• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2018

12:34

(FOTO) OPROŠTAJNA POSETA ambasadora Lija predsedniku Vučiću

Politika

(FOTO) OPROŠTAJNA POSETA ambasadora Lija predsedniku Vučiću

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas odlazećem ambasadora Kine u Beogradu Li Mančangu "neizmernu zahvalnost" za sve čime je, posvećenim radom, doprineo da odnosi dveju zemalja, uz veliko međusobno poštovanje i poverenje, najbrže napreduju i dostignu najviši nivo ikada do sada

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić je, opraštajući se od, kako je rekao, "dragog prijatelja", istakao da je njegovom prilježnošću ekonomska saradnja Srbije i Kine u snažnom zamahu, nabrojavši velike zajedničke projekte i kineske investicije, poput Hestila, Ziđina i Ling Longa. 

On je takođe izrazio zahvalnost i rukovodstvu NR Kine i kineske Komunističke partije, što su se opredelili da sa Srbijom "grade strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo". 

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL



Ambasador Li rekao je da je bio počastvovan i srećan što je predstavljao Kinu u Srbiji, u kojoj se nekada školovao i za koju su, kako je rekao, vezani i on i njegova porodica. Takođe je zahvalio na nesebičnoj podršci i pomoći, koju su mu tokom rada u Srbiji, pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije.

Predsednik Srbije je ambasadoru Liju poželeo da uskoro ponovo poseti Srbiju, u kojoj je ostavio duboki trag, najavljujući da će mu, za sve što je uradio za srpsko-kineske odnose, biti dodeljeno visoko državno odlikovanje.

Ambasador Li je predsedniku Vučiću uručio novogodišnju čestitku predsednika Si Ðinpinga, kome je srpski predsednik uzvratio sa najboljim željama za napredak Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.

 - Radujem se svim uspesima prijateljske Kine, uveren da će, uz snažno, mudro i odvažno liderstvo predsednika Sija i KP Kine, biti nastavljeno uspešno sprovođenje reformi i realizacija postavljenih visokih ciljeva -  rekao je predsednik Vučić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 5 godina

Hvala Kini na podrsci koju nam pruza svakodnevno.

Carna

pre 5 godina

Cast je bila sto je deo svoga zivota ostavio ovde.

Sanja

pre 5 godina

Kina je za sve ove godine postala nas prijatelj, pre svega, pa onda politicki partner.

Marija

pre 5 godina

Odlazeci ambasador Li veoma je mnogo ucinio za Srbiju za poboljsanje i dobre odnose i ulaganje u Srbiji Kine.

Milan

pre 5 godina

Neka se nastavi ovim tempom..lepo prijateljstvo,još bolja saradnja.

Dusan

pre 5 godina

Neizmewrnu zahvalnost Kini, i predsedniku Vucicu, na saradnji dve zemnlje i uzajamnom postovanju. To nikada Srbija nece i nesne zaboraviti. Veliku ilogu u tomwe je imao i odlazeci kineski ambasador koga neizmerno cenim i vilom jkao iskrenog prijatelja Srbije.

Ninica

pre 5 godina

Svaka čast ambasadoru na dobro saradnji, hvala mu na svemu.

Mala

pre 5 godina

Zahvaljujući dobro saradnji Kini i Srbije, Srbija je ta koja ima dobru budućnost.

Sara

pre 5 godina

Gospodin Li je naš veliki prijatelj. Hvala mu za sve što je uradio za Srbiju. Ostavio je mudre poruke koje bi trebalo da uvažimo. Treba da ga PAMTIMO. Žao mi je što odlazi!

milab

pre 5 godina

Zahvalni smo ambasadoru Kine na svemu i zelimo mu dalji uspeh.

Bojan

pre 5 godina

Hvala Kinezima na poverenju,saradnji i prijateljstvu.

Nidza

pre 5 godina

Mozda poslovno oprostajna poseta, ali ne i prijateljski.

gorkic

pre 5 godina

Velika zahvalnost ambasadoru Liju za sve što je uradio za unapređenje odnosa naše dve zemlje. Verujemo da će i novi ambasador nastaviti istim putem. Odgovorna i državnička politika predsednika Vučića otvara nam vrata svuda u svetu, a posebno je značajna NR Kina, kao buduća sila broj 1 u svetu.

Jovana

pre 5 godina

Rzumevanje i postovanje koje ostaje a sva vremena.

Nataša

pre 5 godina

Amabasador Kine, gospodin Li pokazao je kolko je veliki čovek svojom skromnošću a pritom velikom energijom i znanjem koju je uložio da saradnja naših zemalja bude na ovako visokom nivou. Hvala gopodinu Liju na svemu što je uradio na obostrano zadovoljsvo naših država.

Mile

pre 5 godina

Kina je veliki saveznik Srbije, dobro je da ova vlast nastavlja dobre odnose sa nasim azijskim saveznicima

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija