crnogorcima.Daleko im lepa kuca

dragan

pre 5 godina

Nas AV se grli i ljubazno razgovara sa doticnim praznoglavcem Zasto Srbija ne preduzme ostrije mere na ove provokativne radnje i izjave Mozda to sprecava cg koji zive u Srbiji ??? Takvi se znaju i tu gamad odmah lepu ... njihovu cg

Nebojsa

pre 5 godina

Mi Srbi imamo ono IĆ a vi koji smatrate da niste ti isti Srbi izbacite to iz svog prezimena !

SS

pre 5 godina

Ma on je Miljajem Đošukovanovići zar ne znate.Potomak nekog envera hodže.

UFOLOG

pre 5 godina

Do kada će mo mi Srbi trpeti ove Milogorske provokacije? Trebalo bi pooštriti mere prema njima. Dođu ovde pa se bahate prvo po putevima voze koliko hoće niko im ništa ne sme. Kupiše pola Zlatibora.... a nisu naši državljani. Njihovi studenti ovde imaju povlastice na našim fakultetima uzimaju mesta našoj deci. Mnogo ih ima i na funkcijama ovde u Srbiji a da nemaju naše državljanstvo. Ponašamo se kao uplašeno dete prema njima pa trpimo.... a Milogorci sve bahatiji.

zoki

pre 5 godina

Ma - ne prica o tome - kada ce da pozove sve njegove crnogorce da se vrate u njihovu lepu crnu goru i da uzivju do kraja zivota - da ih nevidim u zivotu i da tamo budu sretni. eto

crni

pre 5 godina

Koga briga za poglavlja i prijem u EU?Mafijaska drzava je verovatno tvoja dok je tako zdusno hvalis.Putevi , infrastruktura, med i melko.Idi tamo i uzivaj.Sve bi vas proterao, vas koji podrzavate Mila i njegovu politiku , a jedete srpski hleb.Oslobodite NBS, drzavnu upravu, Kontrolu leta i slicne institucije i idite u milogorsku drzavu.Bog ce vas kazniti zbog uvreda SPC i svega srpskog.Ja se ne bi sa njim poljubio u zivotu.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija