• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

27.12.2018

22:58

SRPSKE TAJNE SLUŽBE OTKRILE PRIKRIVENU AKCIJU PENTAGONA: Amerika sprema napad na sever Kosova?!

Politika

SRPSKE TAJNE SLUŽBE OTKRILE PRIKRIVENU AKCIJU PENTAGONA: Amerika sprema napad na sever Kosova?!

Podeli vest

Špijunski avion vojske SAD 'MC-12 liberti' sleteo u sredu tačno u 10.30 na prištinski aerodrom, a u 13.15 se podigao i krenuo u osmatranje severa Kosova i Metohije, ali i Raške i Kopaonika! Prizemljio se u 13.27. Srpski obaveštajci sumnjaju da Amerika priprema teren za napad Šiptara na Srbe na severu naše pokrajine

Sjedinjene Američke Države u najvećoj tajnosti pripremaju teren za napad Šiptara na sever Kosova, otkriva Informer! Amerikanci, kako saznajemo, satelitima, dronovima, ali i špijunskim avionima već nekoliko nedelja osmatraju teren na severu, ali i položaje Vojske Srbije na području Raške i Kopaonika!

Foto: Printscreen You Tube

 

Tako je juče tačno u 10.30 na prištinski aerodrom sleteo specijalni izviđački avion oružanih snaga SAD 'MC-12 liberti'. On je u 13.15 uzleteo i krenuo u kružno osmatranje severa Kosmeta, ali i dela teritorije centralne Srbije! Letelica se, nakon završenog posla, vratila na aerodrom u 14.27. Srpski obaveštajci sumnjaju da SAD na ovaj način pripremaju teren za napad Šiptara.

Specijalna akcija

Jedna jedina namena

Ovakvo prikupljanje informacija ima jednu jedinu namenu, a to je informativno-logistička priprema u slučaju akcije šiptarskih esktremista
Milan Petrić, bezbednosni stručnjak

Naši odlično obavešteni izvori objašnjavaju da je 'MC-12 liberti' avion koji Amerikanci širom sveta koriste za izviđanja, snimanja i prisluškivanja protivnika.

- Taj avion je sleteo u Prištinu juče ujutru. Nedugo potom, 'liberti' je poleteo i počeo da kruži iznad severa pokrajine, odakle je efikasno mogao da nadzire i teritoriju Raške i Kopaonika! Sumnja se da su Amerikance, osim stanja na Kosovu, zanimali i položaji srpske vojske u Raškoj i u reonu Kopaonika. Pazite, ovo nije obična izviđačka letelica, već je u pitanju specijalni avion koji se koristi samo za posebne akcije. Zato je ovo izuzetno ozbiljna stvar... - objašnjava Informerov izvor, blizak obaveštajnim krugovima.

Na pitanje da li ovo znači da Amerikanci osmatraju teren za Albance i tako pripremaju eventualni napad na Srbe, naš sagovornik odgovara:

- Ništa više ne mogu da vam kažem. Razumećete da su ovo i te kako osetljive bezbednosne informacije i podaci. Mogu samo da kažem da analiziramo sve moguće scenarije, pa i taj...

Činjenice

Karakteristike aviona 'MC-12 liberti'
* Obaveštajni, nadzorni i izviđački avion SAD
* Korišćen u projektu "Liberti" u Avganistanu i Iraku
* Avion ima dva pilota i poseduje više senzora
* Prikupljene podatke snima u video-zapise
* Može da bude u 'operativnom naletu' 24 sata

Niko u vrhu države nije juče želeo da zvanično komentariše naša saznanja. Na drugoj strani, general u penziji Božidar Delić kaže da američko nadletanje severa Kosova nije iznenađujuća akcija.

- Šiptari se decenijama svim silama trude da budu američka država van američkog kontinenta. Ne znamo koliko i kakvih zajedničkih vežbi su planirali sa Amerikancima, ali ovo nadletanje izviđačkih aviona najverovatnije je demonstracija sile. Inače, Amerikancima nije potrebno mnogo podataka o našoj vojsci, jer verujem da ih godinama unazad skupljaju i da ih već imaju - podvlači Delić.

Slično radili 1999.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da NATO pakt i Vašington ovim prekoračuju svoja ovlašćenja.

- Sve ovo, dakle merenje širine puteva od pre nekoliko meseci i sadašnje osmatranje severnog dela Kosova i Metohije i juga centralne Srbije, neverovatno podseća na događaje koji su prethodili bombardovanju 1999. godine. Iako sumnjam da će do toga zaista i doći, smatram da ovakvo prikupljanje informacija o severu naše pokrajine ima jednu jedinu namenu, a to je informativno-logistička priprema u slučaju akcije takozvane 'vojske Kosova' - upozorava Petrić.

(VIDEO) LAZANSKI: Američki "MC-12 Liberti" nije slučajno doleteo u Prištinu - CILJ JE ŠPIJUNIRANJE POLOŽAJA VOJSKE SRBIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 5 godina

Ruske vojne baze po Srbiji, dok ne bude prekasno !

DragCHE

pre 5 godina

Sprema se selidba albanaca. Soros je vec pokupovao imovinu po albaniji .. sto cistog gradjevinskog zemljista sto starih sela ..

Srbin Aleksa

pre 5 godina

E pa Srbijo vreme je da i ova narastaj ima svoj BOJ NA KOSOVU ! Al ovaj put do kraja , da im uzmemo sve do Draca gde je i dokle je bilo Dusanovo carstvo a uzdam se u BOGA da ce braca Rusi da se za to vreme pozabave amerikancima . Dace BOG da tako bude

Anarhista

pre 5 godina

Никад није касно да се инсталирају атомске. Изгинућемо као '41-ве, педери преузели државу. Друга варијанта, Србија се граничи са Грчком.

Shadower78

pre 5 godina

Nemojte da nasedate. Ko fol NATO nas špijunira,a u generalštabu sede oficiri NATA i več znaju sve. Dok ovo čitate vlada potpisuje drugi deo sporazuma sa NATOm

Bobby Peru

pre 5 godina

A šta za to vreme radi naša avijacija i PVO? Ovo je klasičan neprijavljen upad stranih i neprijateljskih letilica na teritoriju Srbije.

Laki

pre 5 godina

Daj prestanite da lupate........kakav rat,kakav napad!!

petar Golemi

pre 5 godina

a sta ako se Liberty sam od sebe srusi kao onaj ruski i Mediteranu? Hoce li Srbi biti i za to krivi? Amerikanci IS KUCI!!!!!!!!!! i povedite vase Siptare sa vama.......

Jovana

pre 5 godina

Strasno je i pomisliti , a kamoli doziveti ponovni scenario napada Amerike.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Amerika napada nas narod na Kosovu, a zove na potpisivanje hipotetickog sporazuma. Ku ku nama majko!

Nale

pre 5 godina

Vreme je da Amerika resava probleme unutar svoje zemlje a da Srbe ostavi da se sami izbore sa svojim problemima.

hag

pre 5 godina

Veličanstven uspjeh srpske obavještajne službe.....ponizili amerikance u potpunosti.....primjetili avion na nebu Srbije i upropastili planove Amerikanaca buhuhahahahahaha :)

Bradonja

pre 5 godina

Pa pisam se ja nesto, imamo li mi te MIG-ove? Kako moze i sme avion ne iz druge drzave, nego sa drugog kontinenta, da neometano leti iznad nase zemlje - i jos znaju da vrsi sta ja znam kakva snimanja! Pa bih tim povodom zamolio ministra vojnog, ali i gospodina Predsednika, kao i vlasnika vasih novina, ne zajebavajte nas vise sa tim - mi dobili od rusa ovo, mi dobili ono!!! Cemu nam sluzi to sto smo dobili. Zasto niste objavili, mi podigli dva miga, malo im objasnili da ne smeju tuda da se setaju, pa da kazemo - kapa dole. Imalo bi se tu jos kojesta govoriti. Pozdravljam Vas sve, zelim vam lep i uspesan poslovni dan! Ziveli

Miloš

pre 5 godina

Čekaj, nisu li Amerikanci borci za pravdu i mir ???!!!!

goga

pre 5 godina

Amerikanci nemaju ni stida ni srama,uništili su ceo svet.

svetlana

pre 5 godina

To bi bilo toliko nehumano u 21 veku da je normalnom coveku prosto nezamislivo.Ali problem je sto niti su Albanci niti Amerikanci pri cistoj svesti i pameti.

selektor

pre 5 godina

Ako misle da će Srbija da sedi skrštenih ruku, grdno su se prevarili.

marija

pre 5 godina

Jasno je da Amerika pomaže šiptarima da naprave etnički čisto Kosovo!Samo to neće ići baš tako glatko kao što oni planiraju!

Nenad

pre 5 godina

Dobro je sto pratimo sve ove aktivnosti, to pokazuje da nase sluzbe rade svoj posao i da su u svakom trenutku spremne

Miloje

pre 5 godina

Nadamo se da neće doći do upotrebe oružja i vojske, dosta je više ratovanja.

Teras

pre 5 godina

Svasta nesto se sprema, pitanje je sta, ali nadam se nesto u Srpsku korist..

Boško J

pre 5 godina

Nadam se da do toga neće doći, ali ako se ipak dogodi, Srbija mora da reaguje.

bojan

pre 5 godina

Mislim da se ne pitaju samo Amerikanci za ovo, ali imamo i mi nase prijatelje koje ce nas stiti.

Jelena

pre 5 godina

Informacije koje uopšte ne iznenadjuju.Jasno je da Amerikanci uopšte ne žele da se pitanje Kosova reši i da će na sve načine pokušvati da izazovu nove sukobe i izprvociraju Srbiju kako bi je optužili.Pitanje je ko je na drugoj strani.

Vesna

pre 5 godina

Veliki ulog SAD-a zbog šiptara ! To bi im se debelo obilo o glavu, a dovode u pitanje i izbijanje Trećeg svetskog rata.

Stanko

pre 5 godina

Šta ima tu čudno? P ko je njih i "napravio" nego USA?

Dex

pre 5 godina

Amerikanci očigledno pripremaju teren za napad na sever Kosova, jer ovo ništa nije slučajno.Treba biti obazriv.

Teodora

pre 5 godina

Činjenice koje nikako ne doprinose rešavanju odnosa između Srba i Albanaca na KiM.

Jovan

pre 5 godina

Mislim da je vreme da uradimo isto ono sto je uradio Asad u Siriji, da pozovemo Ruse u goste i da ponesu sa sobom S-300, S-400. E onda da vidimo ko ce i da li ce da leti.

zarkokoric78

pre 5 godina

Osmatraju teren i procenjuju nase snage koje su na pozicijama u okolini Kosova.

zsatrašivanje

pre 5 godina

Ne verujem da taj avion može da Amerikancima pruži neke nove informacije, s obzirom na mogućnost snimanja terena preko satelita, tako da je prvenstveni cilj da se zaplaše Srbi na Kosmetu. U svakom slučaju, moramo biti u pripravnosti.

Anci

pre 5 godina

Zasto sad niko ne reaguje, rade sve protivzakonito, Srbija ce uvek biti uz svoj narod na Kosovu, nece dozvoliti ponovne progone i bonbardovanje!

Miša

pre 5 godina

Okupatori bi da organizuju napade na Srbe, dosta je bilo ratova, samo diplomatija dolazi u obzir.

Bilja

pre 5 godina

Samo vi sanjajte o napadu, Rusija i Kina su tu da podrže Srbiju u potpunosti.

milica milicic

pre 5 godina

Amerikanci osmatraju teren na Severu Kosova, nadamo se da nece doci do upada Siptara na tom podrucju.

Marija

pre 5 godina

Srbija mora da trazi sto pre pomoc i zastitu od Rusije i da pusti Ruske trupe na svoju teritoriju jedino tako mogu da je svate kao ozbiljnu.

Čira

pre 5 godina

Zastrašuju narod, jadan narod šta sve preživljava!

Mrrr

pre 5 godina

Ameri jednostavno ne mogu da prihvate da je Srbija vojno neutralna i po svaku cenu pokusavaju da uvuku Srbiju u NATO kako bi napravili bazu na nasoj teritoriji.

Dragan

pre 5 godina

Amerika je dezurni svertski ubica tako da se nadam da ipak nece doci do napada!

Branko

pre 5 godina

Sve ce da urade da pomognu zlocincima koji sede u Pristini.

Rade

pre 5 godina

Mislim da nije normalno da Americi toliko smeta Srbija.

mihailiovic

pre 5 godina

Ruske vojne baze po Srbiji, sada da ne bude prekasno pa da se ponovi 1999 !

Saša

pre 5 godina

Pa ko će drugi nego ameri, i sve ovo do sada su nam oni zakuvali....

Joksa

pre 5 godina

Ako to urade nećemo imati alternativu do da ih sprečimo. Ali uveren sam da neće smeti.

Neka im bude

pre 5 godina

Možda Ameri misle da će nas lako porobiti ali nije sada na vlasti žuta ekspozitura CIA već ozbiljna vlast.

Marija

pre 5 godina

I dalje se cuti o ovim akcijama ,merama i pretnjama srbima i Srbiji. Da li ce i ovo tolerisati EU? Siti smo Amerike i njenih spekulacija

Miloš

pre 5 godina

Amerika podržava albance u etničkom čišćenju

Godža

pre 5 godina

Treba uputiti odmah protestnu notu konzulu u Beogradu i pitati filozofa šta ovo znači ? Ološi belosvetski. Mučki kao i uvek iza leđa. To je njihova taktika kao i uvek.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija