• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2018

15:37

LJAJIĆ: Povlačim se da bih jednog dana mogao da se vratim!

Politika

LJAJIĆ: Povlačim se da bih jednog dana mogao da se vratim!

Podeli vest

Najavom da neću biti ministar obradovao sam i prijatelje, jer mi misle dobro i znaju koliko sam sebe uložio u ovaj posao, ali i neprijatelje, koji neće morati da me svakodnevno gledaju, kazao je potpredsednik Vlade Srbije i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić

 

On je dodao da je "na kraju krajeva, glavna zamerka na njegov račun svih ovih godina upravo to što je bio skoro u svim vladama posle 2000. godine".

- I zato najmanje što mogu da uradim jeste da se povučem da bih jednog dana mogao da se vratim, što je jedan normalan i prirodan proces u politici - naveo je Ljajić za Kurir.

On je naveo da nije nameravao da ikoga šokira kad je, gazeći 19. godinu ministarskog mandata, najavio da neće biti ministar nakon narednih izbora.

- Ovo je vin-vin situacija i za moje prijatelje i za neprijatelje. Prijatelji su se obradovali zato što mi misle dobro i znaju koliko sam sebe uložio u ovaj posao. Za 10 godina ni dana godišnjeg odmora nisam imao. A neprijatelji su se obradovali jer neće morati da me svakodnevno gledaju - poručio je Ljajić.

Na konstataciju novinarke da je "mnoge šokirao ovom najavom" i pitanje "da li je šokirao i lidera SNS Aleksandra Vučića", Ljajić je kazao da mu "nije namera bila da bilo koga šokira, jer je to i ranije najavljivao" i da je "sa Vučićem o tome razgovarao posle izbora 2016, a sada na tu temu nisu pričali zato što je to najava nečega što će da uradi posle izbora ili eventualne rekonstrukcije".

- Da sam hteo da podnesem ostavku, onda bih svakako prvo sa njim i s premijerkom razgovarao, jer tako red nalaže. Možda su šokirani samo oni koji su očekivali da na mojim leđima dobijaju neke pozicije, a da zauzvrat za stranku ne rade ništa. Ne kaže se džabe ''Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka ostavi svoj trag''. Tako da je i moja najava neučestvovanja u Vladi bila korisna i sa stanovništva utvrđivanja lojalnosti i pripadnosti stranci - rekao je Ljajić.

Upitan "da li je Vučić pokušao da ga nagovori da se predomisli, kao što je uspeo 2012, kada je i ulazio u Vladu sa SNS", Ljajić je naveo da "sa Vučićem nije uopšte o tome razgovarao i zaista ne misli da je to neka važna politička tema, na koju ja ne želi više da se osvrće".

- Sa Vučićem uglavnom razgovaram o tome kako da privučemo što više investicija, kako da se dođe do normalizacije odnosa u regionu ili do maksimalizacije naših turističkih potencijala - naveo je Ljajić.

Na pitanja "da li su ga na povlačenje gurnuli Šešelj i Zukorlić" i "kakva je njihova politička sudbina", Ljajić je odgovorio da je "daleko od toga da su ga Šešelj i Zukorlić gurnuli u sve ovo, niti bi ikada popustio pod njihovim pritiscima".

- Istini za volju, svojom bestijalnom kampanjom olakšali su donošenje odluke koju bih inače i bez toga doneo. Moje neučestvovanje u izvršnoj vlasti ne znači beg od politike, jer bi bio suviše veliki luksuz da 30 godina bavljenja politikom i borbe za jednu normalnu i pristojnu Srbiju bacim pod noge. Boriću se koliko mogu protiv politika koje personalizuju Šešelj i Zukorlić, mada su te politike odavno poražene i od srpskog i od bošnjačkog naroda - poručio je Ljajić.

Upitan "šta će poželeti sebi u novoj godini, a šta građanima Srbije", on je rekao da će "sebi poželeti da mi se ne ponovi 2018".

- A građanima ono što je najvažnije, da imaju puno zdravlja i mnogo manje sekiracije - naveo je Ljajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
surovi

pre 5 godina

Pa ..... podržao si Ugljanina, i to otvoreno i ozbiljno !!! Nemožeš da budeš u vladi Srbije a da u isto vreme podržavaš Srbomrsca, i otvorenog neprijatelja Srbije !!! Srećan ti put i NEVRAĆAJ se NIKAD VIŠE !!!

Milan

pre 5 godina

Steta, a bio je jedan od najboljih ministara. Neka mu naslednik bude bar upola toliko dobar.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija