• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić - M. Dobromirović

25.12.2018

22:07

(VIDEO) RUSKA VOJSKA MOŽE NA KOSOVO! Važna diplomatska poruka u Srbiju stigla iz Moskve!

Politika

(VIDEO) RUSKA VOJSKA MOŽE NA KOSOVO! Važna diplomatska poruka u Srbiju stigla iz Moskve!

Podeli vest

Rusija i njen predsednik Vladimir Vladimirovič Putin spremni su da vojno pomognu Srbiji i pošalju svoje trupe na Kosovo ukoliko šiptarski ekstremisti napadnu sever srpske pokrajine

Ovo tvrdi Viktor Kolbanovski, direktor moskovskog Balkanskog centra za međunarodnu saradnju i funkcioner Putinove partije Jedinstvena Rusija. Prema njegovim rečima, rusko vojno prisustvo u Srbiji, odnosno na Kosmetu, može da spreči ratni sukob jer bi to stvorilo balans između srpske vojske i takozvane 'vojske Kosova' koja ima otvorenu podršku SAD.

Da se ja pitam

Nikakve oružane formacije Albanaca ne mogu da uđu na sever Kosova bez saglasnosti Kfora. Taj dogovor sa NATO treba da se pretoči u direktivu koju treba da poštuju svi na terenu kaže šef diplomatije Ivica Dačić 

Region u fokusu

Kolbanovski podseća da je situacija na Balkanu bila stavljena na dnevni red sednice Saveta bezbednosti UN 17. decembra, što svedoči o tome da je taj region u fokusu ruske nacionalne bezbednosti.

- Transformacija KBS u 'armiju', doneta pod pokroviteljstvom SAD, pokrenula je zaoštravanje konflikta. Problem je američka vojna pomoć Prištini, a moguće i direktno mešanje u konflikt na strani kosovskih Albanaca, kao što se desilo 1999. godine. Pri takvom scenariju, srpska armija neće biti u stanju da odbrani suverenitet i teritorijalni integritet države. Iz te opasne situacije postoji izlaz, koji će verovatnoću vojne intervencije SAD i NATO u potencijalnom konfliktu svesti na minimum. Na teritoriji centralne Srbije treba postaviti ruski vojni kontingent, koji bio osigurao operativnu kontrolu situacije i pomoć srpskim vojnicima - rekao je Kolbanovski za rusku informacionu agenciju EA dejli i dodao da je za stabilnost Srbije i regiona neophodno postići 'vojni paritet':

POROŠENKO JURIO ''VEŠTICE'', PA ISTERAO SNAJU: Lider Ukrajine se žestoko preigrao, SVI MU SE SADA SMEJU!

- Američka vojna baza 'Bondstil', koja se nalazi na okupiranoj srpskoj teritoriji, postala je centar pripreme udarne pesnice kosovskih Albanaca. Rusko vojno prisustvo može da osigura Srbiji vojni paritet. Vojni balans neophodan je za deeskalaciju kosovskog konflikta, kao i za zaštitu Srba u okupiranim teritorijama...

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons", komentarišući ove navode, ocenjuje da su Rusi potpuno svesni opasnosti na Balkanu.

- Ruske službe bezbednosti žele da spreče eskalaciju sukoba na Kosovu, ali i da stave do znanja Albancima i njihovim mentorima da takav scenario neće dozvoliti. Putinov stav jeste da podržava svaku odluku Srbije o Kosovu, on traži da i Albanci shvate potrebu za kompromisom. Rusko vojno prisustvo ne mora biti samo u fizičkom smislu, kao što nije bilo ni američko 1999. godine, ali može da odlično zaštiti srpske interese ako bude potrebno - ističe Bjegović.

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan upozorava, međutim, da je ovo suprotno sa strategijom Srbije o vojnoj neutralnosti.

ŠIPTARI U PANICI, HARADINAJ UZNEMIREN! Sve vlade sveta VIDE ARGUMENTE SRBIJE!

- Rusija podržava Srbiju i pruža pomoć kako skupim donacijama, tako i na međunarodnom planu. O vojnoj podršci vredi razmišljati tek ako bi NATO doneo suludu odluku o novoj agresiji na Srbiju - naglašava Karan.

Isti tretman za sve

Bivši ambasador Milisav Paić, šef Srpskog spoljnopolitičkog kruga, smatra da novi ruski predlog svakako zaslužuje pažnju.

- Svojevremeno je potpisan sporazum sa NATO u oblasti logističke podrške koji predviđa slobodu kretanja i diplomatski imunitet pripadnicima NATO, što ostavlja mogućnost da se slično potpiše i sa Rusijom. NATO i EU se protive ideji da Srbija prizna diplomatski imunitet članovima Ruskog humanitarnog centra u Nišu, ali imajući u vidu da nema ruske vojne pretnje, u skladu sa načelom vojne neutralnosti Srbija može da pruži jednak tretman i ruskim snagama - zaključuje Paić.

Ambasada SAD u Prištini: Opozicija da uđe u dijalog

Ambasada SAD u Prištini traži od dve opozicione partije, Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe i Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, da se uključe u dijalog sa Beogradom. Kako je saopšteno, nije vreme da opozicija bude van ovog procesa, niti da stvara prepreke za postizanje sveobuhvatnog rešenja.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dodikmilorad

pre 5 godina

ALBANCI se ne PLASE NIKOME DVA puta SMO ISTERALI ruse od NASIH PROSTORIJA to su KUKAVICE kao i SRBI ORUZJE STIZE hvala BOGU sever he VEC DAVNO ZAUZET i POD KONTROLOM.PUTIN CE DA UMRE SKORO

pa ja niti sada ne mogu bez pa

pre 5 godina

srpska armija neće biti u stanju da odbrani suverenitet i teritorijalni integritet države.

jova

pre 5 godina

Odavno je Bratska Ruska vojska trebala biti na Kosovu,pa se šiftari nebi igrali kako se igraju sa Srbima danas,treba da se zna da je 1355.god.prvi Šiftar došao da služi kod srbskog domaćina na Kosovo,a zvao se Ajde Beži ,a Turska vojska je 1455.god. popisala sve Kuće na Kosovu , Srbskih Kuća je bilo 13.000 a Šiftarskih 47. a danas 2018.god Šiftarski Kuća ima 13.000 hiljada a Srbskih 47. tko je koga očistio na Kosobu i M. to treba da zna ceo svet. Srbi hoće da postignu sporazum sa šiftarima na Srbskoj zemlji i u srbskom dvorištu,a oni to neće,oće sve,po zakonu Božjem sva Zemlja je Božja on je iste vlasnik, i nitko nema pravo nekoga isterati sa svoje zemlje,i osnovati svoju Državu jer je to satanski čin a ne Božji,bez obzira kad to neko taj satanski čin prizna,Zemlja i imanje se mora kupiti a ne sme se oteti.to Bog strogo kažnjava,i kazna će ih uskoro stići,bježaće sa Kosova šiftari.

Kokorayko

pre 5 godina

Mogu oni da poljube u dupe,Amerikance. To jedino mogu.

barbarosa

pre 5 godina

more ima da vam jebemo majku zlocinacku prosloj je vreme da vi radite sta hocete ne kosovu sada imamao vojsku ne da cinite vi zlocine i a silujete 2 hiljada zena.

Vladdimir

pre 5 godina

Samo lud čovek može da priželjkuje oružani sukob Amerike i Rusije koji bi se odvijao na teritoriji Srbije. U tom slučaju u Srbiji ne bi ostao kamen na kamenu.

Miki

pre 5 godina

Bravo Vladdimire na Vašem komentaru!Vidim da ste razuman čovjek koji razmišlja i donosi zakljućke sasvim realno!Ovaj novinar koji je napisao ovaj članak ili ne razumije ili živi u nekom paralelnom svemiru,jer sebe i svoje ne vidi u tom eventualnom sukobu!A ono najvažnije Rusija nikada zbog Kosova ne bi zapoćela rat sa SAD-om,jer bi to vodilo u nestanak civilizacije!

arsa

pre 5 godina

Ako oružani sukob SAD i Rusije nije izbio zbog Sirije neće ni zbog Srbije.Ne znam kako da tumačum ovaj tekst jer u naslovu piše 'Ruska vojska može na Kosovo', što navodi na zakqučak da se ruska vojska pod mandatom UN, vraća na Kosovo.A u tekstu se navodi nešto sasvim drugo.Neko moje mišljenje je da Srbija ima veoma mali prostor za politiku neutralnosti i nesvrstanosti ili ga bolje rečeno nema ni malo jer nas zapad vidi kao svog neprijatelja šta god uradili.Prema tome ostaje nam jedino savezništvo sa Rusijom, Evroazijskom unijom.Realno tu su nam prijateljima.Vreme je da se Srbija okrene prijateljima bez zadrške.Sve drugo vodi nas u ambis bez povratka.

Juznoprugas

pre 5 godina

Rusku vojsku pozvati samo za prisustvo na Kosovu.Nema sta Rusi da traze u uzoj Srbiji niti Srbija treba da udje u vojni savez sa njima.Srbija je vojno neutralna zemlja i takva treba da ostane.Moramo paziti da nam se zbog Rusa ne povuce zapadni kapital iz zemlje, da nam zapad ne uvede sankcije niti da nam uvode ponovo vize!

Milemalivuk

pre 5 godina

Ne boj se Vladimire anglosaksonska gamad ne ulazi u rat nikad sa rizikom oni krecu u rat samo ako su 100% sigurni da ce pobijediti znaci ako zaista rusi dodju gamad podvija rep zagarantovano.

007

pre 5 godina

Istoriski gledano,Rusi ako dodze,onda Srbija gubi jish koji del od svoe teritorije.Ko ne verue neka pogleda istoriju i neka vidi kolika je bila Srbija,i kako smo se oslonjali Ruse,sve greshke do greshke i Srbija kon BG-Pashaluk.

Pedja

pre 5 godina

Pa kako da ih zove kad ga placaju amerikanci i soros??

goran

pre 5 godina

Žalim al u Srbistaniji ima mnogo ludih što žele da putinovci pobede amerikance u Kruševcu na primer pa da izgledamo ko kula cara Lazara...Ruševina...

Zvonko

pre 5 godina

Чудим се и крстим да се неувиђа очевидна подршка сад и западне европе за шиптаре и велику албанију. Ако хоће Србија да има државу треба да да Русима базу, ако не биће сведена на Београдски пашалук. Не верујем да ће мој коментар биди приказан ради соросоида и осталих невладиних фактора финансираних од стране влада еу и сад.

Senovic

pre 5 godina

То је реално колико и да Амери буду у Дагестану

Ljubo

pre 5 godina

Nikada ni jedan Rus niti jedan srpski tenk nece uci na Kosovo ,dok je u Beogradu komunisticko -anglosaksonsko gnezdo i uporiste ,ma sta se desilo na KiM.Zivi bili pa videli .Bitno je da su veliki stvorili novi ,veoma profitabilni "Bliski Istok " ,a to je Balkan .

Marcco

pre 5 godina

A kad je Viktor Kolbanovski zadnji put pogledao kartu Evrope? Koliko pro-američkih i NATO država bi trebao da pregazi da bi uopšte stigao do Srbije?

Ratko

pre 5 godina

1999 nije bilo Ruskog kisobrana da ukloni Nato avione iznad glava heroja sa Kosara, pa su srpski junaci zaustavili i odbacili siptarske agresore. Danas Rusi nude Srbima taj kisobran, ali Vucic se premislja i mirotvorise, racunajuci da ce mu SAD i EU dati dio Kosova i Metohije ako bude dobar i poslusan. Zaboravlja da Srbima nikada niko nije nista dao kroz istoriju a da to nijesu debelo platili krvlju, znojem i suzama. A mozda to on zna, ali mu je milije da broji eurice sa rezimskim tajkunima.

SS

pre 5 godina

Ne zajebavajte,ako do upada dođe tad će biti kasno za dolazak ruskih trupa,već sad oni treba da se stacioniraju na KiM ako mislimo da do krvoprolića ne dođe.I ako neverujem da će Rusi i Ameri zaratiti zbog KiM kad već nisu zbog ukrajinske krize.

Vlada

pre 5 godina

Ajde da i vidim to cudo, do sada sam video samo lupetanja Informera i puste nade koje su Putinu otezavale i kvarile ugled jer neko mora da pravda sto nije uradio nista, jer reci kod normalnih znace nista, kao sto i prazna obecanja izmedju ljudi koji nisu politicari ne znace nista.

Atlija Milorad

pre 5 godina

Mora jednom puci mozda za 10 do 20 godina ali mora to je cista logika tko piznaje samo malo psihu covjeka i danasnji tehnoloski razvoj. Zar ne ? Pozdrav 0793067747

Sloba

pre 5 godina

Iste glupe izjave kao i 90 tih na koje znamo kako je ispalo prekinite sa to vec gledajte da srbija radi i zaradi ljudi nemaju od cega da zive dok se vi bavite mrtvom politikom

Redzoni

pre 5 godina

Ču'š molim te, okupirana srpska teritorija! Ma dajte ljudi urazumite se, Kosovo je nezavisna država i vi ćete je uskoro priznati. Nemojte više da trujete jadni narod vašom suludom politikom!

Bikes

pre 5 godina

Siptari razumiju jezik Silu. Silu Nad njima i sve ce doci bolje nego sto je bilo na KIM. TITO TITO STA SI NAPRAVIO

Zivko

pre 4 godine

Bonstil je centar prijema i distribucije kokaina zajedno sa Kosovskim kriminalcima,korupcionasima,ratnim profiterima koji imaju 5 milijardi godisnjeg profita jer sve izdzavaju,podmicuju u EU,USA-Klintonove,Obamine svetske mafijase i tome jedino moze da se suprostavi FBI u Washington,D.C jer CIA -agenti,inspektori rade zajedno sa korupcionasima-Tadic,Svetlana Nesic,Sutanovac,Djilas,i njihovi tajkuni.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija