• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

28.12.2018

23:56

STEFANOVIĆ O HAŠKOM PROCESU PROTIV RADIKALA: Ako suđenje bude u Srbiji, SVEDOCIMA ĆE BITI GARANTOVANA ZAŠTITA!

Politika

STEFANOVIĆ O HAŠKOM PROCESU PROTIV RADIKALA: Ako suđenje bude u Srbiji, SVEDOCIMA ĆE BITI GARANTOVANA ZAŠTITA!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je garantovana zaštita svedocima u procesu koji bi se vodio u Srbiji protiv dvoje radikala koje tereti Hag

- Znam da je Ministarstvo pravde tražilo da se radikalima Vjerici Radeti i Petru Jojiću sudi u Srbiji. Tim povodom mogu da kažem: svi svedoci u krivičnim postupcima kod nas su maksimalno zaštićeni i ne vidim nikakav razlog da tako ne bude i sa svedocima u tom postupku - rekao je Stefanović za Novosti.

Ministar je tako komentarisao novi zahtev koji će stići iz Haga u Srbiju. Nedavno je sudsko veće Mehanizma za krivične sudove odlučivalo po žalbi tužilaštva da se Srbiji dozvoli da sudi u ovom postupku i navelo da je pre konačne odluke neophodno da se naša država izjasni može li da garantuje bezbednost svedoka, piše list.

Tužilaštvo je kao jedan od argumenata protiv prosleđivanja predmeta navelo da se svedoci plaše da pred srpskim pravosuđem ispričaju šta se dešavalo pre sedam godina.

Stefanović ističe da svi na teritoriji Srbije mogu da računaju na bezbednost.

- Dosad su iz Haga tražili da MUP garantuje ako neko bude pušten na uslovnu slobodu ili na bilo koji otpust iz Sheveningena - da će u slučaju da ga Tribunal ponovo traži, on biti vraćen nazad. Ili, da li možemo da garantujemo njegovu bezbednost dok je na otpustu. Uvek smo davali garancije i nikad nije bilo problema - rekao je Stefanović.
 

RUSKA INICIJATIVA! SUDITI HAŠKIM SUDIJAMA ZBOG PRESUDA SRBIMA: I Beograd mora da stane iza ovog zahteva!

SLUČAJ PROTIV RADIKALA HAG PREBACIO U SRBIJU: Tužilac protiv te odluke!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Zar ti idioti jos ne odustaju od progonjenja Srba a sve zlocince iz okruzenja su na slobodi oslobodjeni. Zar su Srbi toliko naivni da bi isli jedni protiv drugih da drze poslove za belosvetske kriminalce tj one sto stite kriminalce a time i sami postali kriminalci primajuci mito, sakrivajuci dokaze itd.

abvgd

pre 5 godina

Mother fuckers jos sudite Srbima a shiptarsku ilegalnu vojsku ignorisete, stalo vam da skinu porezu a vojska nek ostane, zato ste diligentni da sudite Srbima, djubrad rdjom kapal;i dok vam je kolena!

miki

pre 5 godina

Jadan je taj i njegov zivot kome Stefanovic dr. i drzava garantuje sigurnost

zoki

pre 5 godina

Sta misli taj Hag ? Kakva evropska unija ? KAKVO IZIVLJAVANJE NAD SRPSKIM NARODOM ? Sad hoce da mi sami ubijamo jedni druge . Nema vise ubijanja Srba i tacka . Ko je*e evropsku uniju i Ameriku . Svaka susa i busa u Evropskoj unioji hoce da se iz*rkava po Srbima i Srbiji.. Ja sam protiv toga izivljavanja i necu ni evropsku uniju . Ma , nedamo se i tacka . Ziveli Srbi i Srbija

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija