• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforemer/Sputnik

25.12.2018

12:04

AMERIČKA OKLOPNA DIVIZIJA stiže u Poljsku - Direktna PRETNJA Belorusiji! Lukašenko poslao UPOZORENJE, ali i Rusi će ODGOVORITI!

Politika

AMERIČKA OKLOPNA DIVIZIJA stiže u Poljsku - Direktna PRETNJA Belorusiji! Lukašenko poslao UPOZORENJE, ali i Rusi će ODGOVORITI!

Podeli vest

Belorusija smatra razmeštanje američke baze na teritoriji Poljske za izvor vojne pretnje, izjavio je za Sputnjik beloruski ministar odbrane Andrej Ravkov.

„Što se tiče Belorusije, svako raspoređivanje stranih trupa na teritorije susednih zemalja se na neki način doživljava kao izvor vojne pretnje za našu državu, to jest predstavlja faktor ili kombinaciju faktora koji pod određenim uslovima mogu dovesti do povećanja vojne opasnosti za nivo vojne pretnje, kako je definisano u vojnoj doktrini Republike Belorusije“, objasnio je Ravkov odgovarajući na pitanje o stavu Minska prema raspoređivanju američke baze u Poljskoj.

(VIDEO) APOKALIPSA U RUSIJI! PAO VELIKI METEORIT! Reka zatrpana, moguće vanredno stanje

Prema njegovim rečima, s tim u vezi izjave Varšave beloruska strana prihvata ozbiljno, jer to „može da intenzivira dalji rast napetosti u pravcu ’Zapad-Istok‘“.

„Takođe je jasno da takvi koraci ne doprinose jačanju međunarodne i regionalne bezbednosti i stabilnosti“, dodao je beloruski ministar.

Poljska je predložila Sjedinjenim Američkim Državama da na njenoj teritoriji na stalnoj osnovi postavi američku oklopnu diviziju, preuzimajući na sebe troškove od oko 1,5-2 milijarde dolara. Predlog je iznet van okvira NATO-a bilateralno. Poljski predsednik Andžej Duda čak je predložio da se ova baza nazove „Fort Tramp“.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da je savetovao poljskom ministru spoljnih poslova da ne gradi „dodatne baze“, inače će Minsk i Moskva biti prinuđeni da odgovore. U decembru je Duda u intervjuu za list „Virtuelna Poljska“ saopštio da bi odluka o osnivanju stalne američke vojne baze u Poljskoj mogla biti doneta već na proleće. On smatra da će to ojačati bezbednost poljske države, kao i regiona u celini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 5 godina

Au da je Lukašenko na mestu putina kod amera bi bilo Bež` te pete pos**ću vas

deda Raša

pre 5 godina

E ovim Poljacima sudjeno da ih tuku Rusi. Traze belaja i verujem da ce ga imati a radi koristi Amerike. Oterajte tu NATO pogan i zivecete mirno. Ako to ne ucinite nastradacete i vi ali i oni.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija