• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

22.12.2018

13:23

SINE MOJ, ŠTA SAM KOME SKRIVIO DA MI TI STRADAŠ! Jauci očajnog oca prolamali se bolnicom u Nišu POSLE SRAVIČNE NESREĆE!

Politika

SINE MOJ, ŠTA SAM KOME SKRIVIO DA MI TI STRADAŠ! Jauci očajnog oca prolamali se bolnicom u Nišu POSLE SRAVIČNE NESREĆE!

Podeli vest

Kad su čuli da im je sin Aleksa Dimitrijević (15) mrtav, majka se onesvestila, a otac se uhvatio za glavu i kriknuo od bola. Rođaci ostalih poginulih i povređenih putnika u agoniji su se raspitivali kod lekara za najmilije

Šta sam ja kome skrivio, celog života sam svima pomogao... Šta sam ja kriv da ostanem bez deteta od 15 godina, i to tuđom krivicom, jaukao je otac malog Alekse Dimitrijevića (15) kad je u Kliničkom centru u Nišu saznao da mu je sin poginuo u jezivoj nesreći na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša.

Aleksu tražili drugovi i razredna

Biljana Milićević, razredni starešina malog Alekse Dimitrijevića, poslala je njegove školske drugove kući, a ona je došla u Klinički centar da potraži svog đaka.
- Znala sam da moja deca dolaze u školu tim autobusom, pa sam najpre zvala Hitnu pomoć da pitam ko je stradao. Rekli su mi da su poginule dve starije osobe, ali i jedan dečak. Pretrnula sam. Zvala sam Aleksinog oca, on je samo govorio da ne zna ništa, da mu deteta nema... - rekla je očajna profesorka.
Pokojni mališan pohađao je prvi razred građevinske škole "Neimar" u Prokuplju.

U niški Klinički centar u petak su od ranog jutra pristizali zabrinuti rođaci putnika autobusa kog je udario voz i prepolovio ga. Bili su u strahu da će im biti saopšteno najgore, pa su išli od jednog do drugog lekara, grcajući imena najmilijih.

Među njima su bili i roditelji 15-godišnjeg Alekse Dimitrijevića. Kada su im saopštene najcrnje vesti, majka se onesvestila, pa je na nosilima odvezena na dalje zbrinjavanje, dok se krik njegovog oca zaorio zgradom Kliničkog centra.

- Šta sam ja kome skrivio da ostanem bez deteta...

Za to vreme na šalteru Urgentnog centra jedan čovek se raspitivao za svoju suprugu, dok ga je sin čekao pored. Suze koje su u trenutku oblile obraze tog čoveka govorile su sve. Na pitanje novinara da li mu je neko nastradao, odgovorio je:

- Jeste, moja žena...

(FOTO) PUTNICI IZ AUTOBUSA SU VRIŠTALI "KOČI, IDE VOZ!" Novi detalji strašne TRAGEDIJE KOD NIŠA!

Tek tada je za majčinu smrt saznao i njegov sin, tinejdžer.

Potresno

Jeste, sine, majka ti je mrtva, nisam imao snage da ti kažem
Muž nastradale

- Zar je mama mrtva? - upitao je dečak.

- Jeste, sine, nisam imao snage da ti kažem - rekao je ovaj čovek i zagrlio ga.

Novinare je zamolio da ga više ništa ne pitaju, samo je u prolazu rekao:

- Evo, ovo mi je ostavila - kazao je, a onda još čvršće zagrlio sina.

Radovan Jovanović došao je da se raspita za 25-godišnjeg sina Branislava.

Foto: Informer DN

- Krenuo je tim autobusom na posao, a jedan rođak mi je javio da je došlo do nesreće. Sin mi je dobro sada, ima povrede ruke i kuka... Pitao sam ga šta se desilo, u šoku je, ništa nije znao da mi kaže... - ispričao je Radovan.

(VIDEO) SRBIJA U ŠOKU POSLE STRAVIČNE NESREĆE KOD NIŠA! Otkriven identitet pet žrtava kobnog sudara voza i autobusa, najmlađa je imala samo 15 godina!

Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra, poznatiji pod nadimkom "ratni hirurg" jer je devedesetih godina boravio na frontu lečeći ranjenike, kazao je da ga je nesreća podsetila na te dane.

- Ovo što se od jutros dešavalo izgledalo je kao da je rat. U roku od 15 minuta stiglo nam je 30 ljudi, od kojih je deset, dvanaest bilo životno ugroženo. Sve smo digli na noge, ekipe koje su bile u trećoj smeni nisu otišle kući, pridružile su se kolegama iz dnevne. U roku od deset minuta petoro je ušlo u operacionu salu, ali, nažalost, dvoje je preminulo - opisao je Lazić.

Danas je u Nišu dan žalosti. 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tomas9d

pre 5 godina

Na ovom nestu se ne sme napraviti ovakva greška, pesma se ori a krici prolamaju.

Bab

pre 5 godina

Zivim dugi niz godina na Zapadu,i po tpm pitanju svaka im cast,vrsta ovakvih nesreca su svedene na minimum,a evo i zasto,svaki autobus ne samo djacki mora da se zaustavi ispred pruznog prelaza jer je to zakon.Azasto mi to ne uvedemo ovo je stvarno bolno dokle vise aman,moje iskreno saucesce porodicama nastradalih.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija