• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.12.2018

14:26

PRIŠTINA TONE SVE DUBLJE U ŽIVO BLATO! Šiptari sada definitivno raskrinkani, NIJE IH BRIGA ZA DOGOVOR, žele samo DALJU ESKALACIJU!

Politika

PRIŠTINA TONE SVE DUBLJE U ŽIVO BLATO! Šiptari sada definitivno raskrinkani, NIJE IH BRIGA ZA DOGOVOR, žele samo DALJU ESKALACIJU!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Ðjurić izjavio je da je odlukom da proširi takse od 100 odsto na robu stranih kompanija koje imaju pogone u Srbiji, Priština objavila rat velikim svetskim brendovima i u isto vreme narugala se Kvinti nakon sastanka ambasadora pet najuticajnijih zemalja sa predstavnicima prištinskih institucija

Ðurić kaže da to pokazuje da Albanci nisu iskreni kada govore da žele normalizaciju odnosa i postizanje dogovora sa Srbijom već da sve vreme žele upravo ono na šta je, kako ističe, upozoravao predsednik Srbije Aleksandar Vucić - dalju eskalaciju.

- Priština tone sve dublje i dublje u živo blato sopstvenih suludih odluka i da nije tužno bilo bi gotovo smešno - rekao je Ðurić novinarima reagujući na odluku kosovskih institucija.

Ukazao je da Međunarodna zajednica nije na vreme reagovala na ''sulude poteze Prištine'' i da je dolila ulje na vatru i stvorila političke preduslove za rat sa svetskim kompanijama.

Ðurić je naglasio da će Srbija nastaviti da se suprotstavlja i da se protivi takvoj politici.

- Mi smo za slobodnu trgovinu, normalne odnose i jednake šanse za sve. Ovo što oni rade je čisto ludilo - naveo je Ðurić.

Upitan o navodima prištinskih medija da su predstavnici kosovskih institucija na sastanku sa Kvintom izneli stav da Srbija treba da zaustavi kampanju kojom od zemalja traži povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, Ðurić je rekao da je upravo Priština od potpisivanja Briselskog sporazuma podmićivanjem i raznim nečasnim metodama navela 19 država da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

- To su radili iako je jasno bilo dogovoreno da će se sva otvorena pitanja rešavati za pregovaračkim stolom. To su šampioni sveta u lažima i sa kojima nikakvih suštinskih razgovora i dogovora ne može biti zbog njihovog ponašanja - zaključio je Ðurić.

Privremene prištinske institucije odlučile su danas da mera uvećane takse u iznosu 100 odsto bude proširena i na robu stranih kompanija koje imaju pogone u Srbiji. 

To praktično znači da na Kosovo od danas, bez plaćanja uvećanog poreza, neće moći da uđe nijedna vrsta roba iz Srbije, bez obzira na zemlju njenog porekla.

HARADINAJ SE OSILIO, IDE PROTIV CELOG SVETA! Priština uvela takse i na STRANE BRENDOVE koji se proizvode u Srbiji!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mare

pre 5 godina

Ceo svet vidi da Pristina ometa i sabotira briselski dijalog.

Buba

pre 5 godina

Nadam se da ce ih sulude ideje, kao so je ova, dovesti do bankrostva u najkraem mogucem roku, pa da ce tada staviti prst na celo i omoguciti normalnu saradnju za koju se Srbija zalaze!!!!

Dante

pre 5 godina

Ovim samo dokazuju da im ogovor i dijalog nisu ni na kraj pameti.

ana

pre 5 godina

Upravo to, njima nikada nije bio vazan mir niti stabilnost, pokusavaju lazima i prevarama da stvore svoju politiku ali nama je najvaznije sto se nas predsednik Vucic posteno i na pravi nacin bori za svoj narod.

Zvezdana

pre 5 godina

Ubrzo će šiptarima da stane neko na put. Neće moći još dugo ovako!

Boka

pre 5 godina

Zele da dobiju sta oni hoce po svaku cenu,al obice im se sve od glavu.

Dule

pre 5 godina

E ljudi pa zar Vi verujete pokvarenim i bolesnim englezima? Ma ne smiju siptari ni da p...u ako im to neko ne kaze, a ne tamo neko g...o od Haradinaja. Njima oni upravljaju, a prema javnosti pricaju drugo. Da li ste mozda bili prisutni na tom sastanku? Svi mi znamo sta oni rade prema tome i mi trebamo jos vise pojacati nasu ofanzivu povlacenja priznanja Kosova, a sa amerikancima je tesko biti prijatelj to svi znaju tako da ce oni popusiti za koju godinu.

Mima

pre 5 godina

Zavrsice siptari u kanalu, kako su krenuli to im ne gine.

Mija

pre 5 godina

S obzirom da šiptarski teroristi vode politiku normalno je da donose sulude odluke, od njih se ne može očekivati nešto drugo!

Iva

pre 5 godina

Priština nastavlja da se ruga celoj međunarodnoj zajednici.

mimi

pre 5 godina

Priština tone sve dublje i dublje u živo blato sopstvenih suludih odluka i da nije tužno bilo bi gotovo smešno

nikolas

pre 5 godina

Pristina pokusava nemoguce.Izgubili su i pre no sto su poceli.

Boško J

pre 5 godina

Očigledno da Prištini nije stalo do mira i stabilnosti.Nadam se da je to shvatila i međunarodna zajednica i da će pokušati da ih urazumi.

Nadica

pre 5 godina

A dokle ce mo mi trpeti eskalaciju i gazenje je pitanje her smo sve blize pucanju.

Branko

pre 5 godina

Od pocetka se znalo da Pristina ne zeli da pregovori uspeju.

Ivana

pre 5 godina

Sve što su u javnosti propagirali je bila laž, Albanci ne znaju da dodrže reč a kamoli da pokažu iskrenost.

Demi

pre 5 godina

Njima je jedino stalo do otimanja srpske teritorije.

Dada

pre 5 godina

Ameri uvek imaju metode za još veći pritisak....

Mitko

pre 5 godina

Bolje bi im bilo da su se sa Srbijom dogovorili nego da priželjkuju rat. Možda im se istopi podrška sa zapada.

Tara

pre 5 godina

Pristina i dalje ocajnickim pokusajima da se osveti Srbiji za neprimanje u medjunarodne institucije dovodi do destabilizacije u regionu!

Tamara

pre 5 godina

Prištinske političare samo zanimaju novac, vlast i moć. Sve ovo rade da se dodvore svojim glasačima i ostanu na vlasti.

Goran

pre 5 godina

Sa Srbijom se ne ratuje. Sa Srbijom se dogovara ako imate imalo pameti.

Maja

pre 5 godina

Dzaba su raskrinkani kad stoji Amerika iza njih.Dok se ne smanje takse i carine nikakve vesti nisu bitne,tek kad se to desi možda i krene na bolje i dođe do dogovora.

Nena

pre 5 godina

Sami sebi ce skociti u stomak. Samovolja nije vecna...

Jana

pre 5 godina

Pucaju, pitanje je vremena kad će se raspasti!

kontesanera

pre 5 godina

Priština sve više tone u blato i izaziva eskalaciju odnosa i sa Srbijom i sa drugim zemljama.

zivan

pre 5 godina

Pristina trazi povod da na sve nacine krene u osvajanje severa Kosova

Joki

pre 5 godina

Albanci izgleda zele da zarate sa svim inostranim kompanijama koje imaju bilo kakve veze sa Srbijom, a medjunarodna zajednica i dalje cuti.

mita

pre 5 godina

Da nema podršku Amerike ne bi Priština ovo smela da radi!

Bane

pre 5 godina

Valjda je sada svima jasno ko se bori za mir na KiM a ko želi eskalaciju sukoba i nemire.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija