• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.12.2018

20:15

VULIN: Ni ROSU ni KBS ne mogu na sever KiM bez saglasnosti Srba

Politika

VULIN: Ni ROSU ni KBS ne mogu na sever KiM bez saglasnosti Srba

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin tvrdi da ni kosovske bezbednosne snage ni specijalne policijske snage ROSU ne mogu da dođu na sever Kosova bez saglasnosti Srba

- Tražili smo objašnjenje od Kfora da nam se u najkraćem objasni šta je predstavnik Kfora mislio kad je rekao da snage ROSU mogu bez najave da uđu na sever Kosova i Metohije. Mi se protivimo bilo kojoj ideji da ROSU, bezbednosne snage ili bilo ko može da dođe na sever KiM bez saglasnosti i poziva četiri gradonačelnika - rekao je danas Vulin.

Portparol Kfora Vinčenco Graso izjavio je za današnju "Politiku" da specijalne jedinice ROSU, kao policijska jedinica, nemaju obavezu da od bilo koga traže dozvolu za dolazak na sever KiM za razliku od Kosovskih bezbednosnih snaga, čije kretanje, kako je rekao, mora da odobri komandant Kfora. 

- Postoji tendencija da se neprekidno govori kako Kfor može da dozvoli ili ne dozvoli određeno kretanje kosovskih bezbednosnih snaga na sever Kosova i Metohije, ali se uporno izbegava da se pomene drugi deo našeg dogovora koji je predsednik (Aleksandar) Vučić izborio 2013. godine s generalnim skretarom NATO-a, a to je da gradonačelnici severa Kosova i Metohije moraju da daju svoju saglasnost - rekao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, on je dodao da je region severa KiM policijski region kao bilo koji drug i da svako dejstvo specijalnih jedinica mora da se najavi komandantu tog regiona, pa da on da saglasnost.

DAČIĆ: NATO da dostavi priručnik ko može na sever!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pedro

pre 5 godina

Koja glupost, posle svega zar vama nije jasno da oni dole rade šta im se ćefne. Baš će oni pitati Srbe da li mogu da osvoje sever KiM. Bolje bi vam bilo da nagomilate vojsku&tehniku u kopnenoj zoni.

GrofMonte

pre 5 godina

Kako ovaj ludi tzv ministar tvrdi ispada da, hapšenje Djurica, dolazak Tacija, hapšenje četvorice srba je izveden uz saglasnost Srba na severu pošto i tadan je upala ROSU ???

kradjordje

pre 5 godina

lepo je objasnio komandant kfora da ROSU mogu bez dozvolu kfora a li i KBS ali ovaj sigurno je zaspao na cas.

Ljubo

pre 5 godina

Eh ,moj Ministre ,da nece vas neko da pita ,da ne mislite da ce da vas cekaju za misljenje .Prije sam ubedjen da ce oni upasti kad tad ,a vasi ,odnosno nasi tenkovi nikada dolje preci nece .Istinito ,zalosno .

GrofMonte

pre 5 godina

Ova izjava znači da je bilo odobrenje za ulazak ROSU i hapšenje Djurića na severu Kosova, za ulazak ROSU i kada je voz sa nadpisima Kosovo je Srbija trebao da stigne u Mitrovicu, za ulazak i hapšenje četvorice Srba koji su optuženi za ubistvo Ivanovića, za ulazak ROSU kada je Taći posetio Gazivode?!

Smrad

pre 4 godine

Kad si mangup odi na Kosovo pa im reci to lično.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17