• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2018

13:11

(FOTO) NA TAŠMAJDANU PETI PUT OŠTEĆENI NOVOGODIŠNJI UKRASI - DELO KRIMINALNE GRUPE!

Politika

(FOTO) NA TAŠMAJDANU PETI PUT OŠTEĆENI NOVOGODIŠNJI UKRASI - DELO KRIMINALNE GRUPE!

Podeli vest

U beogradskom parku Tašmajdan danas je u ranim jutarnjim satima primećeno da su već peti put oštećeni novogodišnji ukrasi, saopštilo je danas JKP "Javno osvetljenje"


"Ovaj put su razmere štete tolikog obima da je očigledno da je u pitanju organizovana kriminalna grupa. Ova grupa očigledno sa namerom oštećuje novogodišnje ukrase i ugrožava bezbednost građana", navodi se u saopštenju.

Foto: Informer

 

Podseća se da je u parku Tašmajdan 9. novembra sklonjeno sa jedne staze oko 20 ukrasa, 13. novembra iskrivljen i oštećen ukras, kao i da je 17. decembra oštećeno i isečeno oko 26 ukrasa.

Foto: Informer

 

Ekipa JKP "Javno osvetljenje" je 18. decembra zatekla NN lice kako seče ukrase oko 11 sati, navodi se i dodaje da je noć 22. na 23. decembar totalno uništeno oko 19 ukrasa prilikom čega je pričinjena šteta od oko četiri miliona dinara.

Foto: Informer

U saopštenju se podseća i da su novogodišnji ukrasi oštećeni i na drugim lokacijama u Beogradu.

Foto: Informer

"3D lavirint" na Obilićevom vencu je udaren i oštećen 3. novembra i 9. novembra, 14. novembra je isečena i oštećena "3D kočija" na Slaviji, a 26. novembra isečen i oštećen "3D svetleći autobud" u parku Manjež.

Foto: Informer

U saopštenju se ističe da je o svim ovim slučajevima obavešten MUP i da su podnete krivične prijave protiv NN lica Prvom osnovnom tužilaštvu.

Foto: Informer

 

"Kada se sabere ukupna šteta i devastiranje, kao i radno angažovanje radi otklanjanja opšte opasnosti po bezbednost građana, ukupna šteta prevazilazi 100.000 evra po čemu je jasno da je u pitanju krivično delo - organizovano zločinačko udruživanje", piše u saopštenju.

Foto: Informer

 

Osim ovih ozbiljnijih slučajeva, bilo je i onih sa manjim štetama, navodi se i dodaje da su oštećeni "3D čarobna kućica" i "3D lilihip" u parku Mitićeva rupa, dok je parku Manjež valjan po snegu i šutiran "3D polarni medved".

Foto: Informer

 

Foto: Informer




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 5 godina

Policija da pohapsi i sudija da ih osudi maksimalno. Voleo bih da vidim iz kakvih porodica su ove budale?

Penzioner

pre 5 godina

Policija nek hapsi!!!! Nek idu nesto da rade, da privredjuju... dzabolebarosi!!!!

Branko

pre 5 godina

" PA ONI RADE KOD ZUTIH OLOSA ZA 20 €/H. BOGAMI DOBRA SATNICA TOLIKO SU DOBIJALI BATINASI KAD SU BLOKIRALI PUTEVE ZA ZUTU BAGRU " !!!???

zoran

pre 5 godina

Dovukla se fukara iz kojekakvih vukojebina pa ruši i lomi sve što im padne pod ruke. Normalno, policije ni za lek, oni ne bi da se mešaju barabama u posao.

Nikola

pre 5 godina

Kakav covek treba da budes da ne kazem nesto gore,pa da rusis sopstveni grad.Ukrasi su tu da bi se svi lepse osecali i da bi se svi zajedno ponosili na nasu prestonicu.Sve ovo pisem iz dalekog Osla .Ja sam neko koje je proveo 35 godina u Srbiji u Beogradu.Koga sve veze za taj Isti Beograd koji ovi divljaci ne znaju da postuju i pokusavaju da uniste jer im nista nije sveto.

ja bre

pre 5 godina

Ja sam staromodan pa predlažem da se ti i takvi pronađu,osude i proteraju u neku vukojebinu da čuvaju ovce i krave sa zabranom prilaska,za vreme osude,bilo kom urbanom mestu bliže od 100 km,bez obzira odakle su pa bili i rođeni u GAK"Narodnog fronta"!!!

Sneza

pre 5 godina

E posle ovoga počinjem da navijam za sns . Ljudi koji ovo rade ne misle dobro nasoj deci koja su se jako radovala svakom ukrasu.Ovde nema mesta politici .Vandalizam osudjujem

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17