• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/rts.rs

03.01.2019

09:33

(VIDEO) DRECUN: Brisanje granica sa Albanijom vodi ka aneksiji Kosova!

Politika

(VIDEO) DRECUN: Brisanje granica sa Albanijom vodi ka aneksiji Kosova!

Podeli vest

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun navodi za RTS da je brisanje granica između Albanije i Kosmeta jedan od koraka koji vodi ka aneksiji dela teritorije Srbije od Albanije i stavljanje pred svršen čin jednog dela međunarodne zajednice – onog koji podržava Srbiju


Milovan Drecun je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da Albanija čini sve da završi nasilno pripajanje KiM Albaniji.

- Kad pogledate sve ono što se dešavalo minulih nekoliko decenija vazano za kosmetski problem, onda je potpuno jasno da je Republika Albanija zbog svojih teritorijalnih pretenzija prema delu naše teritorije stvorila terorističku OVK na svojoj teritoriji, izazvala rat na KiM i potajno rukovodila ratom, tako da je OVK zapravo bila udarna pesnica Republike Albanije za nasilno pripajanje našeg dela teritorije Albaniji - navodi Drecun. 

Dodaje da brisanje granica između Albanije i Kosmeta predstavlja korak koji vodi ka aneksiji dela teritorije Srbije od Albanije.

- Imamo najavu i u praksi sprovedenu nameru Albanije odnosno Albanaca i na KiM i u Republici Albaniji da se bez formalnog ukidanja izbriše granica između Srbije i Albanije na području Kosova i Metohije, najave da će se to desiti u martu i da će se kako je to rekao Edi Rama  2025. doći do ujedinjenja Kosova i Albanije. Sve su to pokazetelji, odnosno potpuno je jasno da je to pokušaj Albanije da završi nasilno pripajanje dela naše teritorije - objašnjava predsednik skupštinskog odbora za KiM.

Dodaje da će na taj način staviti pred svršen čin deo međunarodne zajednice koji se protivi jednostranim nasilnim potezima.

- Staviće pred svršen čin onaj deo međunarodne zajednice koji se protivi jednostranim nasilnim potezima koji na najgrublji način urušavaju međunarodni poredak koji kakav god da je postojini zasnovan je na Povelji Ujedinjenih nacija. Ta Povelja bi trebala da garantuje zemljama poput Srbije realizaciju rezolucija poput ove 1244 - navodi Drecun.

Dodaje da drugi deo Međunarodne zajednice – vodeće zapadne zemlje podržava koncept Velike Albanije.

- I to je veliki problem jer parališu Ujedinjene nacije da preduzmu efikasne mere da se takvo ponašanje Albanije spreči. Taj deo Međunarodne zajednice neće biti stavljen pred svršen čin jer očigledno da Albanija ima zeleno svetlo vodećih zapadnih država da izvrši aneksiju dela naše teritorije - ističe predsednik skupštinskog odbora za KiM.

Dodao je da o dijalogu Beograda i Prištine razgovaraju Rusija i Sjedinjene Američke Države, koje žele da se direktno ili posredno uključe u taj proces.

- Moguće je očekivati postizanje dogovora bez obzira na to što EU očekuju izbori jer iza ovog pokušaja da se problem reši kompromisom stoje SAD i one sigurno neće sebi dozvoliti luksuz da inicijativa predsednika Trampa prođe bez rezultata. Ako se ne dese razgovori i ako ne dođe do kompromisnog rešenja, onda ćemo nažalost imati ubrzano stvaranje Velike Albanije - rekao je Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Zašto nisi upozoravao vlast i 1999 šta će biti.....

Peca

pre 5 godina

I AustroUgarska je anektirala Bosnu I Hercegovinu pa je nestala, trebalo bi da im istorija bude uciteljica zivota.

007

pre 5 godina

Joj muka mi je ovog geopolitickog analiticara,samo kuka i nishta ne predlaza...

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija