• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.12.2018

16:20

VESIĆ NAJAVIO MANIFESTACIJU ZA NAJMLAĐE: "Božićno seoce" u januaru ispred Hrama Svetog Save

Politika

VESIĆ NAJAVIO MANIFESTACIJU ZA NAJMLAĐE: "Božićno seoce" u januaru ispred Hrama Svetog Save

Podeli vest

Na platou ispred Hrama Svetog Save će od 4. do 28. januara biti održana manifestacija "Božićno seoce" u okviru koje je pripremljen bogat program, najavljeno je danas na konferenciji u Parohijskom domu Hrama Svetog Save.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je podsetio da se ta manifestacija ove godine održava drugi put i da je deo manifestacije "Beogradska zima" koja je počela 1. decembra i trajaće do 31. januara.

Kako je istakao, "Božićno seoce" će ove godine biti bogatije, raznovrsnije, sa više programa.

- Na taj način ćemo deci u januaru pružiti nezaboravan doživljaj ovde ispred Hrama Svetog Save - rekao je Vesić i zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije, kao i umetnicima koji učestvuju u programu.

Naveo je da u Beogradu do prošle godine, po završetku novogodišnjih praznika, tokom januara nije bilo nikakvih programa za decu i dodao da je "Božićno seoce popunilo tu prazninu".

- Trudićemo se da i narednih godina unapređujemo ovu manifestaciju, pa ćemo možda sledeće godine ovde, ispred Hrama Svetog Save, imati i jedno malo klizalište", rekao je Vesić koji veruje da će "Božićno seoce - svake godine biti sve bolje.

Prošle godine, tokom te manifestacije, ispred Hrama Svetog Save i u kripti nastupilo je više do 100 muzičkih izvođača, dečijih i crkvenih horova, vokalnih sastava, glumaca, plesnih trupa.

Najmlađi su svake večeri ulepšavali jedinstvenu konstrukciju, Božićnu raspevanu jelku, na kojoj su nastupali dečiji i crkveni horovi iz cele Srbije.

Posetioci će i ove godine uživati u svakodnevnom muzičkom programu, nastupima dečijih i crkvenih horova, duhovnoj muzici, nastupima najpoznatijih muzičkih izvođača, a imaće priliku i da obiđu plato Hrama u fijakeru, u drvenim kućicama kupe rukotvorine, tradicionalne prozivode, suvenire, domaće specijalitete i poklone.

"Božićno seoce", u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde - Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije "Color Media Communications" i "Ninamedia".

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je izrazio zadovoljstvo što će "Božićno seoce" biti održano drugi put jer, kako je dodao, ta manifestacija predstavlja brend.

On je naveo da su sve strukture opštine Vračar već dva meseca uključene u organizaciju ovog događaja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija