• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2019

20:28

DRECUN UPOZORAVA: Brisanje granica sa Albanijom vodi ka ANEKSIJI KOSMETA i stvaranju VELIKE ALBANIJE KORAK PO KORAK!

Politika

DRECUN UPOZORAVA: Brisanje granica sa Albanijom vodi ka ANEKSIJI KOSMETA i stvaranju VELIKE ALBANIJE KORAK PO KORAK!

Podeli vest

Brisanje granica između Albanije i KiM su koraci koji vode ka aneksiji dela naše teritorije od strane Albanije i stavljanje pred svršen čin međunarodne zajednice, posebno onog dela koji podržava Srbiju, izjavio je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun

- Ovo je praktičan korak koji ukazuje da oni žele da celu međunarodnu zajednicu stave pred svršen čin - evo, mi korak po korak stvaramo ’Veliku Albaniju‘, a niko na to ne reaguje, znači da to nije veliki problem... a u stvari kada se kumulativno saberu njihovi potezi, doći ćemo do toga da jednoga dana kažu: Pa o čemu mi više da razgovaramo! Evo, ''Velika Albanija'' postoji" - rekao je Drecun za Sputnjik.

On je naveo da se i sada, kad god se razgovara sa Albancima iz Prištine, razgovara zapravo i sa Tiranom jer oni, dodao je, ne rade ništa bez znanja Tirane, kao što to ne rade ni predstavnici Albanaca na jugu centralne Srbije.

- Sve ovo su koraci koji vode ka aneksiji dela naše teritorije od strane Albanije i stavljanja međunarodne zajednice pred svršen čin, posebno onog dela koji podržava Srbiju. Tu ne može ništa da se uradi jer oni, uprkos Rezoluciji 1244 i međunarodnom pravu, stvaraju jedinstvenu teritoriju - rekao je Drecun.

Kako je istakao, oni koji bi to trebalo da spreče i koji to mogu, očigledno neće.

- To su one države koje imaju najveći uticaj. UN bi morale da prekinu takvo ponašanje, tim više što Rezolucija 1244 ne predviđa nikakvu promenu međunarodno priznatih granica. Dakle UN su te koje bi trebalo da nas zaštite od ovakvih stvari zato što ima imaju Kfor, koji bi trebalo da spreči ovo. Međutim, oni to ne rade - rekao je Drecun.

DRECUN: "Vojska Kosova" je poslednji čin legalizacije terorističke OVK!

On smatra da su UN paralisane, zbog podela među stalnim članicama Saveta bezbednosti, jer strana koja podržava Prištinu to neće da uradi, a Srbija nema načina da to sama spreči.

Drecun je istakao da će Srbija sve učiniti na diplomatskom planu da ukaže na ovu opasnost i da neće prihvatiti politiku svršenog cina, "ali praktično ne može da poništi njihove odluke".

Zato je, ocenjuje Drecun, najbolji način i odbrana od takvih jednostranih poteza Prištine da se nastave razgovori i da se postigne rešenje za konačni status za taj deo naše teritorije.

- U suprotnom ćemo imati situaciju da će se to ujedinjenje proglasiti, što znači da bi granice Albanije i Srbije bile na Jarinju i Merdaru - upozorio je Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
007

pre 5 godina

Opet ovaj analiticar ,dokle ce kukati bez rezultate.Dajte bre novi hrabriji lica,dosta ni je od ovih :bla-bla: analiticara.

slađa

pre 5 godina

Zašto se ne sazove hitna sednica SB UN po ovom pitanju? Šta radi premijerka Ana Brnabić? Ako neko briše granice mimo rezolucije 1244 i time otvara put za stvaranje Velike Albanije, to je problem za UN. Albanski premijer je najavio da će okrnjiti i Makedoniju, Grćku i Crnu Goru, ne samo Srbiju. Očigledno je da to što su neke države članice NATO saveza, ne sprečava druge da im potkopavaju temelje. I to što predsednik Makedonije misli da će spasiti teritoriju Makedonije time što hrli u NATO, velika je zabluda. Sve pobrojane države treba da ujedinjeno stanu protiv inicijative Edija Rame i privremenih kosovskih institucija. Ako se neko u svetu ponaša neodgovorno, to ne znači da treba čitav svet da krene istim putem. Jednostrane odluke moraju naići na jak odgovor svih suverenih država, bile one u nekom vojnom bloku ili ne.

SS

pre 5 godina

To znamo i bez njega stručnjaka već unazad 50 godina,ništa novo,samo vi izgrađujte na KiM,otplaćuj te dugove da im bude lakše posle,a Srbi će na kraju pobeći glavom bez obzira jer tamo neće biti života za Srbina,nažalost.Nemoj te kukati nego dovodite koga treba na tlo Srbije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija