• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

01.01.2019

20:47

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU! Vojska Srbije sve jača i jača - STIŽU NAM JOŠ ČETIRI "MIGA 29"!

Politika

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU! Vojska Srbije sve jača i jača - STIŽU NAM JOŠ ČETIRI "MIGA 29"!

Podeli vest

Iz Belorusije dobijamo nove, moderne borbene avione, potvrđeno u Ministarstvu odbrane! Naše ratno vazduhoplovstvo imaće u 2019. ukupno 14 "migova 29"!


Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko u prvoj polovini 2019. godine odobriće isporuku četiri 'miga 29' za Vojsku Srbije, posle čega će naša država imati eskadrilu od čitavih 14 letelica koje važe za jedne od najboljih borbenih aviona na svetu.

Ovu informaciju zvanično je potvrdio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji podseća da Vojska Srbije trenutno, sa šest 'migova' koje nam je poklonio ruski lider Vladimir Putin, ima ukupno deset lovaca 'mig 29'.

Miran san uprkos rizicima

Srbija želi da njeni građani mirno spavaju, bez obzira na bezbednosne rizike u regionu i svetu
Marija Obradović, Odbor za odbranu i bezbednost

Vulin podseća i da će naredne godine Rusija srpskoj vojsci isporučiti 30 modernizovanih tenkova T-72 i 30 oklopnih vozila BRDM-2, što je dogovoreno vojno-tehničkim sporazumom dve države od pre tri godine.

Bolji standard vojske

Ministar odbrane ističe da su opremljenost vojske i standard njenih pripadnika danas neuporedivo bolji.

- Sa ponosom kažem da danas imamo deset lovačkih aviona 'mig 29', od kojih je devet u letnom stanju, dok naredne godine u skladu sa sporazumom o vojno-tehničkoj saradnji stižu još četiri takva aviona iz Belorusije. Stiže i ranije dogovorena isporuka 30 modernizovanih tenkova T-72 i isto toliko bornih kola iz Rusije. To su činjenice sa kojima se ne može polemisati... - podvlači Vulin. Prema njegovim rečima, Srbija ostaje vojno neutralna zemlja.

- Vojska Srbije striktno se pridržava politike državnog rukovodstva o vojnoj neutralnosti. To se vidi i po tome što se trudi da ima približan broj vojnih vežbi sa zemljama i sa Istoka i sa Zapada... - naglašava Vulin.

Kako saznajemo, zvanični Minsk je pred državno rukovodstvo Srbije stavio ponudu koja podrazumeva maksimalno povoljne uslove za nas.

- Kao što smo od ruskog predsednika Putina dobili na poklon šest 'migova' za koje plaćamo samo modernizaciju i naoružanje, tako je i sada u opticaju zaista povoljan, moglo bi se reći gotovo bratski aranžman sa Belorusijom... - navodi jedan od naših sagovornika.

Predsednica Odbora za odbranu i bezbednost Marija Obradović, komentarišući sve ove navode, kaže da su modernizacija i opremanje vojske prioriteti u razvoju ovog sektora.

Bili smo na samom dnu

Foto: Tanjug

Vojnu industriju uništili su nam 1999. bombama NATO, a zatim su 2000. na vlast doveli sluge koje su istopile i rasprodale sve što je ostalo
Veselin Šljivančanin, bivši oficir JNA

- Mnogo je učinjeno od 2012. do danas na oporavku ruinirane vojske, desetkovane i brojno i u smislu opreme i naoružanja. Radimo ozbiljno i posvećeno poslednjih šest godina, a intenzivirani su napori u poslednje vreme zbog bezbednosnih izazova u regionu. Znatno smo ojačali vojne resurse, a o tome svedoči i budžet Ministarstva odbrane za 2019. godinu. Srbija želi da njeni građani mirno spavaju, bez obzira na bezbednosne rizike u regionu i svetu - podvlači Obradovićeva.

Briga o otadžbini

Legendarni pukovnik JNA, heroj iz ratova devedesetih godina Veselin Šljivančanin kaže da bi voleo da država ne nabavlja oružje iz inostranstva, već samo da koristi sopstvenu proizvodnju.

- Međutim, uništili su nam vojnu industriju najpre 1999. bombama NATO agresora, a zatim su 2000. na vlast doveli sluge koje su istopile i rasprodale ono što je ostalo. Srbija mora da brine o bezbednosti. Zato je dobro da ima saveznike koji će joj pomoći i opremiti je savremenim oružjem. To oružje će upotrebiti samo ako bude ugrožena sloboda. I dalje je vreme takvo da mnogi pokušavaju na silu da otmu pojedine delove Srbije. Jako je dobro što vlast brine o otadžbini - zaključuje Šljivančanin.
 

Američki špijunski avion opet leteo iznad Kosova

Američki špijunski avion 'MC-12 liberti' u subotu je snimao položaje naše vojske na jugu Srbije! Ova letelica je na Kosovo ušla iz pravca Makedonije u 10.16 i bila je u vazduhu do 10.53, kad je sletela na aerodrom u Prištini.

Zatim je opet poletela u 12.05 i nastavila let na severu Kosova. U 12.26 obavestila je kontrolu leta u Prištini da će biti u vazduhu još dva sata. Avion nije povredio vazdušni prostor centralne Srbije, ali je zahvaljujući takozvanom bočnom skeniranju imao mogućnost da snimi situaciju pedesetak kilometara od administrativne linije!

VUČIĆ otvoreno o protestima opozicije, svojim greškama, Oliveru Ivanoviću, pretnjama koje mu upućuju...




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Hvala predsedniku Belorusije na Migovima. Vojna neutralnost Srbije, bezbednost građana, sloboda. Državno rukovodstvo je u ovom smislu postavilo lestvicu kako treba i nema sumnje da je Ministarstvo odbrane pokazalo da je Vojska Srbije ponovo za ponos, nakon svih godina ruiniranja i nedaća kojima je bila izložena od strane NATO saveza, ali što je gore i bolnije od neodgovornih političara.

hag

pre 5 godina

Daće oni vama sve da se tučete s NATO,samo da oni ne moraju. ONi će braniti svoje interese do zadnjeg srbina ...ha ha ha

Dec

pre 5 godina

"Vojska Srbije trenutno, sa šest 'migova' koje nam je poklonio ruski lider Vladimir Putin..." Kako to da taj poklon košta 180 miliona evra? Sram vas bilo kako lažete!

ratko

pre 5 godina

pa mislim da je red da se klonacno osposobi radar na Kopaoniku... ko moze da nam vise zabrani....

dragan

pre 5 godina

u pravu je Sljivancanin. posle bombardovanja doveli su Tadica i ostale lopove da istope i uniste svo bitno naoruzanje sto tesko sto lako. i tada su amerikancima dali zelezaru Smederevo odtadili posao i otisli. tada su nam pricali bajke da tako mora biti..da mora da bi lopovi opstali. ali on Tadic..Jeremic i ostala kalakurdija opet se guraju da budu na vlasti

Johnson

pre 5 godina

Ovaj put ce "jake" snage, kao i sama srbija, nestati. Ameri ne prave dvije greske za redom.

zoran

pre 5 godina

Para ima za polovne Migove 29, ali za porodilje nema.

Marko

pre 5 godina

Da li ste vi svesni da je Jugoslavija imala 220 Mig-21 , u to vreme su to bili najbolji avioni. Vidite li vi tu cifru..?? Celih 220 aviona i opet je zemlja srushena. Pa su preko toga kupili i Mig-29 / 14 komada, pa su imali i nekoliko desetina orlova, galebova... Zemlja se rushi iznutra...mozes imati 1000 aviona, ali ako je 5. kolona jaka, nema ti spasa.

sole

pre 5 godina

najvise su unistili Tadic i slavujev zet srpska izdajica,prodana dusa SUTANOVAC.Pokolenja ce mu se stideti imena i prezimena.FUKARA DA GORE OD NJEGA NE MOZE BITI........za Pasnjak novinari vise ne pisu....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija