• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

28.12.2018

20:27

PALE MASKE! VUK JEREMIĆ PRITERAN UZ DUVAR: Priznajem, mi plaćamo proteste!

Politika

PALE MASKE! VUK JEREMIĆ PRITERAN UZ DUVAR: Priznajem, mi plaćamo proteste!

Podeli vest

Narodna stranka i ostale članice Saveza za Srbiju daju logističku podršku, rekao Jeremić i tako potvrdio ono što svi znaju - da tajkun Đilas stoji iza takozvanih 'spontanih, građanskih demonstracija'

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić konačno je priznao da opozicija finansira takozvane 'spontane građanske proteste' u Beogradu!

Iako se tajkun Dragan Đilas i njegovi koalicioni partneri svojski trude da sakriju svoju ulogu u organizaciji demonstracija koje se već tri nedelje zaredom organizuju u glavnom gradu, maske su konačno pale!

Nemaju podršku 

Imali su strategiju da idu pod firmom građanskih skupova jer nemaju podršku naroda
Branko Radun, politički analitičar

Priviđaju mu se izbori

U intervjuu za Al Džaziru lider NS Vuk Jeremić je priznao da SZS organizuje i logistički pomaže proteste.

- Nije od presudne važnosti ko se gde nalazi i u kojem redu šeta, jer su svi na protestima jednaki. Ovo su protesti mnogo veći od protesta same opozicije i možda je to jedan od razloga zbog kojih su do sada bili toliko uspešni. Narodna stranka i ostale članice Saveza za Srbiju daju logističku podršku, poput obezbeđivanja redara - priznao je Jeremić. On je u ovom intervjuu ponovo pozvao i na bojkot izbora.

- Bojkot izbora u Srbiji ima smisla ako bi to bila jedinstvena odluka cele opozicije. Vučić najverovatnije planira da raspiše vanredne izbore pred potpisivanje takozvanog sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine i da režim tako zatraži podršku naroda za taj sporazum - rekao je Jeremić za Al Džaziru.

Podsetimo, lideri Đilasovog Saveza tvrdili su do sada da nemaju nikakve veze s organizacijom protesta, te da ih samo politički podržavaju i šetaju s okupljenima. Njihovu ulogu u protestima prva je raskrinkala glumica Mirjana Karanović, kojoj je zabranjeno da govori na prvom skupu.

Jeremić lično pravi
haos u Banjaluci

Foto: Srpski Telegraf

Vuk Jeremić već dva dana boravi u Banjaluci i sastaje se sa opozicijom u Republici Srpskoj i organizatorima tamošnjih protesta. Jeremić se sa svojim saradnicima sastao u najluksuznijem banjalučkom hotelu "Talija".
On je otišao u prestonicu RS da pruži podršku onima koji priželjkuju sukob među Srbima.

Komentarišući ulogu lidera opozicije u ovom protestu, politički analitičar Branko Radun ističe da je od samog početka jasno ko ih plaća i organizuje.

- Imali su strategiju da idu pod firmom građanskih protesta jer nemaju neku naročitu podršku naroda. Kada bi išli sa usko političkom i stranačkom pričom, znaju da ne bi mogli da dobiju veću podršku građana. S druge strane, išli su ziheraški, da ne rizikuju. Ako im protesti propadnu i dođe zanemarljiv broj ljudi, onda mogu da kažu da su to građanski, a ne njihovi protesti. A u slučaju uspeha mogu da se pohvale svojim uspehom... - kaže Radun.

Kriju se

Marko Selaković, stručnjak za političke komunikacije, objašnjava da se lideri protesta često kriju u senci kada nemaju dobar imidž u javnosti.

- U političkim komunikacijama je poznata strategija "skrivanja lidera". Ona se primenjuje kada je lider kompromitovan ili kada mu je rejting u javnosti loš. Ne bih bio iznenađen da je to slučaj i sa protestima u Beogradu - objašnjava Selaković.

SRPSKA OPOZICIJA HOĆE HAOS U DRŽAVI! ĐILAS NAREDIO: Napadati Srbiju i za hapšenja u Banjaluci!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
neminovnost

pre 5 godina

Pa sretna vam " šetnja " đitleri, uskoro ćete šetati u krug...

sinisa

pre 5 godina

Jeremicu je na sudu u americi dokazano,a i sam je priznao,da je primao mito od Hoa i muljao sa njim.Pa oslobodjen?E sada ga ga drze za j..a i mora da skine masku i da otvoreno radi sta mu kazu.Isto vazi i za Djukanovica.Sud u Italiji ga ceka pa ceka.Tapkaros Djilas nije vredan ni pomena

Jelena

pre 5 godina

Sto puta izbori, koje narod placa. Sta znaci 5 puta u kratkom roku i izabrati istog coveka? - Samo trosenje para i gubljenje vremena.

deda

pre 5 godina

Jesmo li u stanju da se organizujemo i sprečimo ove bede da nas više ne maltretiraju.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija