• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.12.2018

16:41 >> 16:43

PLENKOVIĆ NASRNUO NA SRBIJU, PA DOBIO ŠAMARČINU OD KOJE BRIDE OBRAZI: Premijer Hrvatske se baš ničeg ne stidi!

Politika

PLENKOVIĆ NASRNUO NA SRBIJU, PA DOBIO ŠAMARČINU OD KOJE BRIDE OBRAZI: Premijer Hrvatske se baš ničeg ne stidi!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao ciničnu laž izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je pred Srbijom proces suočavanja s prošlošću, a da je Hrvatska moderna država izgrađena na suprostavljanju prema svim nedemokratskim sistemima

Istina je sasvim drugačija. Plenković dobro zna da je Tuđmanova Hrvatska nastala na temeljima genocidnog ustaškog režima, odnosno na stradanju i brutalnom etničkom čišćenju srpskog naroda i otimanju i uništavanju srpske imovine i oduzimanju stečenih i statusnih prava Srba, naveo je Linta u zijavi za javnost.

Ističe da je Srbija moderna država jer poštuje temeljne vrijednosti današnjeg svijeta, a to su antifašizam, ljudska prava i prava manjina.

On je napomenuo da je pred Hrvatskom bolan i mučan proces suočavanja sa tamnom prošlošću, "bez čega Hrvatska nikada neće biti moderna i civilizovana država". 

HRVAT POPLJUVAO SVOJ NAROD! Želim da se budim tamo gde ne postoje Plenković, Kitarović... Daleko od ustaša koje sanjaju novi Jasenovac!

Linta navodi da je u Hrvatskoj, od dolaska HDZ-a na vlast 1990. godine, na delu proces rehabilitacije NDH koji je od njenog ulaska u Evropsku uniju ušao u završnu fazu.

- U Hrvatskoj je normalno da se podižu spomenici ustašama i teroristima, da preživjele ustaše primaju penzije, da se nesmetano koristi ustaški pozdrav ''Za dom spremni, da se drže mise poglavniku Paveliću i ustaškim generalima, da se hrvatski zvaničnici klanjaju ubijenim ustašama u Blajburgu, da se slavi zločinačka akcija ''Oluja'' u kojoj je proterano 250.000 Srba i ubijeno preko 2.000 Srba, da koncertima proustaškog pjevača i srbomrsca Tompsona prisustvuju članovi hrvatske Vlade a za hrvatsku predsednicu Tompson je omiljeni pevač, da se slave ratni zločinci koji su naredili ili počinili zločine nad Srbima, da se prešućuju i umanjuju srpske žrtve, da se progoni srpski jezik i ćirilica... - naveo je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Srećna Nova godina, gospodine Linta. I hvala Vam što branite Srbiju. Svim građanima Hrvatske takođe srećna Nova godina i više međusobnog uvažavanja i poverenja. Zbog dragocenosti koja se zove budućnost.

Hehe

pre 5 godina

Zahvali mu za SVE izgubljene tužbe Srba protiv Hrvatske na svim RH i EU sudovima a šta neće da piše niti jedan srpski medinj pa niti INFORMER?

HIMNA

pre 5 godina

BRANITELJSKA "HIMNA" BACI BOMBU, GONI BANDU! Na današnji dan prvi put izvedena ‘Bojna Čavoglave’

hžv

pre 5 godina

kad se sjetim suza krene zamirišu uspomene-to su bili lipi trenuci u rađanju domovine. Banda četnička je otjerana ali mene više brine ova domaća crvena koju još treba otjerati

Branko

pre 5 godina

" BOLE DA CUTI VI AMERICKE OVCE ZA SISANJE, ZAJEBALI VAS AMERI ZA VIONE PA CE PLENKI NA PEOSLAVI OLUJE DA JASE NA HRVADTKOM MAGARCU A KOLINDA DA JASE METU TO JOJ NAJBOLJE STOJI. MIGOVE 21, STE ODVEZLI U UKRAJINU I MLATILI REMONT A ONI VAM VRATILI AVIONE U KUTIJAM, haaaa haaaa haaaa, MUSLIM DA SU MNOGI SRETNI STO VI POSTOJITE, DOK JE OVACA BITI CE I SISANJA" !!!???? " NI OVCE NEBI BILE OVCE KAD BI ZNALE DA SU OVCE " !!!??? haaaa haaaaaa haaaa haaaa

Nile

pre 5 godina

Zna se ko je tu Regionalni lider i ko postavlja uslove i daje naredbei kako rekoše slovenci posle propale arbitraže "ceo Region drži za jaja" i ko posle pola porušene i obnovljene zemlje sada ima minimalnu platu skoro koliko je srpska prosečna...a gde bi njima sada bio kraj da rata nijie bilo? Ma možete da se samo divite hrvatima.

Jovo komšija

pre 5 godina

Što bi reko Šoić;...i bre Slađo, jesi ćurka! Bez uvrede, ali taj Linta samo prića gluposti koje nemaju veze sa istinom, i zbog toga živi ko baja na račun Vas Srba!! Pa kakav genocid u oluji ako su ljudi bježali na nagovor onih istih koji su prije oluje protjerali 500 000 ne Srba! Ima kod nas Hrvata narosna poslovica a ide otprilike ovako: Tko se tenka laća, Na traktoru se vraća!!

ALO

pre 5 godina

Novosti.rs Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske! Čavoglave’

BRAVO

pre 5 godina

Linta i Savo i njegov Laženas nahuškali ljude da tuže i baš sve tužbe protiv RH izgubili a u zadnjoj im sudac odbio tužbu i rkao praltički da su idioti i agresori koji su tužili RH koja se od njih branila ALI NAPROSTO NEVEROVATNO DA SVI SRPSKI MEDFIJI ZA TO ĆUTE ETO I INFORMER? Nego ostaje da vidimo sada kad RH krene da tuži za ratnu štetu po poglavlju 23....

Nile

pre 5 godina

Retko koji srpski medij piše da su ovih dana saslušani optuženi srpski piloti koji su bombardovali Banske dvore u Zagrebu da ubiju Tuđmana a na saslušanju terali stare priče o jeziku da je srpski i da su i hrvati srbi i to posle analize gena koje je pokazala i dokazala da je baš obrnuto od toga!

Geni

pre 5 godina

Evropska karta gena koja pokazuje da hrvati imaju najviše u Evropi južnoslovenski gen(plavo) ali i severnoslovenski(žuto) imaju duplo više od Srba a da Srbija ima čak 20% grčkog gena(pink) a to je najbolji dokaz da su nam GRCI braća... https://xdn.tf.rs/2016/02/20/Mapa-karta.jpg Croative.net Harawat i Serbon https://croative.net/harawat-i-serbon-gedza/

ŠAMARČINE

pre 5 godina

Znate kako je ono na dočeku rekao Gotovina: Pobjeda u ratu i pobjeda i u miru. Namesto Velike Srbije eto SVE IZGUBIŠE a hrvati uništiše velikosrpsku propagandu! Strazbur odbio i tužbe Srba prognanih iz Hrvatske a sudac im u obrazloženju presude rekao da je ovakva tužba NEPRIHVALJIVA protiv RH koja se branila i da zato nemaju pravo žalbe tako da su sada izgubljene sve tužbe i za "proterivanje" i za "otetu(konfiskovanu) imovinu" pa može da se pređe na ratnu štetu i poglavlje 23. I šta sada tu reći posle rata i agresije i genocida i egzedusa ipak živih Srba nego fala ti Bože pravde i krivousti doktore Franjo Tuđmane? Novosti.rs Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske! Srbija i četnici i vojvode i Linta i Savo i njegov Laženas imaju jedan VELIKI problem a to je taj da više nismo u 91g da se lažemo bar ne pred svetom... VJEZBA BJEZANJA-Youtube www.youtube.com/watch?v=UYjh3aAvczc Hrvatska Vojska dijeli hranu srpskim izbjeglicama u Topusko-Youtube www.youtube.com/watch?v=qUaa-y28ITQ Nije ova tužba jedina odbačena jer šta je drugo preostalo četnicima posle 95g.... Večernjilist.hr NISMO SLJEDNICI NDH Odbačena tužba Srba protiv Hrvatske! Tražili su 3,5 milijardi dolara za oduzetu imovinu. Inače kada ti se tužba ne izgubi na sudu nego ODBIJE-ODBACI to znači da si lagao za ceo slučaj i više NEMAŠ pravo da tužiš i.

Ivo

pre 5 godina

Rece Linta koji prima hrvatsku penziju triput veću od srpske. Ustaske kune mu ne smetaju

janko

pre 5 godina

smesno...koji samarcina..Hrvatska nema samaranja nju podrzava grbavi Franjo..mozemo se mi busati u prsa..jok badava..ili dok Rusija ne poludi i malo nepobrka loncice...pa kad pocnu padati njihovi novi poslovi..npr. neka zavrnu gas..pa da vidim Evropu kako tad rade velike kompanije u Nemackoj..kao Mercedes..ili..Audi..ili..BMW..ili Bajer..nego nece nemamo mi grbavog Papu..mi se pravimo vazni a oni lupaju samare prvo nama pa Rusima..a mi se pravimo glupi glumci koji se prave vazni..TUUUUUUUUUGA DO BOLA

Saradžogla

pre 5 godina

Мож' бити да у Србији нема демократије али,бато,не да има супер роштиља,пеглане кобасице,чварака,сира и оног вина.А о ракији да не говоримо.Кувани купус са свињаријама!Пасуљ на сељачки начин.И све то када једеш нема салвета јер чему ти служи рукав! ... Толико јер морам да загасим телевизор да се Председник Вучић мало одмори.Прошли пут ми је моја сељанка рекла ДА УПАЛИМ ТЕЛЕВИЗОР и ... 'ебига,ја га упалио.Да ми је рекла ДА ГА УКЉУЧИМ ја бих то и учинио. Добро,ни нов није скуп.Једино сам зид морао да кречим.

VLADO

pre 5 godina

JOJ KURCEVA NARODA BOZE MOJ.KO VAS VISE JEBE U ZIVOTU. PA VI OVISITE OD HRVACKE HOCETELI UCI U EU. VEC VAS JEBU POLJACI LITVANCI FINCI A VI SE KURCITE NIKO KO MI SRBI???? PA ZNATE LI VI KOLIKO PARA STE DOBILI OD EU.DO SADA BI HILJDU PUTA BAKRONTIRALI. USRALI SE DABOGDA KO GRLICE.DOK GOD VAS VODI CENIK VUCIC DOTLE NIKAD NECETE UCI U EU.

D Jovan

pre 5 godina

DALI ZNATE : ( za INFORMER ) U Hrvatskoj u Zagrebu u jednoj Temeljnoj (osnovnoj) znanstvenoj (naucnoj) naobrazbi (skoli), formiran je opitni ( probni ) odeljak (odelenje) za male naucnike (ucenike) prvoga odeljka (razreda) temeljne naobrazbe sa zadatkom jednolicnog ucenja, izgleda i misljenja. Svi djaci, mali Hrvatici obuceni su, leti, u crne kratke hlacice, crnu strukiranu jaknicu i crnu dimnicarsku kapicu. I nista cudno, ali sledi sok kao iz snovidjenja, na kapicana na ceonoj strain sjajno slovo “U”, sledeci sok: ucinkovitelj nastave (nastavnik) nazoci (pristupi) u odeljak, sa ispruzenom rukom pod 45 stupnjeva sa pozdravom : UBIJ, ZAKOLJI, a mali Hrvatici u stavu mirno takodje sa ispruzenim rukama pod 45 stupnjeva, odgovaraju : DA SRBIN NE POSTOJI! I sve je receno, ako hoces potpun uspeh, uci decu od malena i kontinuitet je zagarantovan

Pravednik

pre 5 godina

Na Blajburgu je bio i priličan broj bradonja, valjda vam je to poznato. Bio bi red da napišete i koji članak i o stradaju vaših ljubimaca na tome svratištu. Bilo je puno četnika koji su završili u Maceljskoj šumi.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija