• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

29.12.2018

22:31

PUTIN IZ MOSKVE POSLAO ŠOKANTNU PORUKU: Najmanje 150 šiptarskih agenata VRŠLJA PO SRBJI!

Politika

PUTIN IZ MOSKVE POSLAO ŠOKANTNU PORUKU: Najmanje 150 šiptarskih agenata VRŠLJA PO SRBJI!

Podeli vest

Agenti obaveštajne službe ŠIŠ u našoj zemlji dobili zadatak da prikupljaju informacije o vezama Beograda i Moskve. Cilj im je da izbace Rusiju iz pregovora Prištine i Beograda i nateraju Srbiju da prizna lažnu državu

Najmanje 150 agenata albanske tajne službe ŠIŠ aktivno deluju u Srbiji i svi oni su dobili zadatak da prikupljaju poverljive informacije o vezama Beograda i Moskve.

Ovaj podatak objavio je juče ruski portal 'Sputnjik', pozivajući se na independent. Glavni zadatak šiptarskih špijuna, tvrde u Moskvi, jeste da izbace Rusiju iz pregovora Prištine i Beograda i nateraju Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo.

Precizne direktive

'Velika Albanija'

Moskva je jedan od najvećih kočničara formiranja 'velike Albanije', zato se sve ovo radi
Vanja Vukić, bivši državni sekretar MUP

Prema ovim navodima, albanska obaveštajna služba ŠIŠ dobila je od vlasti u Tirani direktivu da učini sve kako bi dijalog Beograda i Prištine doživeo 'kolaps' jer se procenjuje da je to jedini način da Srbija prizna lažnu državu. Kao preduslov za to zahteva se i 'totalna kompromitacija' odnosa Beograda i Moskve kako bi se Kremlj potpuno isključio iz 'kosovske priče'. Ruski 'Sputnjik' citira bivšeg operativca DB Božidara Spasića, koji navodi da glavna opasnost od delovanja agenata ŠIŠ proističe iz njihovih veza sa službama velikih NATO zemalja.

- Na našoj teritoriji operiše 10 do 15 takozvanih rezidenata albanske službe ŠIŠ, koji na raspolaganju imaju po 10 do 15 agenata, što znači da u Srbiji deluje najmanje oko 150 albanskih agenata! Ti obaveštajci su bliski sa NATO službama, a glavni zadatak im je da pokušaju da kompromituju odnose Srbije i Rusije. Najviše ih zanima rad predsednika Vučića, veze sa zvaničnom Moskvom i posebno sa predsednikom Putinom. Zanima ih i koliko je stabilan politički položaj srpskog predsednika i mogu li kontrapropagandnim merama i drugim akcijama da ga oslabe - objašnjava Spasić, koji tvrdi da se politika Prištine uveliko koordinira sa radom agenata ŠIŠ u centralnoj Srbiji.

Priština uvela nove takse na robu!?!

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači potpisao je juče tri nacrta zakona o transformaciji KBS u 'vojsku', dok je istovremeno Priština uvela takse od 100 odsto i na svu stranu robu koja se proizvodi u Srbiji i BiH, a ova odluka stupa na snagu 1. januara 2019. godine.

- Političari u Prištini su upravo na osnovu obaveštajnog rada špijuna menjali stavove u briselskom dijalogu i razgovorima u UN. Nema nikakve sumnje da je njihov cilj kolaps u pregovorima Prištine i Beograda - upozorava Spasić.

Bivši državni sekretar u MUP Vanja Vukić, komentarišući ove navode, podseća da Albance najviše boli odnos Rusije prema takozvanom nezavisnom Kosovu.

Činjenice

* Obaveštajna služba poznata po akronimu ŠIŠ je obaveštajna agencija Albanije
* ŠIŠ je nasledik "Sigurimija", zloglasne špijunske službe iz doba komunizma
* Do 1999. bila je poznata po skraćenici ŠIK, a u novembru te godine preimenovana je u ŠIŠ
* Ima pet ogranaka: tehničke operacije, spoljna obaveštajna služba, borba protiv špijunaže, organizovanog kriminala i terorizma

- Moskva je jedan od najvećih kočničara formiranja 'velike Albanije'. Međutim, ne postoji tajna služba u svetu koja može da sazna nešto drugo, osim da je Rusija veliki i dosledni protivnik nezavisnosti Kosova i garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i da je Putin prijatelj Srba, predsednika Vučića i šefa diplomatije Ivice Dačića. Albanija nema toliko špijuna koliko Srbija ima prijatelja u svetu... - podvlači Vukić.

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons", kaže da je cilj albanskih agenata urušavanje integriteta i suvereniteta Srbije.

- Ipak, država Srbija dobro zna ko sve i kako radi na urušavanju njenih interesa i državnosti i uspeće da se izbori sa svim bezbednosnim pretnjama. Naravno, uz podršku saveznika, pre svega Rusije - naglašava Bjegović.

Rade za NATO pakt

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS, potvrđuje da albanski ŠIŠ ima veliki broj špijuna u Srbiji, ali da su male šanse da oni dobiju bilo kakve 'kapitalne informacije'.

- Veći problem i opasnost je u tome što su Albanci u obaveštajnom sistemu NATO pakta i što će im oni ustupiti eventualne informacije o Srbiji do kojih dođu - zaključuje Karan.

ALARMANTNO! Špijunski avion vojske SAD 'MC-12 liberti' PONOVO NADLETAO SEVER KOSOVA, SNIMAO POLOŽAJE VOJSKE NA TERITORIJI SRBIJE?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VLADO

pre 5 godina

JEBACE VAM ON MAMU MAMINU,ALI CE BITI KASNO DA BILO STA NAPRAVITE.

Ziko pop

pre 5 godina

Nazalost moram primetiti , da smo na niske grane spali ako nam najmanje 150 siptarskih agenata vrslja po Srbiji.Zar ne moze jednog po jednog da pojede mrak.

Anarhista

pre 5 godina

Српска маса нема потенцијал да спозна пропаст која произилази само из пете колоне и страних агената. Ове две ствари кад се уклоне, српској империји нема краја.

vlah alija

pre 5 godina

albanski agenti rade sta hoce po srbiji a stefanovic broji demostrante bravo ministre

Vlado

pre 5 godina

Ako je to tako a nadam se da nije, onda bi trebalo da raspustimo sve iz BIA i VOA.

Jovo

pre 5 godina

Ma nemoguće. Špijuni spijuniraju? Da nije to rekao vladimir vladimirovic ne bi poverovao. Al ako on to kaze onda šiš nije miš.

dodik

pre 5 godina

to je lazna vest IMA preko 1000 I TO svugde od vlade pa na dole u institucijama VOJSKU U BIA U MUP I RAZLICITI MEDIJE.

Ljubo

pre 5 godina

Pa Srbijo ,jeli te sramota ,da predsednik Rusije opominje i skrece ti paznju na albanske " sismise " ,da vrsljaju po tebi ...dokle cemo slusati te takve kao Karan , i ostale udbase komunjare , titoiste ,i dan danas palamude ....

Ne mlati

pre 5 godina

Lako je srbomrscima da raspiruju vatru i mrznju, kada ima Srba, koji vise mrze Srbiju, nego ostali. Idite kod njih, odselite se tamo, deklarisite se javno, vratite pasose i drzavljanstvo Srbiji i nosite se.

007

pre 5 godina

Ko i eovaj cirkuzantski klovn,pa ja znam da su vishe,,,??? Bravo klovne,otkrio si toplu vodu,i produzi da zabavljash svi koi ti josh veruju,{narocito srbe}.

SS

pre 5 godina

Šta radi naša BIA,zar treba Rusi da nam jave ko nam vršlja po Srbiji.Al bi to nekadašnja UDBA brzo raščešljala.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija