• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

24.12.2018

11:47 >> 11:52

ĐUKANOVIĆ NAJAVIO UKRAJINSKI UDAR NA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU U CRNOJ GORI! Srbija ovo ne sme dozvoliti?!

Politika

ĐUKANOVIĆ NAJAVIO UKRAJINSKI UDAR NA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU U CRNOJ GORI! Srbija ovo ne sme dozvoliti?!

Podeli vest

Gostujući na državnoj televeiziji (RTCG), kod svog, sa razlogom, omiljenog novinara koji, veličajući lik i delo šefa režima nikad ne propusti priliku da dobro uvredi i Srbe u Crnoj Gori, Milo Đukanović se, podstaknut i neometan od svog domaćina, prikazao u "svoj svojoj veličini"

I šta drugo očekivati od pomenutog dvojca, osim bestidne pljuvačine po svemu što je srpsko, i veličanja dostignuća bezakone, urušene i osiromašene Crne Gore. 

Najavljujući obračun države sa SPC, poput većine njegovih saradnika i pristalica znatno zainteresovaniji za imovinu crkve nego za crkveni život, predsednik Đukanović je - ocenio je portal IN4S - po ko zna koji put ocenio da se Srpska pravoslavna crkva brutalno meša u politički život Crne Gore.

I naveo ove Đukanovićeve reči: "Prisustvujemo uvredljivim stavovima i izajavama, koji su uvredljivi po Crnu Goru, crnogorski narod i autokefalnu Crnogorsku pravoslavnu crkvu. To vidim kao sastavni dio uloge koju SPC igra prema Crnoj Gori, a ta uloga je izrazito destruktivna".

Posle crkve, na red je došla - naglašava IN4S - i država Srbija, i srpski intelektualci, kao omiljene teme pomenutog "veselog" tandema".

(VIDEO) ŠIPTARSKA VOJSKA JE NULA: Generala Paskaša ne brine armija lažne države, BEOGRADU PORUČUJE DA BUDE JOŠ AGRESIVNIJI!

- Određeni krugovi u Srbiji, nosioci vlasti, medijski i SPC su se veoma trudili da zaoštre svoj odnos prema Crnoj Gori - rekao je Đukanović, zaboravljajući pri tom sramnu ulogu Crne Gore, koja je u poslednje vreme više puta zabola nož u leđa toj istoj "problematičnoj" Srbiji, podržavajući Kosovo* u naporima da uđe u Unesko i Interpol.  

Očigledno, borba šefa režima i njegovih poltrona za Srbima, SPC i zakonima vlastite države se zahuktava. Ne bi trebalo sumnjati da ćemo, samo ako to bude u njihovoj moći, prisustvovati novim besramnim epizodama Đukanovićeve samovolje i neutoljive žeđi za bogaćenjem. A sledeća žrtva njegovih mračnih planova, po svemu sudeći je - SPC u Crnoj Gori.

PACOLI: ŽENE IZ SRBIJE SU GRLILE CRNCE! Zbog ove tvrdnje i Albanici traže "njegovu glavu" I NJIMA SE OGADIO!

Đukanović je najavio - objavila je ruska novinska agencija RIA Novosti - da će "rukovodstvo Crne Gore" raditi na "nezavisnosti crnogorske crkve od Srpske pravoslavne crkve".

Foto: Beta/fotomontaža

Ukazala je da je Đukanović naglasio: "Naravno, država mora pomagati Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Više puta sam govorio da je za mene nesporna činjenica istorijska autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve. Okolnosti pod kojima je bila ukinuta poništili smo referendumom od 21. maja 2006".

Isti špil je - prema ruskoj agenciji - dodatno otvorio ovako:

Smatram da je neophodno da u interesu budućnosti Crne Gore i njene stabilnosti - kojoj crkva može značajno doprinositi - nastavimo rad na sistematičnom, fundamentalnom i demokratski utemeljenom obnavljanju autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve. Mislim da država nosi odgovornost za to i da je dužna, u svakom slučaju, da pomogne u ostvarivanju tog cilja".

Ovo je otvorena najava udara na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Budimljansko-nikšićku i Hercegovačko-zahumsku eparhiju SPC.

(VIDEO) ZA POROŠENKOVU REZIDENCIJU BIĆE DOVOLJNE DVE RAKETE KALIBAR: Poruka iz Moskve zaledila Ukrajince!

Lako je pretpostaviti da će Đukanović i njegov režim - ako već nisu - zatražiti od carigradskog patrijarha Vartolomeja da pseudocrkvi raspopa Miraša Dedejića da autokefalnost. Po ukrajinskom scenariju.

A Amerikanci će ovom naumu dati svaku moguću podršku.

Ako već nisu...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crna Gora

pre 5 godina

Miraš Dedaić neće biti poglavar crnogorske pravoslavne crkve. Izabraće se novi, a najozbiljniji kandidat je sadašnji dekan cetinjske bogoslovije Perović koji važi za umjerenog i kulturnog čovjeka. Iako Perović pripada SPC nikada nije sporio da je CPC bila autokefalna do ukidanja od strane kralja Aleksandra. A crnogorsko istorijsko i kulturno nasleđe kao što je Cetinjski manastir (crnogorski Panteon) ne može biti u vlasništvu firme iz Beograda. To je svakome dobronamjernom jasno.

Poznavalac

pre 5 godina

Cetinjski manastir izgradjen je u 15. veku da bude sedište Zetske eparhije Srpske pravoslavne crkve. Inače Zetsku eparhiju je osnovao Sava Nemanjić lično, nekoliko vekova pre toga, tada kao arhijepiskopiju. Spc nije privatna firma nego crkva koja na tim prostorima postoji i pre nego sto se ime Crne Gore prvi put u istoriji i spomenulo. Da si dobronameran ne bi tako vredjao, a potrudio bi se i da malo proučiš istoriju. Nemanjicko nasledje ne može nikako biti crnogorsko.

Srbija

pre 5 godina

Dzaba pisete,kad Vucic cuti.Stce se utisak kao da u Srbiji ni jedan politicar ne sme da se suprostavi "silovanju"Srbije od rezima iz Podgorice?Zasto ne napravite anketu medju crnogorcima sto zive i rukovode u Srbiji,da vidimo sta oni misle?

hag

pre 5 godina

tzv.SPC je teroristička organizacija koja nema aposlutno nikakve veze s vjerom a to je dokazala u izgubljenim srbijanskim ratovima 90ih,kada je blagosiljala pravoslavne teroriste dok su išli u terorističke pohode!

Marcco

pre 5 godina

A moglo je sa CG da se završi 1999. kada se slizao i sa NATO i sa šiptarima.

vev

pre 5 godina

Prvo da vrate ruku SV. JOVANA KRSTITELJA- koja nije data njima vec tom njima omrazenom kralju! Nikada je niko nije trazio, bili smo jedan isti narod i jedna crkva. Kao i ostale relikvije koje su ostale pod Ostrogom da bi se sacuvale o neprijatelja. A on neka napravi svoju otpadnicku crkvu i neka mu je osvesta gospodin iz Istanbula, poznat kako i po cijem nalogu radi, kod nas je zakuvao u crkvi , al otici ce njegovi causi , Srbi su ih prepoznali! Nadam se da ce gazdi CG. velelepnu jahtu koja mu se gradi u privatnom brodogradilistu, (gazda je sigurno njegov prijatelj) osvestati taj Carigraski gospodin.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija