• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Politika

22.12.2018

21:16

LAZANSKI UPUTIO PORUKU TRAMPU: Donalde, piši pismo PONOVO! NAJBITNIJA REČ FALI!

Politika

LAZANSKI UPUTIO PORUKU TRAMPU: Donalde, piši pismo PONOVO! NAJBITNIJA REČ FALI!

Podeli vest

Pisac, novinar i vojno - politički komentator Miroslav Lazanski ocenio je da pisma američkog predsednika Donalda Trampa upućena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i lažnom predsedniku samoproglašenog "Kosova" Hašimu Tačiju, ne sadrže ništa posebno i da bi ih trebalo pisati ponovo, jer ne spominju reč "kompromis"

Lazanski je naglasio da predsednik SAD u svom pismu pledira na pomirenju, napretku u budućnosti Srba i Albanaca i slično, ali nije jasno oko čega bi trebalo da postignu dogovor.

- Ako pretpostavimo da bi to značilo da sever Kosova pripadne Srbiji, da srpske enklave južno od Ibra budu deo zajednice srpskih opština, a da svi srpski kulturno – verski objekti budu pod međunarodnom zaštitom, ako je to ono što se smatra "razgraničenjem", da li albanska strana to uopšte prihvata? - upitao je Lazanski.

Što se tiče srpske strane, kako je naveo, tu je i obećanje da će bilo koja opcija za Kosovo i Metohiju pre konačne odluke ići na narodni referendum.

- A srpski narod na referendumu po običaju može da zezne celu stvar. Pa još i stav naših popa, pa ako uz opciju "razgraničenje" ide i razmena teritorije. Mi vama ono što je Vranjska kotlina, vi nama sever Kosova po formuli "razmena plus razgraničenje", ko će se sve tu snaći? - upitao je Lazanski.

On kaže da Priština ne želi "razmenu", nego samo prisajedinjenje Preševske doline plus Albanija, što je jednako Velika Albanija.

Lazanski je konstatovao da nije siguran da li je Tramp upoznat sa svim ovim finesama pošto je Srbi i Albanci za SAD očigledno nisu jednaki partneri pošto SAD priznaju teritorijalni integritet "Kosova", što znači da automatski ne priznaju teritorijalni integritet Srbije.

- Pri tome "kompromis" oko Kosova ne sme da bude samo zajednica srpskih opština. Koliko znam, Vašington ne nudi više od toga - rekao je Lazanski.

On je ukazao da Srbi i dalje pričaju o međunarodnom pravu, Rezoluciji UN 1244 i diplomatiji, iako međunarodno pravo više ne postoji, a ova rezolucija je ismejana i pregažena i postoji samo u srpskoj percepciji Kosova.

- Koliko god nam zvučalo neprijatno, dosadašnja strategija UN na Kosovu je propala, multietničko društvo na Kosovu je iluzija. Zapad je snažno ignorisao razornu snagu pitanja statusa južne srpske pokrajine, a Srbiju i dalje ponižavaju bez obzira na demokratske promene. Zapad i SAD traže od Srbije da klekne i izvrši eutanaziju - rekao je Lazanski.

On je naglasio da nikada neće moći potpuno da razume i čime je to sve bilo izazvano toliko neprijateljstvo Zapada prema Srbiji i Srbima početkom devedesetih godina.

- Znam sigurno samo jedno – Srbiji nema ulaska u EU bez izričitog priznanja Kosova. Sve ostalo su naše iluzije - zaključio je Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Pismo je samo unelo dodatnu konfuziju. Za sve treba vremena. Takse su za sada najveći realan problem na terenu, kao i vojska tzv. Kosova.

Brat

pre 5 godina

''izazvano toliko neprijateljstvo Zapada prema Srbiji i Srbima početkom devedesetih godina.'' Da odgovorim gospodinu Lazanskom.Jednostavno katolički rat protiv pravoslavlja,tako je već vekovima.

milan lala

pre 5 godina

Lazo brate pa sto tako konkretno i u centar . Realno gledano ako Srbija nema pravo i ne moze da pitanje KiM sad resi vojno uz pomoc Rusije na ist nacin kao sto je Hrvatska uz pomoc SAD resila pitanje Srpske Kraine i Srba u Hrvatskoj onda je minimum nasih opravdanih zahteva da sever KiM pripadne Srbiji , da nase opstine juzno od Ibra dobiju ZSO , da nase kulturna i religiozna bastina bude pod medjunarodnom zastitom. Ako se to ne moze dobiti onda netreba niocemu pregovarati , proglasti okupaciju KiM i zadrzati pravo da se KiM oslobodi od okupoatora kad Srbija za to proceni povoljan momenat.

Vns

pre 5 godina

Hahahaha Mister Lazanski napisao pismo Trampu... Pa to je isto kao kada deca pišu Deda Mrazu...kada porastu shvate da su bili konji i da su verovali u Dedu. Lazanski nikad neće odrasti,a ostaće k.nj za sva vremena...

mile

pre 5 godina

„Ко изда Косово, мора да рачуна на Крваву литију!“

ana

pre 5 godina

Ko je Srbin i srpskoga roda, i od srpske krvi i kolena, a ne došo na boj na Kosovo, ne imao od srca poroda, ni muškoga ni devojačkoga! Od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bela! Rđom kapo dok mu je kolena!"

Ljubo

pre 5 godina

Pa Tramp ne zna ni gde je drzavica iz koje mu potice supruga ,a da ga brine pismo za neke na Balkanu !...

krajisnik

pre 5 godina

Makedonijski scenarij , pritisak i podmetanje ,istovremeno protesti i pravljenje haosa nazovi neke opozicije. Mnogo lici na matricu MI6, izgleda da ce BREGZIT biti bolan , namecu se novi problemi pred EU i RF kako bi se izbegli aktuelni problemi.

SS

pre 5 godina

Aman,pravoslavlje je u pitanju,katolicizam je na delu sad već sa velikim delom islama koji se učaurio u srcu evrope i preti da preuzme inicijativu,zato bežanija ka rusiji.

Domagoj Ristic Kraljevo

pre 5 godina

Od ovog pisma drma se Bela kucamjavljaju mi rodjaci iz Cikaga.To je glavna vest svih velikih televizijskih kuca i novina s najvecim uticajem.Kazu i da je Tramp ozbiljno shvatio pismo

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija