• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sandzakpress.net

28.12.2018

08:41

SRAMNA ŠETNJA U PAZARU! Više desetina aktivista SDA protestvovalo na ulicama

Politika

SRAMNA ŠETNJA U PAZARU! Više desetina aktivista SDA protestvovalo na ulicama

Podeli vest

Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je u Novom Pazaru protestnu šetnju pod nazivom „1918.- godina okupacije Sandžaka“. Iz te stranke su naveli da se ove godine navršilo 100 godina od formiranja Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca, te da je, kako navode, uspostavljenjem te državne tvorevine Sandžak zvanično okupiransramna šetnja u novom pazaru!

Generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj rekao da je došlo vreme da i Sandžak, u svojim granicama, dobije slobodu i svoje mjesto pod suncem.

 

- Kreatori takve državne tvorevine u potpunosti su ignorisali interese Sandžaka, kao zasebnog političkog entiteta, koji su izraženi kroz Sjeničku rezoluciju iz avgusta 1917. godine. Uključivanje Sandžaka u teritoriju Kraljevine SHS izvršeno je protivno volji i interesima građana Sandžaka, kojima je bilo uskraćeno pravo da neposredno ili preko svojih legitimnih predstavnika zaštite svoje interese - rekao je Škrijelj okupljenim građanima.

Više desetina članova i simpatizera SDA Sandžaka nakon njegovog obraćanja mirno su prošetali od centrale stranke do kraja Pješačke zone i nazad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Cega se sve nece setiti, protestuju zbog necega sto je bilo pre vise od 100 godina!

mina

pre 5 godina

Ne znam samo šta misle da postignu ovom besmislenom šetnjom.

Rajka

pre 5 godina

Saseći u korenu one koji rade protiv države Srbije.

Maja

pre 5 godina

Opozicija samo zna da protestuje, dajte neki predlog za resavanje problema npr na KiM,za sta mislite da ce vas narod podrzati!?

Dex

pre 5 godina

Ovo je zaista sramna šetnja i drugim imenom se ne može nazvati.Ne razumem zaista šta oni hoće.

Tesla

pre 5 godina

Koriste svaku priliku da blate zemlju u kojoj zive,izuzetno pokvaren narod zivi u toj kasabi! Zarazeni islamskim fundamentom do srzi,kultura na najnizem nivou u odnosu na ostali islamski manjinski svet.

jelka

pre 5 godina

pa bilo je pitanje dana, sramno je njihovo postovanje drzave, ciji hleb oni jedu ?

slavonac1989

pre 5 godina

Mislim da je vreme da Država reaguje, jer ovo neće samo na protestima ostati.

Jovan

pre 5 godina

Ovi protesti koji se desavaju u Srbiji, Republici Srpskoj su orkestrirani i nisu slucajni, sve je to dugo planirano i ima za cilj destabilizaciju drzave Srbije.

Teodora

pre 5 godina

Nije Ugljanin bez razloga pozivao Haradinaja u posetu.

Alisa

pre 5 godina

Nikakve logike i normalnog osnova za ovu setnju.

SS

pre 5 godina

Vlasti,ako ste srpskog roda,ne dozvoljavajte takve stvari,raščišćavaj te takve stvari jer sandžak je sledeće kosovo,hteli vi to ili ne.

Mirjana

pre 5 godina

Ove setnje su postale trend u Srbiji, samo ne razumem svrhu svega ovog, verovatno ne razumeju ni oni koji setaju.

boki

pre 5 godina

Hhahhaha meni je ovo jako smesno.Ispada da se trazi samo bilo kakav razlog da se seta ulicama.

didi

pre 5 godina

pošto vam se ne svidja u Srbiji odreknite se srpskih plata,penzija i ostalih davanja prodajte imovinu pa put albanije...

bunt

pre 5 godina

Dakle, opozicija je počela sveobuhvatnu akciju organizovanja različitih vidova bunta u cilju destabilizacije Srbije.

Pajce

pre 5 godina

1. Nije im smetalo to sto je Sandzak bio okupiran od 1878. godine do 1912. godine od strane Austrijanaca jer tada su im tekli med i mleko? 2. Sandzak je jos za vreme Balkanskih ratova podeljen izmedju kraljevine Srbije i kraljevine Crne Gore sto ce reci 1912. godine tako da zaista nemam pojma sta oni imaju protiv 1918. godine sem da su se pomodari ko pomodari ugledali na Milove nove Crnogorce. Videla zaba da se konj poktiva pa i ona digla nogu sto bi nas narod rekao. 3. Sandzak je u kraljevinu SHS usao kao sastavni deo kraljevine Srbije i kraljevine CG i nije ni posedovao nikakvu vrstu autonomije ili relevantnog predstavnickog tela, oni su imali svoje partije i predstavnike u parlamentima ali su bili sastavni deo gore pomenute dve drzave ciji su parlamenti kao najvisa drzavna tela izglasali rezoluciju u ujedinjenju. Drugim recima nema govora o okupaciji ili slicnim glupostima, potpuno legitimno su usli u kraljevinu SHS. 4. Na kraju krajeva ovo je nista drugo do samo jos jedna separatisticka sarada nesrecnika iz SDA koji ne mogu da kontrolisu ni situaciju u svom dvoristu a kamoli da pozivaju na secesiju i stvaranje nezavisne drzave.

Nadica

pre 5 godina

Svuda postoji po neka sramna setnja i pojedinci koji treba da se stide svojih postupaka.

Marija

pre 5 godina

Da li oni uopste znaju protiv cega protestuju kada imaju najvecu slobodu u Evropi jer mogu da se izjasnjavaju na nacionalnoj osnovi i imaju sva prava a ne kao u Evropi gde mora da se izjasne samo kao drzavljani te zemlje i nista vise.

arsa

pre 5 godina

Jos jedan argument da Kosovo mora da se vrati pod suverenitet Srbije po svaku cenu.Stvorlili smo drzavu u kojoj manjine imaju veca prava od srpskog naroda dok druge drzave ili nemaju manjine ili ne smeju da pisnu (nase manjine u Albaniji , Makedoniji..).Cak i onde gde su srbi drzavotvorni narod: Crna Gora, Bosna, nekada Hrvatska, ne mogu ostvariti ni minimalna prava na opstanak.Za to smo ipak krivi samo mi jer kao narod smo previse tolerantni prema svima samo prema svom rodu tolerancija je na nuli.Ako se nesto drasticno ne promeni nestacemo i kao drzava i kao nacija.

tale

pre 5 godina

neka šetaju kad nemaju pametnija posla i ne znaju istoriju

Kosta

pre 5 godina

Generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj se igra opasnim stvarima, prvo zbog toga sto ne zastupa interese gradjana, vec licne ili nekolicine i drugo sto ne stoji bas najbolje sa istorijom .

Dragana

pre 5 godina

Ovo mora da su šiptari, istorija im je nula.

Zizu

pre 5 godina

Sramota.Sandžak je sastavni deo Srbije i tako ce uvek biti.

nenad

pre 5 godina

Totalno suludo i neprihvatljivo je to što se to radi.

arsa

pre 5 godina

Okupacija koje drzave.Srbija je Srbiju okupirala.E Srbijo sta si docekala.

Ilina

pre 5 godina

Protesti u Novom Pazaru, protesti u Banjaluci, protesti u Beogradu, sve se to ,,spontano" događa uz pomoć velikih sila Zapada.

perun1

pre 5 godina

Provokacija onih ciji su pretci sajkacu zamenili fesom i koji su se odrekli svetosavlja.

Branko

pre 5 godina

Sta im sve nece pasti na pamet. Poceli su kao Crnogorci da se zale posle 100 godina.

joca

pre 5 godina

Protesne setnje jesu demokratski vid izrazavanja nezadovoljstva, ali su ove neprimerene.

Putko Vladimirovič

pre 5 godina

Evo Kurte a evo i Murte. Nešto im kratko sećanje, što se sećaju samo 100 g. unazad. Ajde neka se sete ko je u Sandžaku tj. Staroj Raškoj živeo pre Turske okupacije? Kako je to moglo Otomansko carstvo da se proširi na ove prostore protivno političkoj volji žitelja Stare Raške i jedan teritorijalni entitet protivno volji njegovih stanovnika priključi Turskoj imperiji. Fali Srbiji jedan Aleksa Ranković, fali.

Rada

pre 5 godina

Ovo je sve koordinirano sa Šiptarima. Kome se ne svidja Srbija neka je napusti odmah.

Goran

pre 5 godina

Oslobodilac se naziva okupatorom. Srbija ih je porobila... pa ovo su neznalice i plaćenici!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija