• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/100posto.hr

29.12.2018

17:23

HRVAT POPLJUVAO SVOJ NAROD! Želim da se budim tamo gde ne postoje Plenković, Kitarović... Daleko od ustaša koje sanjaju novi Jasenovac!

Politika

HRVAT POPLJUVAO SVOJ NAROD! Želim da se budim tamo gde ne postoje Plenković, Kitarović... Daleko od ustaša koje sanjaju novi Jasenovac!

Podeli vest

Na pitanje zašto napušta rodnu zemlju i voljeni Split, kratko je odgovorio – odlazim što dalje od fašizma i opšte atmosfere straha

Nautičar Mario Vujević iz Splita odlučio je još pre nekoliko godina da ode iz Hrvatske. I dok većina odlazi u tišini, pozdravljajući se samo sa svojim najmilijima, on je današnjoj Hrvatskoj i njenim kormilarima, napisao svojevrsno oproštajno pismo. Pošto ga je objavio na društvenoj mreži, u samo nekoliko sati dirljivo pismo je prikupilo na stotine lajkova.

 

 

Na pitanje zašto napušta rodnu zemlju i voljeni Split, kratko je odgovorio – odlazim što dalje od fašizma i opšte atmosfere straha.

Mariovo oproštajno pismo prenosimo u celosti:

- Odlučio sam da uskoro odem tamo gde ne žive verski fanatici koji s mrtvacima po ulicama terorišu sopstveni narod. Odlučio sam da odem tamo gde rodoljubi i ratnici ne ucenjuju svoj narod i državu 22 godine posle rata, tražeći nove privilegije.

Želim da živim u građanskoj državi u kojoj će deklarisani fašisti za promovisanje istog biti u zatvorima. Želim da živim u državi u kojoj vera i veronauka postoje samo u crkvama gde im je i mesto. Veri kažem jedno veliko ne na ulicama, u školama i javnim ustanovama.

Ne želim da gledam šovinističke siledžije koji traže Srbe i Hrvate antifašiste samo da im naude. Hrvatski čovek će se probuditi tek kad ruka fašizma zakuca na njegova vrata. Ali, onda je već kasno.

VIKIPEDIJA ODUVALA ĐETIĆE! Ne može na "crnogorskom", TAJ JEZIK NE POSTOJI!

Želim da živim multikulturalnost 21. veka, a u bolesno nacionalističkoj državi to je nemoguće. Hrvatska postaje verski rezervat i ubrzo možemo da očekujemo sveštenike kao voditelje Dnevnika, a teologe kojima je zemlja i dalje ravna ploča da predaju filozofiju.

Degeneričan je uticaj crkve na civilno društvo, i njihov pokušaj da realnost i stvarnost zamene maglovitim bajkama i smišljenim lažima.

USTAŠE BRUTALNO ISPALJENE! Ništa od aviona F-16, DOGOVOR PROPAO, pljuštaće ostavke!

I zato ću ubrzo Hrvatskoj reći zbogom. Još je malo ostalo do kompletne vladavine klerofašizma. Želim da se budim tamo gde ne postoje Plenković, Kitarović, Markić, Hasanbegović, Bozanić i Marko Skejo.

Tamo gde vlada demokratija, a ne klerofašistički režim. Tamo gde postoji budućnost bez fašista u svim strukturama vlasti. Želim da se moje dete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac i Staru Gradišku - napisao je Vujević koji završava i knjigu koju će uskoro objaviti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

E moj prijatelju ,tamo gde ides ,upravo iz tih centara bude i forsiraju fasizam u nasim krajevima ,da bi njihova kuca bila mirnija ,i normal o profit ne odbacuju na glavama drugih .

dr

pre 5 godina

Е,moj prijatelju, svaka ti je na mjestu. Velike politike 90-tih su dovele Hrvatsku u vrlo težak položaj, a o Srbiji neću da pričam. Samo 50 hilljada seoskih domaćinstava po 10 litara mlijeka dnevo to jE 500 hiljada, 10 prasića godišnje to je 500 hiljada prasića ili 2 teleta za Hrvatsku nedostaje 100 hiljada telaca. Uz to svi ti Srbi su plaćali porez toj istoj Hrvatskoj i bili dobri stanovnici te iste Hrvatske.

voja

pre 5 godina

evo dokaza kada hrvat kaze da ste ustase i fasiste nema sta da se ljutite kada vam to i drugi kazu, ako niste znali vi hrvati ste klonirani hitlerovci

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija