• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas/Alo

27.12.2018

21:33 >> 21:38

INTERPOL I UNESKO BAŠ BOLE! VOJNA BAZA NATO U LEPOSAVIĆU?! Alijansa ne reaguje na NOVU PAKOST LAŽNE DRŽAVE!

Politika

INTERPOL I UNESKO BAŠ BOLE! VOJNA BAZA NATO U LEPOSAVIĆU?! Alijansa ne reaguje na NOVU PAKOST LAŽNE DRŽAVE!

Podeli vest

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, vođe samoproglašene republike Kosovo, svoju lažnu državu nisu uspeli da uguraju u Interpol, nije im pošlo za rukom ni da uđu u Unesko, ali ni da dobiju stolicu u UN

Uspeli su pak da formiraju vojsku Kosova, a sada za cilj imaju da uđu u NATO! Kako se saznaje, sa lobiranjem su uveliko počeli, a u svoju "pobedu" uvereni su prvenstveno zbog toga što znaju da Kina i Rusija ovog puta ne mogu da se umešaju i spreče da do toga dođe!

Plan je do te mere razrađen, da se već zna da bi nova NATO baza bila smeštena u Leposaviću...

- NATO je na Kosovu, a sada je vreme da Kosovo bude u NATO - rekao je Tači više puta.

Vojni analitičar Vlada Radulović kaže da ga ne čudi ambicija Albanaca da uđu u NATO, ali ocenjuje i da će to ići malo teže.

- Albanci bi najviše voleli da sada mogu u NATO, to su izdvojili kao cilj, prvo NATO, pa članstvo u EU. Ali daleko su oni od NATO svetlosnim godinama, dalje su od nas! Mnoge procedure bi morale da se ispune, a oni ih nikako ne ispunjavaju u ovom momentu. Imajte u vidu i Stoltenbergovu izjavu o vojsci Kosova, u kojoj kaže da je strašno razočaran postupcima Albanaca - komentariše Radulović.

(FOTO) SRPSKI MIGOVI CEPAJU NEBO IZNAD HRVATSKE!? Ustaše kipte od besa, UZBUNA U "LIJEPOJ NJIHOVOJ"!

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, takođe ističe da ulazak Kosova u NATO nije realan, pre svega zbog toga što se prijem novih članica obavlja konsenzusom svih država koje čine NATO.

 - Dakle, potrebna je prethodna potpuna saglasnost, koja u slučaju Kosova nije realna. Naime, među članicama NATO su i države koje ne priznaju nezavisnost Kosova, poput Španije, Rumunije, Grčke ili Slovačke, tako da se ne očekuje njihov glas za podršku kosovskom članstvu. Drugo, NATO sa ovlašćenjem Ujedinjenih nacija vodi vojnu misiju na Kosovu i Metohiji i mandat te misije je regulisan Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti, koja jasno definiše Kfor kao jedinu dozvoljenu vojnu formaciju na Kosovu i Metohiji. Ne bi bilo ni formalno, a ni suštinski ispravno da NATO primi u svoje članstvo bilo koga na čijoj teritoriji deluje njegova vojna misija. Ulazak Kosova u NATO, na kraju, nije tema od interesa za samu Alijansu, oni se time ne bave, što proističe i iz najnovijih stavova koje je NATO izneo povodom odluka Prištine o formiranju vojske - kaže Dragaš.

SRPSKA ŠAMARČINA NATO! ZA VOJNU NEUTRALNOST 60 ODSTO GRAĐANA, Zapad u panici jer radje biramo Rusiju i Kinu!

On navodi da je priča o tome da će Kosovo ući u NATO jedna od onih koje su smišljene u Prištini i koje su namenjene isključivo kosovskim Albancima.

- Da bi se bar malo umanjila frustracija zbog neulaska u Interpol, Unesko i UN, vlasti u Prištini grčevito traže neku dobru vest koju bi mogle da "prodaju" svom stanovništvu, za koje je najveći problem to što je Kosovo još jednom odbijeno od strane Evropske unije za ukidanje viznog režima. Od svih međunarodnih pitanja, kosovski Albanci su najviše zainteresovani, a možda su i jedino zainteresovani, za to da im se ukinu vize za putovanje u zemlje EU kako bi mogli da emigriraju. A to se još ne događa, niti će se dogoditi u bliskoj budućnosti, što vlastima u Prištini pravi ogroman problem i pritisak, zbog čega posežu za konstrukcijom nestvarnih priča kakva je, na primer, i ulazak u NATO - završava ovaj sagovornik.

(VIDEO) ŠIPTARI, PROPUSTILI STE ŠANSU ZA DIL SA SRBIJOM, TZV. NEZAVISNO KOSOVO NEĆE POTRAJATI: Hrvatski istoričar Goran Šarić razbesneo Prištinu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mimi

pre 5 godina

Alijansa ne reaguje na NOVU PAKOST LAŽNE DRŽAVE

Milica

pre 5 godina

Tesko im palo ponizenje,nastavljaju sa provokacija.

Mirjana

pre 5 godina

Jos jedna u nizu budalastina zagovornika lazne drzave. Niko u NATO-u nije toliko lud, pa da im dozvoli ulazak. Dzaba se nadaju.

AleksMache

pre 5 godina

Tači i Haradinaj bi mogli na nekom drugom mestu da glume kraljeve svoje kraljevine!

Tresimesi1

pre 5 godina

Žalosno je što tim potezom bude LAVA.A onda će im posle đavo biti kriv,kada se Kina i Rusija probude onako kako niko ne bi želeo.

ludo

pre 5 godina

NATO baza u Leposaviću? Šiptari su ludi od najluđeg ludog.

Marija

pre 5 godina

Mogu Albanci da nastave sa lazima ali to ce im doci na kraju glave.

Bubamara

pre 5 godina

Stice se utisak da Kfor i ekipa dole rade sta im se prohte.

Jovana

pre 5 godina

Niko nece reagovati na pakosti i nepravde koje nas snalaze

cica

pre 5 godina

Baza se ne napusta tako lako,zato mi i imamo najvise problema od Amera..pa gde ce bazu ako se pregovorima nesto promeni i nasu korist?

Mitar Odović

pre 5 godina

I Haradinaj i Tači a i ceo svet mora da shvate da Kosovo može postati samostalna država samo kada to prizna Srbija, a to znači neće nikada.

anatodorovic

pre 5 godina

Boricemo se da sacuvamo nasa ognjista na KiM.

gordanaa

pre 5 godina

Siptarske provokacije iz dana u dan idu do fantasticnih ali bolesnih zamisli koje normalan um ne moze smisliti.

Milos

pre 5 godina

Obice im se sve ovo sto rade o glavu, zivi bili pa videli. Gaje zmiju u predvorju Evrope.

Kristina

pre 5 godina

Navikli su da im se sve do sada servira na tacni. Normalno je da ih boli to da su ipak zaustavljeni u nekim svojim namerama.

Milos

pre 5 godina

Smislili su pakleni plan, ali ovo nema sanse da prodje, cak je i NATO odustao od velikog vojnog prisustva na Kosovu

Queen038

pre 5 godina

Bolesne igre tzv vlasti u Pristini moraju prestati!

Nena

pre 5 godina

Ne reaguju, zato sto su oni i stvorili tu tvorevinu.

marija

pre 5 godina

Alijansa je i stvorila tu lažnu državu i dalje je podržava.Sramota!!!

Oliver

pre 5 godina

Moramo verovati u naše saveznike, rešenje će se uvek naći.

Hajnalka

pre 5 godina

Samo neka oni lobiraju i plaćaju, istina i pravda će prevazići sve te prevarante.

Kaja

pre 5 godina

Amerika im daje podrsku da naprave jos jedno leglo terorista!

kalina

pre 5 godina

Kod Siptara je sve lazno,pocev od drzave pa do vojske...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17